سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فتنه 88 و راهی که بیراهه بود/4

موسوی: آمده بودم تا بگویم گریز از قانون به استبداد می‌انجامد/ مخملباف: ما اوبامایی می‌خواهیم که بتواند برای مشکلات ایران راه‌حل بیابد

بر اساس کتاب "روزشمار 8 ماه نبرد مقدس"، فتنه 88 به مانند یک غربال ناخالصی‌های انقلاب را گرفت، برای هر غربال نیاز به تکان‌های شدید است و هر که با غربال هماهنگ باشد از فیلتر آن می گذرد ولی حسنش آن است که ناخالصی‌ها گرفته می‌شود.

به گزارش حوزه احزاب باشگاه خبرنگاران، كتاب "روزشمار 8 ماه نبرد مقدس" نوشته اميرحسين ثابتی از سوی مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شده است.  اين كتاب شامل يك ضميمه‌ای 200 صفحه‌ای است كه در اين ضميمه به اخبار و رويدادهای مربوط به يكم تا 21 خرداد 88 پرداخته شده است.

این کتاب به حوادث پس از انتخابات سال 88 پرداخته و مسائل مرتبط با فتنه 88 را واکاوی می‌کند. این گزارش برگرفته از کتاب "روزشمار 8 ماه نبرد مقدس" است که بخش‌هایی از آن در این گزارش ملاحظه می‌شود.

 پس از پیروزی انقلاب اسلامی ملت سربلند و مجاهد کشور ما در مقابل انواع فتنه ها و انحرافات استادگی مثال زدنی خود را نشان دادند. بعد از وفات جانسوز امام خمینی(ره) در سال ۶۸ ما شاهد انواع فتنه‌ها و انحرافات عظیم‌تر بودیم.

فتنه 88 به مانند یک غربال ناخالصی‌های انقلاب را گرفت، برای هر غربال نیاز به تکان‌های شدید است و هر که با غربال هماهنگ باشد از فیلتر آن می گذرد ولی حسنش آن است که ناخالصی‌ها گرفته می‌شود.

غربال فتنه 88 منافقین، غربزده‌ها و متحجرین را جدا کرد و زاویه اشان را با خط امام و انقلاب نشان داد.

کسانی که در دوران امام خمینی(ره) خود را از مدافعان ایشان و انقلاب می‌پنداشتند و مبارزات علیه شاه مخلوع را در دستور کار خود قرار داده بودند، بعد از امام راحل از مسیر خود و راهی که برای خود از حق ترسیم کرده بودند سست شده و بعد از مدتی تمام کارهایی که در دوران ایشان انجام داده بودند به تدریج اهداف والای نظام را فراموش کردند.

پیشگویی، پیشگویان فتنه 88 در اصل کدهایی بود از فتنه چینی و برنامه‌های از پیش تعیین شده که گزارش پيش رو يکی از مهم‌ترين روزهای حوادث 22 و 23 خرداد 88 را بررسي کرده است.



*شنبه، 30 خرداد، نامه سرگشاده شورای امنیت کشور خطاب به میرحسین موسوی


شورای امنیت کشور در نامه‌ای سرگشاده خطاب به میرحسین موسوی نوشت: "نامه مورخه 27/3/1388 جنابعالی خطاب به شورای امنیت کشور حاوی مسائلی است که توجه شما را به آن جلب می‌کنیم:

1- انتساب اعمال مجرمانه همانند تخریب اموال و وسایل نقلیه مردم به نیروی انتظامی

2- حمایت از اجتماعات غیرقانونی که منجر به برهم زدن نظم و امنیت، تخریب اموال و ازار به مردم و نقض حقوق شهروندان عزیز گردیده است که جنابعالی از آن اجتماعات به عنوان اجتماعات خود جوش و مسالمت آمیز نام برده‌اید.

3- با تاکید جنابعالی بر این که موارد مذکور را مشاهده کرده‌اید، لازم است مشاهدات خود را در اختیار دبیرخانه شورای امنیت کشور بگذارید.

البته به نظر ما این یک شبکه سازمان یافته است که به احتمال زیاد توسط گروهک‌های وابسته به بیگانگان سازمان یافته‌اند و با اراده و تصمیم قبلی نظم و آرامش و امنیت عمومی را به هم می‌زند و به حقوق شهروندان تعرض می‌نماید که البته قبلاً دستور رسیدگی لازم توسط فرماندهی نیروی انتظامی به موضوع صادر شده است.

