به گزارش
مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، ماهی ها غنی از امگا 3 هستند شاید به همین دلیل است که توصیه می شود تا افراد از این ماده غذایی حداقل سه بار در هفته استفاده کنند. یادتان باشد که این غذای خوش طعم دریایی غنی از آنتی اکسیدان بوده و مقاومت بدن را در برابر بسیاری از امراض بالا میبرد.ضمن اینکه نقش مهمی در پیشگیری از بیماریهای قلبی ـ عروقی، سرطان، آلزایمر و آرتروز دارد. توصیه دیگر اینکه بهتر است ماهی را با کاهو مصرف کنید، زیرا کاهو نیز مانند ماهی حاوی امگا 3 است و شما با این کار میتوانید یک غذای کامل را میل کنید.
سالمون کنجدی با سس لیموسالمون یکی از ماهی های خوش طعم است که با ذایقه بسیاری از افراد جور در می آید. برای همین ما به شما ماهی سالمون کنجدی با سس لیمو را پیشنهاد می کنیم. این غذا علاوه بر طعم خوبی که دارد حتی می تواند موجب شود افرادی که چندان میانه خوبی با بوی ماهی ندارند در سلیقه غذایی خود تجدید نظر کنند. اگر شما هم از این دسته افراد هستید، کاغذ و قلم را آماده کنید تا فهرست مواد لازم برای تهیه این غذای دریایی را یادداشت و آنها را از بازار تهیه کنید.
اما مواد مورد نیاز برای اینکه بتوانید با این غذا از اعضای خانواده تان پذیرایی کنید شامل 800 گرم فیله ماهی سالمون، سه قاشق سوپ خوری سس سویا، سه قاشق سوپ خوری کنجد بو داده شده، 6 عدد پیازچه و دو عدد کدوی سبز است.
عجله نکنید هنوز مواد دیگری هستند که باید انها را تهیه کنید. یک قاشق سوپ خوری پوست لیمو ترش رنده شده، یک دوم قاشق چای خوری زرد چوبه، 6 قاشق سوپ خوری آب ماهی، سه قاشق سوپ خوری خامه غلیظ، 2 قاشق سوپ خوری آب لیمو ترش، نمک و فلفل به میزان لازم همچنین کمی لیمو ترش و پیازچه برای تزیین از دیگر موادی هستند که باید آماده کنید. اکنون که همه چیز برای شروع آماده است، ابتدا ماهی را شسته، پوست و تیغ های آن را جدا کنید. سپس فیله را به قطعات به نسبت کوچک برش دهید و آنها را به خوبی خشک کنید.
سپس در ظرف گودی بریزید. سس سویا و نمک و فلفل را به آنها اضافه و دقت کنید تمام برشها آغشته به سس سویا شوند. بگذارید ماهی ها نیم ساعت در این سس بمانند تا مزه دار شوند. در قدم بعدی کنجد را درون ظرف بریزید و ماهی ها را خوب آغشته به کنجد کنید.در یک تابه روغن بریزید و بگذارید داغ شود سپس ماهی ها را در آن سرخ کنید. یادتان باشد برای هر طرف 3 دقیقه کافی است. اکنون ماهی ها را از روغن در آورید و روی حوله کاغذی بگذارید تا روغن اضافی گرفته شود. آن را گرم نگه دارید تا مراحل بعدی آماده شود.
کدوها را با پوست حبه قندی یا کمی بزرگتر خرد کنید. پیازچه ها را هم به صورت مورب به اندازه یک بند انگشت خرد کنید. اکنون دو قاشق سوپخوری روغن را داخل ماهی تابه بریزید. کدوها را به همراه پیازچه ها در روغن ریخته و به مدت دو تا 3 دقیقه سرخ کنید. سپس پوست لیمو ترش، آب لیمو ترش، زردچوبه و آب ماهی یا آب معمولی را به آن اضافه کنید و بگذارید جوش بیاید. خامه را هم به آن اضافه کنید. البته ابتدا باید به خوبی خامه را با چنگال بزنید. در این مرحله ماهی های سرخ کرده را به این مخلوط اضافه کنید و آهسته هم بزنید تا ماهی به خوبی با سس و سبریها مخلوط و داغ شود. غذا حاضر است آن را در ظرف کشیده و با لیمو و پیازچه تزیین کنید.
