سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفتگو با برنامه "الحدث الیوم"؛

ماری هارف:برای عملیات نظامی علیه تروریست‌های داعش با ایران همکاری مستقیم نداریم

"ماری هارف"؛ سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در گفتگو با برنامه"الحدث الیوم" اعلام کرد؛ برای عملیات نظامی علیه تروریست‌های داعش با ایران همکاری مستقیم نداریم اما اگر آنها بخواهند در این زمینه به عراق کمک کنند ما هیچگونه مخالفتی با آنها نمی‌کنیم.

به گزارش سرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگاران؛ "ماری هارف"؛ سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در گفتگو با برنامه"الحدث الیوم" درباره همکاری با ایران برای مبارزه با گروه تروریستی داعش سخن گفت.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تاکید کرد، ما برای عملیات نظامی علیه تروریست های داعش با ایران همکاری مستقیم نداریم اما اگر آنها بخواهند در این زمینه به عراق کمک کنند ما هیچگونه مخالفتی با آنها نمی کنیم.

ماری هارف در گفتگوی اختصاصی با شبکه تلویزیونی الحدث درباره سفر جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا به خاورمیانه و دیدار با نخست وزیر عراق و نیز راهبرد باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا در مبارزه با تروریست، گفت: تلاش ما این است که به نمایندگی از دولت عراق برای مبارزه با تروریست های داعش یک ائتلاف ایجاد کنیم لذا جان کری به بغداد سفر کرد تا با مقامات عراقی دیدار کند و درباره کمک آمریکا به این کشور برای مبارزه با داعش همفکری نمایند.

هارف افزود: وزیر امور خارجه آمریکا در ادامه این سفر به کشورهای دیگری مثل عمان و عربستان سعودی برای تشکیل ائتلاف مبارزه تروریست داعش سفر خواهد کرد.

مجری الحدث پرسید: آیا می توانید درباره این استراتژی و کشورهای شرکت کننده و تعداد آنها برای ما بگویید.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ گفت: می توانم بگویم جوانب این استراتژی بسیار گسترده است. یکی از آنها جنبه نظامی است که ما مستقیما برای مبارزه با تروریست های داعش در داخل عراق اقدام کردیم. امور دیگری نیز وجود دارد. برخی از کشورها ممکن است با قطع حمایت های مالی خود از تروریست های داعش در این ائتلاف شرکت کنند. برخی از شهروندان این کشورها در کمک به داعش نقش دارند و مستقیما در اقدامات این گروه های تروریستی شرکت می کنند. این کشورها می توانند جلوی عبور تروریست های بیگانه را بگیرند و دستگاه های اطلاعاتی آنها نیز با تروریست ها همکاری نکنند. اینها مواردی است که این کشورها می توانند برای ایجاد این ائتلاف و مبارزه با تروریسم انجام دهند و برخی از کشورها به صراحت اعلام کرده اند که برای این مشارکت آمادگی کامل دارند.

مجری الحدث پرسید: چرا سفر جان کری از بغداد شروع شد؟ آیا دلیل آن تشکیل دولت جدید در این کشور و درخواست حمایت آنها از واشنگتن برای مبارزه با داعش است و یا برای گفتگو درباره استراتژی آمریکا قبل از نشست جده است؟

ماری هارف در پاسخ گفت: دولت جدید عراق در دل ائتلاف بین المللی است و دلیل سفر جان کری نیز به این کشور بیان این موضوع و بررسی راه های بیشتر برای کمک به دولت عراق است که در روزهای آینده در این باره جزئیات بیشتری را خواهیم شنید.

مجری الحدث در ادامه گفت: اوباما قبل از اعلام استراتژی خود در مبارزه با داعش دیدارهای مهمی با سران کنگره آمریکا و همچنین با شورای امنیت انجام داده است. سؤال اساسی این است که اگر حمله به داعش شامل تروریست ها در سوریه شود، استراتژی و شیوه مبارزه آمریکا در این کشور با تروریست ها چگونه خواهد بود؟

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ گفت: اوباما بارها اعلام کرده است که مبارزه با داعش محدود به مرزهای جغرافیایی نخواهد بود و در این باره چیز جدیدی برای گفتن نداریم و اوباما استراتژی آینده خود را اعلام خواهد کرد.