متقابلاً وظیفه و مسئولیت ملی جنابعالی اقتضا می‌کند که به جای انتساب اتهام به نیروهای انتظامی و یا نظامی که فرزندان این کشورند و شبانه روز جهت امنیت شهروندان تلاش می‌کنند، از تحریک و تلاش برای تشکیل چنین اجتماعات غیرقانونی پرهیز نموده و از این اجتماعات حمایت ننمایید.

قطعاً به این نکته مهم توجه دارید که در صورت دعوت و تحریک به این اجتماعات غیرقانونی مسئولیت عواقب ناشی از آن بر عهده جنابعالی خواهد بود."

مجمع روحانیون مبارز در بیانیه‌ای اعلام کرد:

"با کمال تأسف مراجع ذیربط از صدور مجوز (برای تجمع امروز) خودداری نمودند. بنابراین مجمع برنامه‌ای جهت راهپیمایی امروز نخواهد داشت. در ادامه این بیانیه آمده است "مسئولیت حفظ امنیت مردم به عهده دولت و مسئولان امنیت کشور گذارده شده است".

قاسم محمدی نماینده مردم اردبیل در مجلس در گفتگو با ایرنا گفت: "صدور بیانیه برای لغو راهپیمایی امروز معترضان از سوی مجمع روحانیون مبارز، در حالی که فقط دو ساعت به زمان مقرر باقی مانده است، با هدف رفع مسئولیت از ایجاد درگیری‌های احتمالی است. هدایت کنندگان جریان آشوب گران و اغتشاشگران خیابانی در چند روز گذشته، تنها ساعتی پیش از فرا رسیدن موعد برپایی راهپیمایی به معترضان، با صدور بیانیه از لغو تجمع خبر می‌دهند و صدور بیانیه‌ها با این هدف انجام می‌شود که اگر تعداد کمی در راهپیمایی حاضر شدند، رهبران جریان معترض مدعی اعلام لغو تجمع شوند. در غیر این صورت هم اگر تعداد قابل توجه و غیرقابل کنترل یا منجر به درگیری و ضد و خورد شد، بتوان از زیر بار مسئولیت مستقیمی که در این باره به عهده دارند، شانه خالی کنند".

رجانیوز می‌نویسد: "تجمع بدون مجوز به حامیان مهندس موسوی به دعوت مجمع روحانیون مبارز از میدان انقلاب تا آزادی برگزار شد. در این تجمع که دیگر در آن جمعیت انبوه روزهای گذشته دیده نمی‌شد، بی‌اعتنایی مردم به این تجمع غیرقانونی با خشم اغتشاشگران مواجه شد و این طیف که تلاش زیادی داشتند در دو تجمع قبلی خود در میدان هفت تیر و میدان امام خمینی وجهه‌ای مسالمت آمیز از تجمعات خود نشان دهند و حتی از این اجتماع‌ها به عنوان "تجمع سکوت" و همراه با آرامش یاد می‌کردند، امروز بار دیگر دست به آشوبگری زده‌اند طی این اقدامات بیش از 10 نفر از هموطنان کشته و ده‌ها نفر زخمی شدند. اوباش با سنگ و کوکتل مولوتف به ناحیه بسیج مقداد در خیابان آزادی حمله کردند که با مقاومت بسیجیان مواجه شدند. هم چنین اغتشاشگران به مسجد لولاگر در خیابان آذربایجان نیز حمله ور شدند و بخش‌هایی از مسجد را به آتش کشیدند. آشوب گران پس از آن‌که در اثر مقاومت دفاعی نیروهای نظامی مجبور به فرار شدند، اقدام به آتش زدن لاستیک و تعدادی موتورسیکلت کردند و با حمله به برخی موتورسواران و ضرب و شتم آن‌ها موتورها را آتش زدند. هم چنین دامنه این درگیری‌ها به خیابان ستارخان تهران نیز کشیده شد و یک اتوبوس شرکت واحد توسط اوباش به آتش کشیده شد. با این حال، برخورد قاطع نیروهای نظامی و مردم با اغتشاشگران موجب شد این افراد متفرق شوند و آخرین دست و پا زدن‌ها و زورآزمایی‌های خیابانی به منظور اعمال فشار برای تحقق خواسته‌ای غیرقانونی ابطال انتخابات ناکام ماند، به طوری که تا قبل از تاریک شدن هوا تمام مناطق دست خوش آشوب، آرام شد".

