سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

واشنگتن بر روی این سه کشور حساب کرده است

دل‌خوشی امریکا به مصر و عربستان و امارات

آیا ایران می‌پذیرد جنگنده‌‌های عربستانی و اماراتی در نزدیکی مرزهایش مستقر شوند، و آیا مصر می‌پذیرد به پیمانی بپیوندد که ترکیه عضوی از آن است در حالی که آن را بزرگترین حامی خشونت اخوان المسلمین می‌داند؟

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،تونی بلینکن، مشاور ارشد کاخ سفید گفت که امریکا تمایل دارد مصر و عربستان سعودی و امارات متحده عربی "هم پیمانان" احتمالی اش در جنگ با "دولت اسلامی" یا همان داعش که قرار است امریکا رهبری آن را بر عهده داشته باشد، باشند. او این حرف را با استناد به پیمان قدیمی ای که امریکا در جریان جنگ آزادسازی کویت در سال 1991 تشکیل داد و در آن مصر و عربستان با ایالات متحده در آزادسازی کویت همکاری کردند، زد. مصر همچنین در جریان جنگ با تروریسم بعد از حملات 11 سپتامبر که ایالات متحده رهبری آن را بر عهده داشت همکاری های گسترده امنیتی و اطلاعاتی با این کشور داشت.  

به گزارش پایگاه خبری عراقی وای نیوز، بلینکن در مصاحبه با شبکه "ام اس ان بی سی" همچنین گفت: «کشورهای متعددی آمادگی خود را برای پیوستن به این پیمان ابراز داشته اند. در عین حال قرار است جان کری، وزیر امور خارجه امریکا و چاک هیگل، وزیر دفاع به همراه لیزا موناکو، مشاور رئیس جمهور اوباما در امور مبارزه با تروریسم نیز سفری به منطقه خاورمیانه داشته باشند تا بر سر چگونگی تشکیل این پیمان با رهبران منطقه بحث و تبادل نظر کنند.»

از سوی دیگر سندی برگر، مشاور امنیت ملی رئیس جمهوری اسبق امریکا، بیل کلینتون در این باره گفت: «شبکه داعش به تهدیدی برای منطقه خاورمیانه و ایالات متحده و اروپا تبدیل شده و در نتیجه کشورهای عربی در راس آنها مصر باید به پیمان بین المللی مبارزه با داعش بپیوندد. همان طور که در زمان دولت مالکی، نخست وزیر سابق عراق با وجود روابط نه چندان حسنه ای که میان مصر و عراق بود در کنار بغداد در مبارزه با این شبکه ایستاد. در حالی که روابط کشورهای عربی حوزه خلیج فارس با ایران نیز بسیار حساس بود.»

وی در ادامه افزود: «در صورتی که نخست وزیر فعلی موفق شود که دولت خود را تشکیل دهد و همه طرف های سیاسی در آن مشارکت داشته باشند این مساله می تواند کار غلبه بر شبکه داعش را تسهیل کند.»

عدم وجود استراتژی روشن و طرحی از سوی پیمان ناتو برای رویارویی با شبکه داعش آن هم در سایه فروپاشی ارتش زمینی عراق و نبود کارشناسان خبره که بتوانند عملیات مبارزه با گروه های تروریستی را به روی زمین دنبال کنند از جمله عواملی است که باعث می شود مصر برای پیوستن به این پیمان تردید داشته باشد.

برگر پیش بینی کرد که مصر به دلیل وجود گروه های افراطی ای نظیر "انصار بیت المقدس" که با القاعده و داعش ارتباط دارند و از لحاظ شیوه کاری بسیار شبیه آنها است، به پیمان بین المللی مبارزه با داعش بپیوندد.

از سوی دیگر روزنامه نیویورک تایمز نوشت: پیمانی میان مصر و امارات با هدف حمله به مواضع گروه های رادیکال مسلح در لیبی شکل گرفته است که هدف از آن به رخ کشیدن توانایی های کشورهای عربی در ایجاد قدرتی عربی و ایجاد پیمانی برای مبارزه با تروریسم است که در نتیجه آن این کشورها می توانند با قدرت به پیمانی به رهبری ایالات متحده و پیمان ناتو برای مبارزه با تروریسم بپیوندند.

نیویورک تایمز در ادامه نوشت: دلیل دیگری که باعث می شود این دو کشور بیش از پیش به فکر پیوستن به چنین پیمان هایی باشند جنگ سردی است که در منطقه میان مصر و عربستان و امارات با محور ترکیه و قطر ایجاد شده است.

این روزنامه همچنین به طور تلویحی به عواملی که باعث می شود مصر نسبت به پیوستن به این پیمان تردید داشته باشد نیز اشاره کرد و نوشت: عدم وجود استراتژی روشن و طرحی از سوی پیمان ناتو برای رویارویی با شبکه داعش آن هم در سایه فروپاشی ارتش زمینی عراق و نبود کارشناسان خبره که بتوانند عملیات مبارزه با گروه های تروریستی را به روی زمین دنبال کنند از جمله عواملی است که باعث می شود مصر برای پیوستن به این پیمان تردید داشته باشد.

این روزنامه همچنین می نویسد: در این میان تناقض وحشتناکی نیز در این پیمان مشهود است، و آن این که صداهایی در درون ناتو و کاخ سفید شنیده می شوند که می گویند ضرورت دارد بشار اسد و ایران نیز به این پیمان بپیوندند. مساله ای که می تواند حساسیت کشورها را برای پیوستن به این پیمان افزایش دهد. در این جا این پرسش مطرح می شود: آیا ایران می پذیرد جنگنده های عربستانی و اماراتی در نزدیکی مرزهایش مستقر شوند، و آیا مصر می پذیرد به پیمانی بپیوندد که ترکیه عضوی از آن است در حالی که آن را بزرگترین حامی خشونت اخوان المسلمین می داند؟

برچسب ها: واشنگتن ، سه کشور ، حساب
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.