دلمه فلفل سبز با ماهیاگر به غذاهای دریایی علاقهمند هستید ما یک پیشنهاد دیگر هم برای شما داریم. دلمه فلفل سبز با ماهی، می توانید امتحان کنید. عجله نکنید و زود تصمیم نگیرید، امتحان کنید شاید خوش تان بیاید. پس هشت عدد فلفل دلمه ای بزرگ، یک کیلوگرم ماهی آمور یا کپور، یک کیلوگرم مخلوط سبزیها از جمله جعفری، گشنیز، تره، شوید، نعنا و شنبلیله، دو عدد پیاز بزرگ، دو قاشق غذاخوری آرد گندم یا نخودچی، یک قاشق چای خوری پودر دارچین، رب گوجه فرنگی و سرکه یا آبلیمو به مقدار لازم و متناسب با ذایقه تان آماده کنید.در قدم بعدی داخل فلفل ها را خالی کنید، به صورتی که به پوسته خارجی آنها صدمه ای وارد نشود. ماهی را در آب بپزید تا نیم پز شود. سپس سبزی ها را خوب خردکرده، پیازها را هم به قطعات بسیار کوچک تقسیم کنید و با روغن تفت دهید تا طلایی شوند. حالا ماهی نیم پز را چرخ و بعد آن را با سبزی های خرده شده مخلوط کنید و تفت بدهید. باید بگذارید کمی بپزد. ادویه وفلفل وسیرکوبیده را با آن مخلوط کرده وداخل فلفل ها را با این مواد پر کنید. فلفل ها رادر قابلمه چیده روی آتش ملایم قرار دهید. در قدم بعدی سس گوجه فرنگی و سرکه یا آبلیمو را با آرد گندم و پودر دارچین مخلوط کنید و روی دلمه ها بریزید . بعد از پختن دلمه ها آنها را در دیس بچینید و با جعفری و لیموترش تزیین کنید. طعم آن را امتحان کنید و بعد تصمیم بگیرید که دوست دارید باز هم آن را تهیه کنید یا خیر. به طور حتم نظرتان مثبت است .
پوره ماهی تعجب نکنید درست خوانده اید، پوره ماهی غذایی است که شما هم می توانید آن را امتحان کنید. البته بعد از اینکه 200 گرم فیله ماهی بدون استخوان، ۲۰۰ گرم ماهی دودی، یک تکه لیموترش، دو قاشق مرباخوری آب لیموترش، یک قاشق مرباخوری خردل، دو قاشق مرباخوری پیازچه خردشده، یک هشتم قاشق مرباخوری فلفل، نصف فنجان کره و هشت عدد نان باگت آماده کردید.
حال که همه مواد لازم را دارید، نوبت به مرور دستور پخت می رسد، اینکه ابتدا فیله ماهی را در آب جوش بیندازید و صبر کنید تا برای پنج دقیقه به خوبی پخته و نرم شود. سپس آن را روی دستمال آشپزخانه قرار دهید، ماهی دودی را با لیموترش، آب لیمو، خردل، پیازچه و فلفل درون مخلوط کن بریزید تا به طور کامل با یکدیگر مخلوط شوند. سپس ماهی پخته شده را نیز به آن اضافه کرده و آنها را تا جایی مخلوط کنید که یکدست شوند، مخلوط را در ظرف مناسبی ریخته و برای دو ساعت درون یخچال قرار دهید. این مخلوط را درون نان باگت ریخته و آن را به عنوان عصرانه سرو کنید.
گشنیز ماهییک راست برویم سر اصل موضوع یعنی موادی که باید آماده کنید. زنبیل را بردارید و به بازار بروید. باید این فهرست را تهیه کنید تا بتوانید گشنیز ماهی را بپزید. یک کیلوگرم ماهی شیر، یک قاشق مرباخوری فلفل سیاه، نصف قاشق چایخـوری پودر زیره، یک قاشق چایخوری پودر زنجــبیل، یک قاشق چایخوری پودر گشنیز، یک قاشق چایخوری پودر سیر و فلفل قرمز، چهار قاشق غذاخوری روغن زیتون، دو حبه سیر، چهار عدد گوجه فرنگی، یک پیمانه گشنیز ساطوری خرد شده و نمک و فلفل. بعداز اینکه همه این ها را تهیه کردید به خانه بازگردید و دست به کار شوید. ماهیها را به صورت مکعبی خرد کرده، ادویهها، روغن زیتون و سیر خرد شده را به آنها بیافزایید. حالا به مدت پنج تا 6 ساعت در یخچال بگذارید تا مواد به خرد هم بروند.
یک ربع قبل از پخت، نمک و آبلیمو را هم به ماهیها اضافه و بعد در تابهای مناسب روغن ریخته و ماهیها را در آن سرخ کنید. حالا نوبت گوجه فرنگیهاست، آنها را پوست گرفته و نگینی خرد کنید و به همراه نیمی از گشنیز به ماهی اضافه کرده و به مدت 10 دقیقه بگذارید سرخ شود. یادتان باشد باید در هنگام سرو مابقی گشنیز و آبلیمو را اضافه کنید. گشنیز ماهی را می توانید به دو صورت یعنی همراه پلو یا بدون آن سرو کنید./حمایت