"ماری هارف" در ادامه درباره نقش ترکیه و ایران در مبارزه با تروریست های داعش گفت: کشورهای منطقه و هم پیمانهای ما مثل ترکیه و قطر و عربستان سعودی ممکن است نقشی اساسی در این زمینه داشته باشند. آمریکا با حضور در این کشورها همه نوع ابزار جنگی را برای مبارزه با تروریست در اختیار آنها قرار خواهد داد، نیرو به این کشورها اعزام می کند و جلوی پیوستن تروریست بیگانه به داعش را خواهد گرفت. این ها مواردی است که با کشورهای خلیج فارس بررسی خواهیم کرد.

وی در ادامه درباره همکاری با ایران گفت: ما با ایران برای انجام عملیات نظامی هماهنگی نمی‌کنیم و همکاری اطلاعاتی نیز نخواهیم داشت اما اگر ایرانیها بخواهند به عراق کمک کنند ما با آنها مخالفتی نداریم. همچنین ما از هیچ گروه شبه نظامی خارج از چارچوب عراق حمایت نخواهیم کرد.

مجری الحدث گفت: آنچه من از کلام شما درباره استراتژی جدید آمریکا متوجه شدم این است که ایران می تواند نقشی غیر مستقیم در مبارزه با تروریسم داشته باشد به شرطی که با دولت عراق و یا هم پیمانان این کشور هماهنگ باشد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ گفت: ما معتقدیم ایران کشوری است که در عراق تاثیر گذار است و باید به دولت این کشور برای مبارزه با تروریسم کمک کند و اختلافات طایفه ای نیز نباید مانع این کار مهم شود و ما بر این باوریم، هر کشوری که بتواند در متحد کردن نیروهای عراقی برای رویارویی با داعش نقشی مثبت داشته باشد باید آن را ایفا نماید.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا درباره سیاست خارجی کشورش در قبال داعش و تفاوت آن با ظلمی که به گروه های سنی در عراق می شود و همچنین بحران در سوریه گفت: به نظر من این یک مسئله مهم است و حیدر العبادی، نخست وزیر عراق که این حکومت را تشکیل داده است موضوع ظلم به طوایف سنی و شیعه را به جدیت دنبال خواهد کرد. ما می دانیم که تقسیمات طایفه ای در عراق وجود دارد و میان آنها برخی مشکلات وجود دارد و راه مبارزه با تروریست های داعش نیز وحدت و یکی شدن این طوایف است و ما نیز به دنبال این اتفاق هستیم. دولت عراق نیز در این باره قدم های خوبی را برداشته است و باید این اقدامات دنبال شود زیرا خطر داعش همه ما را تهدید می کند.

وی درباره سوریه و حمایت از مخالفان میانه‌رو نیز گفت: ما از مخالفان معتدل در این کشور حمایت می کنیم. اوباما نیز تاکید کرد ما به مخالفان معتدل کمک های بیشتری را ارائه خواهیم کرد و طبیعتا این بخشی از استراتژی ما خواهد بود.
مجری الحدث پرسید: آیا اوباما برای برداشتن هر گام باید با کنگره آمریکا مشورت نماید یا تصمیمات وی مستقیما از کاخ سفید اعلام می شود.

ماری هارف در پاسخ گفت: ما با کنگره در این باره مشورت کردیم و مشورتمان را ادامه خواهیم داد اما ما اختیار آن را داریم که بدون مشورت با کنگره کار خود را ادامه دهیم. ما با حقوق دانان درباره نقش کنگره در روزهای آینده صحبت خواهیم کرد.




انتهای پیام/


برچسب ها: بین الملل ، هارف ، عراق ، ایران ، داعش
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.