فارس آورده است: «در درگیری‌های در محدوده میدان جمهوری و خیابان‌های مجاور، تعداد زیادی از بانک‌های دولتی و خصوصی و مراکز خدماتی مانند رستوران‌ها و تولیدی‌های پوشاک تخریب و بعضاً دچار آتش سوزی گسترده شدند. یک تولیدی پوشاک در مجاورت مسجد لولاگر بر اثر پرتاب مواد آتش‌زا به طور کامل در آتش سوخته و خسارت زیادی به ساختمان این واحد تولیدی وارد آمده است. هم چنین یک مرکز آموزش رانندگی نیز که در کنار این واحد تولیدی قرار دارد، براثر پرتاب مواد آتش‌زا و سنگ تخریب شده و تعدادی از رایانه‌های این مرکز توسط اوباش به بیرون پرتاب شده و یا به سرقت رفته است. یکی دیگر از اماکنی که در حوادث شب گذشته مورد هجوم اغتشاشگران قرار گرفته، یک رستوران در مجاورت مسجد لولاگر است که به علت حمله اراذل و اوباش تمام این رستوران از بین رفته بود، به گونه‌ای که صندلی‌ها و میزها کاملاً سوخته و به دلیل قطع برق مواد غذایی آن فاسد شده بود که بوی آن کاملاً به مشام می‌رسید. به گفته مسئول این رستوران، اراذل و اوباش با پرتاب سنگ ابتدا شیشه‌های رستوران را شکستند و سپس با پرتاب مواد آتش‌زا تمام رستوران را به آتش کشیدند. به گفته شاهدان، آتش نشانی به دلیل ترافیک بیش از حد منطقه و تراکم جمعیت، بسیار دیر به محل رسیدو این رستوران در آتش سوخت. یکی دیگر از اماکن آسیب دیده در حوادث دیشب، مجتمع تجاری سهیل بود که اراذل و اوباش با حمله به آن شیشه واحدهای تجاری طبقه همکف این مجتمع را شکستند و خسارت‌های زیادی را به این مجتمع نوساز وارد آوردند. در حوادث روز گذشته هم چنین به 22 بانک دولتی و خصوصی خساراتی وارد شد".

این رسانه در ادامه گزارش خود می‌نویسد: «پنج تن از اعضای خانواده هاشمی رفسنجانی توسط ماموران امنیتی شناسایی و با حکم مرجع قضایی دستگیر شدند. فائزه هاشمی، همسر حسین مرعشی و دختر مرعشی از جمله دستگیر شدگان هستند. یکی دیگر از فرزندان هاشمی رفسنجانی نیز در ناآرامی‌های میدان توحید حضور داشته که پس از شناسایی بلافاصله متواری شده است".

آسوشیتدپرس می‌نویسد: «عده‌ای از معترضان در تهران که برای نشان دادن اعتراض خود سطل‌های زباله و اتوبوس‌ها را به آتش کشیده بودند، برای فرار از بازداشت توسط نیروهای امنیتی به سفارت‌خانه‌های خارجی پناه بردند».


*انتشار پنجمين بيانيه موسوی؛ آمده بودم تا بگويم گريز از قانون به استبداد می‌انجامد

پنجمین بیانیه مهندس موسوی منتشر شد.

وی در ابتدای بیانیه خود با اشاره به این که «نقطه عطفی در تاریخ ملت ما در حال شکل گرفتن است»،

نوشت: "آمده بودم تا بگویم گریز از قانون به استبداد می‌انجامد، آمده بودم تا بار دیگر به انقلاب اسلامی آن گونه که بود و جمهوری اسلامی آن گونه که باید باشد، دعوت کنم. اما آن چنان که می‌دانید همگی ما در راه این تجدید حیات ملی و تحقق آرمان‌هایی که در دل و جان پیر و جوان ما ریشه دارند، با دروغ و تقلب روبه رو شدیم و آن چیزی که از عواقب قانون گریزی پیش‌بینی کرده بودیم، به صریح‌ترین شکل ممکن و در نزدیک‌ترین زمان تحقق یافت."

در ادامه این بیانیه آمده است:

"این جانب همچنان قویاً اعتقاد دارم درخواست ابطال انتخابات و تجدید آن حق مسلم است که باید به صورتی بی‌طرفانه از طریق یک هیئت مورد اعتماد ملی مورد بررسی قرار گیرد..... نگذاریم دروغگویان و متقلبان پرچم دفاع از نظام اسلامی را از شما بربایند و نااهلان و نامحرمان، میراث گرانقدرانقلاب اسلامی را که اندوخته‌ای از خون پدران راستگویتان است از شما مصادره کنند".

اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی با انتشار نامه سرگشاده‌ای خطاب به میرحسین موسوی نوشت:

"پس از اعلام نتایج انتخابات، هواداران جنابعالی در یک اقدام غیرقانونی با هجوم به خیابان‌ها و برهم زدن نظم و امنیت عمومی فضای جامعه را به هم ریختند و در سایه این بی‌نظمی و بی‌قانونی عده‌ای سودجو و اراذل و اوباش به تخریب اموال عمومی، مزاحمت برای مردم، آتش زدن خودروها و موتورسیکلت‌های مردم، شکستن شیشه بانک‌ها و مغازه‌های هم‌وطنان پرداختند و در این میان خود شما و هوادارانتان دیدید که ناجا منطبق با وظیفه ذاتی و قانونی، با اراذل و اوباش و اغتشاشگران با اقتدار برخورد کرد و با هوادارانتان مدارا و مماشات کرد..... واقعیت این است که حداقل اغتشاشگران و اراذل و اوباش در سایه فضای غیرقانونی ایجاد شده توسط شما، به اقدامات تخریب گرانه می‌پردازند و در طول سه شب 23،‌24،‌25 خرداد ماه در تمام موارد، اغتشاشگران به تخریب و ناامن سازی فضای عمومی پرداختند.... بپذیرید که تجمعات و راهپیمایی‌های غیرقانونی، مشکلات جدی را برای مردم فراهم ساخته و ایجاد ترافیک‌های سنگین و سرگردانی مردم،مزاحمت برای کسبه و مغازه‌داران، راه‌بندان‌های طولانی، شاعبه دستاویز و ملعبه بودن قانون را توسط هوادارانتان ایجاد می‌کند و این امر برخلاف شان و روحیه قانون گرایانه مورد ادعای شماست که همواره در تبلیغات انتخاباتی بر آن تاکید می‌کردید".

ایلنا می‌نویسد: در پی برگزاری جلسه مشترک محسن رضایی، یکی از سه کاندیدای معترض به انتخابات ریاست جمهوری با شورای نگهبان، یک مقام مسئول در روابط عمومی شورای نگهبان از اعلام آمادگی این نهاد برای برگزاری نشست مشترک با موسوی و کروبی خبر داد. این مقام مسئول در روابط عمومی شورای نگهبان یادآور شد: "از کروبی و موسوی نیز برای حضور در این جلسه دعوت شده بود که نیامدند و دلیلی نیز برای عدم حضور خویش اعلام نکردند".

کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان قانون اساسی در جمع خبرنگاران اعلام آمادگی کرد تا ده درصد از صندوق‌های اخذ رأی را به صورت تصادفی و با حضور نمایندگان کاندیداها بازشماری کند.

روزنامه کیهان نوشت: سعید رضوی فقیه از عناصر سابق دفتر تحکیم وحدت «طیف علامه» اعلام کرد:

ر صورت بازشماری صندوق‌ها، ممکن است چندصد یا چند هزار رأی بالا و پایین شود و همین نتیجه فعلی با کمی تفاوت به عنوان نتیجه انتخابات اعلام گردد و آن وقت اصلاح طلبان باید پاسخگوی حوادث پرتلاطم در کشور باشند.که صرفاً به خاطر بالا و پایین کردن چند هزار رأی به راه انداخته‌اند. اگر چه مذاکره و گفتگو و رایزنی با شورای نگهبان و دیگر مراجع قانونی می‌تواند بیانگر عزم اصلاح‌طلبان بر حل مسائل از مجاری قانونی و میزان ظرفیت آنان برای گفتگوی معطوف به تفاهم باشد، اما نباید فراموش کرد که اساساً شورای نگهبان خود یک طرف ماجراست و باید موضع تهاجمی به شورای نگهبان داشت".


*آغاز ارسال نامه‌های سرگشاده/دلايل موسوی برای لزوم ابطال انتخابات


رئیس جمهور طی نامه‌ای سرگشاده خطاب به رهبر معظم انقلاب نوشت:

"به عنوان فرزند کوچک و خادم برگزیده ملت بزرگ ایران بر خود لازم می‌دانم که از حسن تصمیم و حضور تاریخی آن رهبر فرزانه در صحنه عظیم و حماسی نماز جمعه تهران و ایراد بیانات راه‌گشا و اعلام مقتدرانه مواضع برحق مردم در موضوعات مهم روز صمیمانه تقدیر و تشکر نمایم."

میرحسین موسوی طی نامه‌ای سرگشاده خطاب به شورای نگهبان دلایل خود جهت لزوم ابطال انتخابات را برشمرد. در این نامه مواردی چون محدود کردن زمان رأی گیری، افتتاح پروژه‌های عمرانی در دوره مشخص شده برای فعالیت انتخاباتی توسط دولت نهم و..... مطرح شده است.

موشه یعلون، رئیس سابق اطلاعات ارتش اسرائیل در گفتگو با روزنامه صهیونیستی بدیعوت آحارانوت گفت: "موسوی و همسرش روح جدیدی به آزادی بخشیده‌اند، بنابراین من تکرار می‌کنم، انقلابی در ایران روی خواهد داد".

