سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گردشگری‌های غیر مسئولانه عامل اصلی آتش‌سوزی جنگل‌ها

قائم مقام رئیس سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور گفت: در موارد معدودی آتش‌سوزی جنگل‌ها از روی عمد و برای تصرف اراضی و یا تخریب جنگل‌ها اتفاق می‌افتد.

ناصر مقدسی قائم مقام سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور در گفتگو با  خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران گفت: در آتش گرفتن جنگلها دو عامل طبیعی و انسانی دخیل هستند که البته در ایران آتش‌سوزی بر اثر عوامل طبیعی کمتر اتفاق می‌افتد ، اما عامل انسانی آتش‌سوزی جنگل‌ها یا از روی عمد است و یا از روی بی‌مبالاتی رخ می‌دهد.

وی در ادامه بیان داشت: هر دو دسته از آتش‌سوزی‌ها در ایران اتفاق می‌‌افتد یعنی قسمتی از آتش‌سوزی‌ها به دلیل عدم توجه به استعداد مناطق گرم می‌باشد و در موارد معدود آتش‌سوزی جنگل‌ها از روی عمد و برای تصرف اراضی و یا تخریب جنگل‌ها اتفاق می‌افتد که قانون هم برای این گونه آتش‌سوزی‌ها تعیین تکلیف کرده است ، یعنی اگر کسی از روی بی مبالاتی مرتکب این اقدام شود به موجب قانون حفاظت با شخص خاطی برخورد خواهد شد.

مقدسی در ادامه افزود: آمار‌ها نشان می‌دهد در ماه‌های اخیر 7000 هکتار از جنگل‌های کشور طعمه حریق‌ شده‌اند که بخشی از این آتش‌سوزی‌ها در عرصه‌ی مرتعی اتفاق افتاده است ، قسمتی از آتش‌سوزی‌های اتفاق افتاده به دلیل گردشگری‌های غیر مسئولان بروز می‌دهد و به طور ویژه در فصولی که رفت و آمد در منطقه‌های جنگلی بیشتر است آتش‌سوزی هم افزایش پیدا می‌کند.

وی اضافه کرد: سازمان جنگل‌ها جهت اطلاع‌رسانی در زمینه‌ی عوامل آتش گرفتن جنگل‌ها از همیار‌ها، بخش بروشور در ستاد‌های مسافرین و تلویزیون‌های محلی استفاده کرده و در تلاش است تا این اطلاع‌رسانی را گسترش دهد.

قائم مقام رئیس سازمان جنگل‌ها در ادامه تصریح کرد: امسال هم مناطق جنگلی دارای یک وضعیت ویژه بودند زیرا با وجود این که در بهار بارندگی‌های مناسبی داشتیم اما تابستان به شدت گرمی را گذراندیم و با وجود پوشش‌های جنگلی بسیار غنی که مستعد آتش‌سوزی هستند این آتش‌سوزی‌ها اتفاق افتاد ، در بعضی ازکشور‌های دیگر در این گونه موارد در مناطق جنگلی روشن کردن حریق را ممنوع اعلام می‌کنند.

مقدسی در خصوص مقابله با متخلفین اظهار داشت: اگر متخلفین شناسایی شوند عوامل قانونی با آنها برخورد خواهند کرد اما مشکل این جاست که یک گردشگر با حضور در جنگل و اتراق کردن و درست کردن آتش بدون خاموش کردن آتش آن محل را ترک کرده و دیگر در دسترس نیست.

وی یادآور شد: مأمورین یگان حفاظت و جنگل بانان در ایام اوج مسافرت هموطنان درجنگل‌ها حضور دارند اما باید پذیرفت که تعداد آنها کافی نیست و ما بیشتر در این زمینه از همیاران و NGO ها کمک می‌گیریم چون نیروی رسمی کفایت نمی‌کنند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: درحال حاضر با همکاری دهیاری‌ها در تلاش هستیم تا افرادی را که در محل‌ها از روی عمد آتش‌سوزی به راه می‌اندازند را با کمک افراد محلی زودتر شناسایی کرده و از طریق قانونی با آنها برخورد کنیم.

انتهای پیام/

برچسب ها: جنگل ، انسان ، عامل
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.