خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران، محمدرضا ناظر متخصص عفونی و فلوشیپ آموزش پزشکی گفت: جوشهای صورت پدیدهای است که به طور کامل از بین نمیروند اما میتوان التهاب آنها را تحت کنترل درآورد و برهمین اساس برخی متخصصین پوست جهت درمان جوش صورت، آنتی بیوتیک را تجویز میکنند.
این متخصص عفونی با بیان اینکه علی رغم آنکه آنتی بیوتیکها برای جوش صورت موثر هستند اما بدن از آسیبهای آنها متضرر میشود، گفت: با مصرف این آنتی بیوتیکها، میکروبهای معمولی که در دهان و دستگاه تنفس وجود دارد نسبت به آن مقاوم میشوند.
وی افزود: اگر فرد دچار سینوزیت، عفونت گوش میانی و عفونتهای ریوی شود دیگر با این داروها درمان نمیشود زیراکه قبلا برای جوش صورت (اعمال زیبایی) استفاده شده و مقاومت آنتی بیوتیکی را در بدن ایجاد کرده است.
مصرف نابجای آنتی بیوتیکهای سرپایی و افزایش شانس مقاومت بدن
ناظر ضمن اشاره به اینکه اثر آنتی بیوتیکها بر جوشهای صورت به دلیل ضد التهابی بودن آنها میباشد اما اثر ضد میکروبی آنها خیلی قوی نیست، ادامه داد: آنتی بیوتیکها به دو دسته تقسیم میشوند. آنتی بیوتیکهای سرپایی و آنتی بیوتیکهایی که به صورت بستری برای بیماران تجویز میشود و باید آگاه باشیم که مصرف نابجای آنتی بیوتیکهای سرپایی شانس مقاومت بدن را افزایش میدهد.
ضرورت تعریف سیستم حساسیت بندی میکروبها به آنتی بیوتیکها براساس MIC
این متخصص عفونی افزود: آنتی بیوتیکهای تزریقی وسیع الطیف در بیماران بستری نیز نشات گرفته از این است که آزمایش های دقیقی بر روی بیماران انجام نمیگیرد لذا باید سیستم حساسیت بندی میکروبها به آنتی بیوتیکها براساس MIC تعریف شود.
وی با انتقاد از اینکه همانند سایر کشورها، در تجویز آنتی بیوتیکها به بیماران، سیستم تعریف شدهای نداریم، گفت: متاسفانه وزارت بهداشت تجویز آنتی بیوتیکها را برای همه پزشکان مجاز کرده است.
دکتر ناظر آزیترومایسین، آموکسی سیلین و سفیکسین را پر مصرفترین آنتی بیوتیکها در ایران برشمرد.
انتهای پیام/