سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مردم آلمان از مورد جاسوسی قرار گرفتن به ستوه آمده اند

افشاى رسوايى آوراخير فعاليت هاى جاسوسى دولت آلمان، در پى افشاى اسناد همكارى ميان آژانس امنيت ملى آمريكا و متحدان اروپايى اش كه توسط اسنودن منتشر شد، از دلايل عمده تظاهرات برلين به شمار مى رود.

به گزارش سرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از تظاهرات در برلين عليه نظارت فدرال، هزاران نفر را زير شعار آزادى آرى، ترس نه جمع كرد كه خواسته شان كنترل سخت تر آژانس هاى امنيتى آلمان بود.        


به گفته سازمان دهندگان اين تظاهرات حدود ٦ هزار و ٥٠٠ معترض شامل ائتلافى گسترده متشكل از هوادران شفافيت دولت، گروه هاى ضد نظارتى و حقوق بشرى از جمله بنياد جبهه الكترونيك، گزارشگران بدون مرز و عفو بين الملل به تظاهرات پيوسته و مسير دروازه براندنبورگ تا مقر صدراعظم در شهر برلين را پيمودند.    


جيكوب اپل باوم، روزنامه نگار و فعال اينترنت، از ديگر فعالان خواسته بود از افشاى اطلاعات دولتى نهراسند كه اين امر موجب شده بود بسيارى از تظاهرات كنندگان پلاكاردهايى با تصوير ادوارد اسنودن را حمل كنند. 


اپل باوم مى گويد: بايد در در سراسر جهان در كنار كسانى بايستيم كه معمولا از آنها حمايت نمى شود. بايد از حق ارتباط محرمانه، حريم شخصى در فضاى اينترنت، و فعاليت بصورت ناشناس برخوردار شويم. اينها از ما حمايت مى كنند. 


سباستين اشودا از سازمان حقوق بشرى عفو بين الملل هشدار مى دهد كه افشاگرى هاى ماه هاى گذشته حاكى از نقض شديد حريم خصوصى افراد است. 


وى ضمن تشويق مردم به اتحاد مى گويد: بازى كه انجام مى شود ميان ايالات متحد و آلمان يا برنامه پنج چشم مقابل تمام جهان نيست. بازى ميان دولت و مردم است. وقتى مسئله نظارت دولتى در ميان است نبايد خام دستانه تسليم شويم. زمانه كاملا به سود ما است.


افشاى رسوايى آور اخير فعاليت هاى  جاسوسى دولت آلمان، در پى افشاى اسناد همكارى ميان آژانس امنيت ملى آمريكا و متحدان اروپايى اش كه توسط اسنودن منتشر شد، از دلايل عمده تظاهرات برلين به شمار مى رود.    


اوايل ماه جارى ميلادى، طبق گزارش ها آژانس اطلاعات برون مرزى آلمان (BND) براى مدت چهار دهه در حال جاسوسى از تركيه بوده و دستكم در يك مورد گفتگوى تلفنى جان كرى، وزير خارجه ايالات متحد، را شنود كرده است. همچنين برلين اعلام كرد كه يك جاسوسى آمريكايى را در وزارت دفاع آلمان دستگير كرده است. 


در ماه ژوييه گذشته، سخنگوی دادستانی آلمان گزارش داد که ماموران پلیس این کشور خانه مرد دیگری را در برلین تفتیش کردند که گفته می‌شود در آلمان برای نهادهای آمریکایی جاسوسی می‌کرده است. اسنادی در خانه‌ این مرد ضبط شده است.


سخنگوی دادستانی آلمان روز ۹ ژوئیه گزارش داد که هدف ماموران پلیس از تفتیش خانه این متهم که گفته می‌ شود در آلمان برای نهادهای آمریکایی جاسوسی می‌ کرده، تنها به دست آوردن مدارک بوده و دادستانی هنوز در این ارتباط فرمان بازداشت افراد دیگری را صادر نکرده است.


طبق اعلام دادستانی آلمان این فرد در بخش نظامی فعال بوده و اطلاعاتی در این زمینه را به نهادهای جاسوسی آمریکا منتقل می‌کرده است. مقامات آلمانی اعلام کرده‌اند که گرچه مورد جاسوسی اخیر در ارتباط با موضوع جاسوسی پیشین نبوده، اما بسیار مهم‌تر از مورد جاسوسی‌ ای است که در يك هفته پيش از آن برملا شده بود.


ماموران سازمان اطلاعات برون‌ مرزی آلمان روز ۲ ژوئیه نيز یک مامور ۳۱ ساله را که در بخش ارتباطات خارجی این سازمان در شهر پولاخ آلمان فعالیت می‌کرد، به اتهام جاسوسی برای آمریکا بازداشت کردند.


این مامور که اکنون زندانی است، متهم است در ازای دریافت ۲۵ هزار یورو بیش از ۲۰۰ سند محرمانه از سازمان اطلاعات برون‌ مرزی آلمان بیرون کشیده، بر روی فلش‌ مموری (USB) ذخیره کرده و به یک مامور مخفی آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا، سيا، تحویل داده است.


