به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خیرنگاران به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل بورس کالای ایران، علی پناهی در این خصوص اظهار داشت: با توجه به پذیرش قرارداد آتی کنجاله سویا در هیئت پذیرش بورس کالا و در راستای راهاندازی این قراردادها و فرهنگ سازی در زمینه این ابزارهای پوشش ریسک، جلسه معرفی قرارداد آتی کنجاله سویا به فعالان صنعت طیور کشور شامل تشکلها و اتحادیه های مصرفکننده این نهاده دامی استراتژیک، در بورس کالای ایران برگزار شد.
غلامعلی فارغی، رئیس هیئت مدیره انجمن صنایع طیور ایران در این جلسه با اشاره به ضرورت نهادینه سازی بازارهای اعتباری در بورس کالای ایران گفت: با راهاندازی چنین قراردادهایی، استقبال معامله گران محصولات کشاورزی از بورس کالا بیشتر می شود. وی در راستای رونق گرفتن معاملات در بورس کالای ایران پیشنهاد داد: اتحادیه تعاونی روستایی کشور ملزم به عرضه محصولات کشاورزی از طریق بورس کالا شود. وی ابراز امیدواری کرد: با توجه به معافیت مالیاتی معاملات قراردادهای آتی کنجاله سویا در بورس کالای ایران مصرف کنندگان برای ورود به بازار ترغیب خواهند شد.
عضو هیئت مدیره شرکت تکلم نیز در این نشست گفت: بخش عمده ای از بازار کنجاله سویا توسط تعدادی از واسطهها اداره میشود که اغلب به تعهدات خود عمل نمیکنند و اعتماد مصرف کنندگان را سلب کرده اند. علیاکبر دلگرم افزود: با راه اندازی معاملات قراردادهای آتی کنجاله سویا در بورس کالا، مصرفکنندگان میتوانند کالای مورد نیاز خود را از یک بازار قانونمند تامین کنند.
نماینده اتحادیه مرغداران میهن نیز که از دیگر شرکتکنندگان این هماندیشی بود گفت: برخی واردکنندگان که برای واردات کنجاله سویا به کشور ارز مبادلاتی دریافت می کنند، باید کالای وارداتی خود را در بورس کالا عرضه کنند تا مصرف کنندگان بتوانند محصول مورد نیاز خود را با قیمتی شفاف خریداری کنند.
همچنین مدیرعامل اتحادیه مرغداران تخم گذار استان تهران نیز با تایید این موضوع عنوان کرد: چنانچه کلیه واردکنندههای کنجاله سویا وارد بورس کالا نشوند و کلیه نهاده ها در بورس عرضه نشود، معاملات این قراردادها رونق نمیگیرد. محمد ریحانی در ادامه افزود: یکی از ویژگیهایی که این قراردادها باید داشته باشد هماهنگی ساعات معاملات قراردادهای آتی کنجاله سویا با بازار نقدی این دارایی است.
سعید اصغری فرد، نماینده انجمن ملی طیور ایران نیز با اشاره به سخنان معاون توسعه بازار و مطالعات اقتصادی بورس کالای ایران در این نشست گفت: با توجه به تجربه های کسب شده بورس کالا از معاملات قراردادهای آتی، نوسانات بازار این محصول با این قراردادها قابل مدیریت خواهد بود.
انتهای پیام/