به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران ، بهنام محسنی با اعلام این خبرافزود: از مجموع 29 میلیون و 600 هزار واحد سرمایهگذاری صندوق زمین وساختمان نسیم با قیمت اسمی هر واحد 10 هزار ریال، 14 میلیون و 600 هزارواحد سرمایهگذاری آن توسط مؤسسین صندوق تأمین شد و مابقی 15 میلیون واحدسرمایهگذاری این صندوق با ارزش 150 میلیارد ريال، طی 5 روز کاری از طریق شبکه کارگزاران عضو فرابورس ایران مورد پذیرهنویسی قرار گرفت و معاملات ثانویه واحدهای سرمایهگذاری این صندوق نیز ظرف چند روز آینده امکانپذیرخواهد بود.
وی افزود: از مجموع یک هزار و 152 نفر شخصیت حقیقی و حقوقی شرکتکننده دراین پذیرهنویسی، بالغ بر 98 درصد را اشخاص حقیقی تشکیل دادهاند و تعداداشخاص حقوقی شرکتکننده تنها به میزان 2 درصد بوده است.
محسنی با بیان اینکه از مجموع 15 میلیون واحد سرمایهگذاری موردپذیرهنویسی، بیش از 9 میلیون و هشتصد هزار واحد توسط اشخاص حقوقی و قریب به 5 میلیون و 200 هزار واحد سرمایهگذاری آن توسط اشخاص حقیقی خریداریشده است.
ادامه داد: این امر نشان دهنده پذیرهنویسی 65 درصد از حجم کل واحدهای سرمایهگذاری توسط اشخاص حقوقی و پذیرهنویسی 35 درصد واحدهای مذکور توسط اشخاص حقیقی است.
وی در تشریح فعالیت صندوقهای زمین و ساختمان، توضیح داد: صندوق زمین وساختمان یک نهاد مالی است که با اخذ مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادر تأسیس میشود.
این صندوقها یکی از انواع صندوقهای پروژه (Project Funds) محسوب میشوند که با جمعآوری وجوه لازم از متقاضیان سرمایهگذاری در صندوق، نسبت به تخصیص آن وجوه به سرمایهگذاری در ساخت پروژه ساختمانی مشخص موضوع امیدنامه خود مبادرت ورزیده و پس از فروش واحدهای ساختمانی پروژه ذکر شده، عواید ناشی از آن را بین سرمایهگذاران نهایی صندوق تقسیم میکنند.
رئیس اداره عملیات بازار فرابورس ایران افزود: از جمله کارکردها صندوقهای زمین و ساختمان میتواند گردآوری و هدایت پساندازهای خرد و کلان در ساخت پروژههای ساختمانی یا به عبارت دیگر تأمین منابع مالی مورد نیاز برای ساخت یک پروژه ساختمانی، مشارکت سرمایهگذاران خرد در یک پروژه ساختمانی با هدف بهرهمندی سرمایهگذران خرد از سود ناشی از ساخت و ساز و مصونیت سرمایهگذران خرد از افزایش قیمت بخش مسکن باشد.
به گفته وی صندوقهای زمین و ساختمان وجوه جمعآوری شده را به ساخت پروژه ساختمانی موضوع امیدنامه خود اختصاص داده و سمت عرضه در بازار را تقویت میکنند، از این رو این صندوقها با تراستهای املاک و مستغلات (Real Estate Investment Trust, Riet) که سرمایه خود را به خرید و اجارهپروژههای ساختمانی اختصاص میدهند و سمت تقاضا را تحریک میکنند، تفاوت بنیادی دارند و با توجه به ساختار و فعالیت ویژه، معادلConstruction Fund برای آنها در نظر گرفته شده است.
محسنی با تاکید بر اینکه صندوق زمین و ساختمان نسیم، سود تضمین شدهای را برای سرمایهگذاران متعهد نشده و سرمایهگذاران نهایی واحدهای صندوق مذکور، پس از فروش واحدهای ساختمانی ساخته شده در عواید ناشی از آن سهیم خواهند بود، تصریح کرد: با شروع معاملات ثانویه واحدهای سرمایهگذاری صندوق زمین و ساختمان نسیم در بازار ابزارهای نوین مالی فرابورس ایران، دامنه نوسان روزانه این اوراق به میزان حداکثر 10 درصد تعیین میشود که بازارگردان صندوق بر اساس عملیات بازارگردانی مبتنی بر حراج اقدام به ورود سفارشهای خرید و فروش خود در دامنه نوسان حداکثر 10 درصدی روزانه اوراق مذکور خواهد نمود.
وی افزود: نکته قابل ذکر آن است که بازارگردان در هر لحظه و در محدودهدامنه نوسان حداکثر 10 درصدی روزانه اوراق، اقدام به ورود سفارش خرید وفروش با دامنه مظنه حداکثر 3 درصد (اختلاف بین قیمت خرید و قیمت فروش درسفارشهای خرید و فروش وارد شده توسط بازارگردان) میکند. به عبارت دیگردر هرلحظه بازارگردان صندوق، حاضر به خرید واحدهای مذکور با قیمت خریدی است که در سامانه معاملات وارد نموده است و این قیمت حداکثر 3 درصد کمتراز قیمتی است که بازارگردان حاضر به فروش واحدهای سرمایهگذاری صندوقاست.
به گفته رئیس اداره عملیات بازار فرابورس ایران، عملیات بازارگردان صندوق مذکور در دامنه نوسان حداکثر 10 درصدی روزانه اوراق و بر اساس تعهداتی است که در اطلاعیه پذیرهنویسی واحدهای سرمایهگذاری صندوق مذکوردر سایت رسمی فرابورس ایران عنوان شده است.
محسنی در پایان یادآور شد: خالص ارزش هر واحد سرمایهگذاری صندوق (NAV)نیز هر سه ماه یکبار به «بهای تمام شده» و هر شش ماه یکبار به «ارزشروز» محاسبه و اعلام خواهد شد.
انتهای پیام/