واحد مرکزی خبر نوشت: «منابع آگاه از بمب گذاری در حرم مطهر امام راحل (ره) خبر دادند. به راین اساس شخص بمب گذار بعد از شناسایی به سمت ضلع شمالی حرم فرار کرد و خود را منفجر کرد که باعث کشته شدن فرد بمب گذار و مجروح شدن دو تن از زائران حرم امام خمینی (ره) شد».

روزنامه فایننشال تایمز نوشت: «هیچ کس تردیدی ندارد که بحران ایران به نقطه عطف رسیده است».

رجانیوز می‌نویسد: «انتشار فیلم قتل ندا آقا سلطان که در یکی از خیابان‌های فرعی منطقه امیرآباد تهران به صورت نامشخصی کشته شده است، موجی از هجمه تبلیغاتی بیگانگان علیه جمهوری اسلامی را به راه انداخته است. آن چه که در این بین بیش از همه مشکوک به نظر می‌رسد حضور فردی به نام آرش حجازی در بالای سر مقتول است. وی 24 ساعت قبل از این اتفاق از لندن وارد تهران شده است».

صدای آمریکا نوشت: «باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا از ایران خواست تا کلیه اقدامات ناعادلانه و خشونت بار علیه مردم خود را متوقف کند».

رضا ربع پهلوی فرزند محمدرضا پهلوی در گفتگو با روزنامه فرانسوی فیگارو با درخواست از غرب برای تماس با مخالفان در ایران گفت: "ما باید از همین امروز یک فرآیند انتقال را آماده کنیم که طی آن بخشی از رژیم به نفع تغییر تسلیم شده، در کشور عفو عمومی اعلام و یک سیستم سیاسی لایک و دموکراتیک برقرار می‌شود».

آیت‌الله علم الهدی امام جمعه مشهد مقدس در نامه‌ای سرگشاده خطاب به رهبر معظم انقلاب نوشت:

«امید است در راز و نیاز عارفانه جنابعالی با مولا و صاحبمان که نمونه آن در روز جمعه فریاد عاشقانه را از نهاد دلباختگان آن حضرت برآورد به عرض حضرتش برسانید که سربازان جان برکف هم پشت سرشما تا آخرین قطره خون و آخرین ذره آبرو ایستاده‌اند و از حریم ولایت آن حضرت که در طنته عزت نایب بزرگوارشان متبلور است دفاع می‌کنند».

کامران دانشجو رئیس ستاد انتخابات وزارت کشور با حضور در برنامه تلویزیونی 45 دقیقه شبکه خبر، به شبهات مطرح شده درباره سلامت انتخابات دهم ریاست جمهوری به طور مفصل پاسخ داد.

محسن مخملباف سخنگوی ستاد مهندس موسوی در خارج از کشور در یادداشتی که روزنامه گاردین آن را منتشر ساخت نوشت: "مردم در خیابان‌ها خواهان بازشماری آرا نیستند، بلکه می‌خواهند نتایج انتخاب کل ابطال شود..... دنیا ما را مملکتی تروریسم می‌داند که به دنبال جنگ می‌گردد. ما اوبامایی می‌خواهیم که بتواند برای مشکلات ایران راه حل بیابد...

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه 2 با بیان این که باید سیاسیون و کاندیداها مرز خود را از آشوبگران جدا کنند، ابراز داشت: "با فریاد کردن تقلب و غبارآلود کردن فضا و کشاندن به خیابان‌ها، خوب نمی‌توان موضوع را پیگیری کرد". لاریجانی در ادامه گفت: "اگر چه شورای نگهبان را افراد متدینی تشکیل می‌دهند، اما کاش برخی اعضای آن به نفع یک کاندیدای خاص وارد میدان نمی‌شدند". وی هم چنین با اشاره به این که حساب اکثریت مردم از عده‌ای آشوب طلب جداست، به نیروی انتظامی و بسیج گفت که با مردم مهربان باشند. لاریجانی گفت: "صدا و سیما نباید به گونه‌ای رفتار کند که موجب تحریک احساسات مردم باشد. مسئولان باید فضایی را ایجاد کنند که مردم احساس کنند می‌توانند حرفشان را بزنند. مسئولان باید فضایی غیر از خیابان‌ها را برای تجمع در اختیار معترضان قرار دهند و ضمناً صدا و سیما فرصت را به منتقدان بدهد."

این گزارش ادامه دارد ....
برچسب ها: موسوی ، فتنه ، انقلاب ، انتخابات
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.