سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آئین نامه ساخت و ساز بر روی گسل های تهران در طرح تفصیلی اعمال می شود

آئین نامه مقررات ساخت و ساز بر روی گسل های شهر تهران با در نظر گرفتن استانداردهای لازم تهیه شده و با طی مراحل قانونی در طرح تفصیلی تهران لحاظ می شود و بر اساس آن کیفیت و کمیت ساخت و ساز و نوع کاربری بر روی گسل ها و محدوده حریم آن مشخص و اصلاح خواهد شد.

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران  از سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ، دکتر احمد صادقی رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ، در دیدار با مدیر مسئول، معاون و سردبیر روزنامه همشهری با اعلام این خبر گفت: گسل های شهر تهران که بخشی از آن از داخل بافت مسکونی شمال و جنوب شهر می گذرد به لحاظ زمین شناسی در زمره گسل های فعال و لرزه خیز به شمار می آید و از توان لرزه خیزی 6 تا7 ریشتری برخوردارند و در گذشته زلزله هایی را سبب شده اند از همین رو باید ساخت و ساز بر روی گسل ها و اطراف آن تابع ضوابط خاص به لحاظ کیفیت مصالح، ارتفاع سازه و نوع کاربری باشد.
 
وی افزود: زلزله واقعیتی است که باید آن را پذیرفت و با رعایت اصول و قواعد پیشگیری به خصوص در ساخت و سازها و ایجاد آمادگی های لازم از سوی نهادها و مردم ، مخاطره و ضریب آسیب پذیری جامعه در برابر آن را به  حداقل رساند و در این میان رسانه های جمعی نقش بی بدیلی در آگاهی، آموزش و ترویج فرهنگ زندگی با زلزله و تحقق شهری ایمن و پایدار در برابر حوادث و سوانح دارند.
 
وی با اشاره به آنکه موضوع زلزله صرفا به مرحله مقابله و حین زلزله خلاصه نمی شود،گفت: دو مرحله پیشگیری و آمادگی از اهمیت زیادی در کاستن از میزان ریسک و مخاطره زلزله برخوردار است که توجه به آن بر اساس تجربه های جهانی ضروری است. در عین حال این تصور اشتباهی است که در برابر زلزله کاری نمی توان کرد و یا زلزله باعث ویرانگری کامل می شود. بلکه با مقاوم سازی، تغییر بافت فرسوده، آموزش مردم و پیش بینی آمادگی های لازم ، می توان بر پیامدهای زلزله غلبه کرد.
 
 وی افزود: در عین حال سوانح و حوادث تنها به زلزله محدود نمی شود و باید برای حوادث دیگر هم پیش بینی، پیشگیری و آمادگی لازم را ایجاد نمائیم.
 
دکتر صادقی رویکرد مطلوب مدیریت بحران را محله محور بودن توصیف کرد و گفت: دغدغه ایمنی در برابر سوانح باید در مردم ایجاد شود و طرح ها و برنامه ها باید در قالب سند کاهش خطر پذیری محله  در سطح محلات به اجرا گذاشته شود. در همین خصوص گروه های داوطلب واکنش اضطراری محله(دوام) تشکیل شده و نقشه تخلیه امن محلات در دست تهیه است. همچنین جشنواره ای فرهنگی – آموزشی در اواخر مهرماه با دهها برنامه متنوع به اجرا در می آید.
 
وی با اشاره به این که برآوردها حاکی از آن است که حدود 10 درصد مردم آموزش های آمادگی در برابر زلزله را فراگرفته اند، گفت: از طریق رسانه های جمعی است که می توان آموزش های مردمی را ارتقا بخشید.
 
دکتر صادقی تاکید کرد که موضوع زلزله در تهران باید در سطح ملی دیده شود و سطح برنامه ریزی و اقدام آن باید ارتقا یابد و به شهرداری خلاصه نشود.
 
در این نشست همچنین مهدی ذاکری ، مدیر مسئول روزنامه همشهری با اشاره به آن که وقوع زلزله حتمی اما زمان آن قابل پیش بینی نیست، گفت: روزنامه همشهری و رسانه های وابسته به آن مانند همشهری محلات، همشهری جوان، سرنخ و دانستنیها برای پرداختن به این موضوع آمادگی دارند و به غیر از چاپ اخبار در بخش شهری می توان در دوره های زمانی چند ماه یک بار میزگردهای تخصصی نیز برپا کرد.
 
وی افزود: اگر امروز به موضوع زلزله توجه نکنیم کوتاهی کرده ایم. روزنامه همشهری بعنوان رسانه ای اجتماعی- فرهنگی به موضوع سلامتی و ایمنی جامعه توجه خاص دارد و این موضوعات با اقبال عمومی مواجه شده و از تاثیر مناسبی برخوردار است.
 
وی گفت: خطر زلزله را باید مرتب به جامعه گوشزد و ابعاد آن را مطرح کرد تا حساس سازی لازم در جامعه ایجاد شود. همچنین آموزش های مردمی مانند برخورداری خانواده ها از بسته کمک های اولیه اهمیت زیادی دارد.
 
وی افزود: رسانه آگاهی بخش است و با برش زمانی می توان دریافت که با آموزش رسانه های جمعی امروزه چه میزان آگاهی و حساسیت مردم نسبت به سلامتی، ایمنی و بهداشت نسبت به گذشته افزایش یافته است.
 
وی تاکید کرد که در آگاه سازی مردم، سازمان پیشگیری و مدیریت بحران احساس تنهایی نکند و موسسه همشهری پشتیبان فرهنگ سازی در این حوزه است.

انتهای‌پیام/
برچسب ها: گسل ، تهران ، مقررات ، ساخت ، طرح ، تف
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.