بنابر گزارش‌ ها اسناد ذخیره شده توسط این مامور، موضوع‌ های مختلفی را شامل می‌شده‌اند؛ اسنادی از جمله در مورد کمیته تحقیق پارلمان آلمان درباره فعالیت‌های جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا در آلمان و شنود مکالمات تلفنی شهروندان و سیاستمداران این کشور.


گفته می‌شود این مامور سازمان اطلاعات برون‌ مرزی آلمان دو سال پیش از مقامات آمریکایی خواسته بود برای‌ شان در نهادهای امنیتی آلمان جاسوسی کند. او سپس در پى ساعت‌ ها بازجویی به جاسوسی برای سيا اعتراف کرد.


از ژوئن ٢٠١٣ ميلادى، و در پى افشاى فعاليت هاى جاسوسى  آژانس امنيت ملى آمريكا در آلمان توسط ادوارد اسنودن،  روابط دو كشور به سردى گراييده است. در اكتبر همان سال فاش شد كه تماس هاى تلفنى آنگلا مركل، صدراعظم آلمان، از سال ٢٠٠٢ ميلادى توسط آژانس امنيت ملى آمريكا شنود مى شده است. از آن زمان، يك كميته پارلمان آلمان درباره فعاليت هاى جاسوسى  آژانس امنيت ملى آمريكا در اين كشور جلسات استماع برگزار مى كند.  


*** فعالیت جاسوسان آمریکایی در آلمان
به گزارش هفته نامه آلمانی اشپیگل در سطح آلمان بیش از ۲۰۰ مأمور مخفی و اطلاعاتی آمریکا به صورت رسمی در پوشش دیپلمات فعالیت دارند.

در یک گزارش محرمانه‌ آژانس امنیت ملی آمریکا آمده است که اطلاعاتی که این ماموران مخفی در سطح آلمان جمع‌ آوری کرده‌اند کمک زیادی به جنگ علیه ترور و موفقیت در اجرای سیاست ایالات متحد در آفریقا کرده و باعث دستگیری یا کشته شدن بیش از ۴۰ نفر شده است.


آژانس امنیت ملی آمریکا در این سند گزارش می‌ دهد که رهبری این سازمان اطلاعاتی مخفی در سال ۲۰۰۳ تصمیم گرفته بر شمار پرسنل خود در آلمان بیافزاید.


روزنامه آلمانی بیلد آم زونتاگ روز ۱۳ ژوئیه نوشت مقامات آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا چهار وزارتخانه آلمانی را زیر نظر دارند: وزارتخانه های دفاع، اقتصاد، کشور و کمک‌ های عمرانی.


این روزنامه نوشته است که وزارت کمک‌ های عمرانی آلمان برای سیا مهم است، زیرا از این راه نفوذ مخفی سازمان اطلاعات برون‌ مرزی آلمان در دیگر کشورهای جهان صورت می‌ گیرد.


در گزارش این روزنامه همچنین آمده است که از سال‌ ها پیش جاسوسان آمریکا در این وزارتخانه‌ ها مشغول به كار بوده اند، اما چندی است که ارتباط آنها با مقامات آمریکایی قطع شده، زیرا چند مورد از این جاسوسی‌ ها فاش شده و نظر مقامات آلمان به این نمونه‌ ها جلب شده است.


همچنین در مقاله روزنامه آلمانی بیلد آم زونتاگ آمده است که آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا در نظر دارد سیستم جاسوسی خود را به پراگ و ورشو منتقل کند و از آنجا هدایت امور را به دست گیرد.


*** واکنش سازمان اطلاعات برون‌ مرزی آلمان
آن گونه که روزنامه آلمانی بیلد آم زونتاگ به نقل از منابع اطلاعاتی آمریکا نوشته است سازمان اطلاعات برون‌ مرزی آلمان که مرکزش در برلین است، به این اقدامات سيا واکنش نشان داده و مدتی است کارمندان سفارت آمریکا در آلمان را زیرنظر گرفته است.


بیلد آم زونتاگ نقل می‌کند که برای نخستین بار مقامات رسمی آمریکا نیز نسبت به جاسوسی یکی از کارمندان وزارت دفاع آمریکا برای این کشور موضع‌ گیری کرده‌اند. مقامات آمریکا در این باره اعلام کرده‌اند که هیچ ارتباط اطلاعاتی میان آنها و این مرد وجود نداشته است.


دولت آلمان روز ۱۰ ژوئیه سرانجام در رابطه با عملیات جاسوسی جدید آمریکایی‌ ها در آلمان واکنش نشان داد و نماینده ارشد سازمان‌ های اطلاعاتی آمریکا را از این کشور اخراج کرد.


کلمنس بینینگر، رئیس بخش کنترل پارلمانی در مجلس نمایندگان آلمان در این باره گفت كه دولت آلمان این فرد را در واکنش به عملیات جاسوسی جدید سازمان‌ های اطلاعاتی آمریکا از این کشور اخراج کرده است.


آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، پیشتر نارضایتی خود را از برخورد دولت آمریکا نسبت به بحران جاسوسی در آلمان ابراز کرده بود. او در مصاحبه با خبرنگار شبکه دوم تلویزیون سراسری آلمان گفت رفتار آمریکا را رفتاری مناسب در سطح همکاری دوستانه نمی‌داند. مرکل خاطر نشان کرد که چنین روش‌های ارتباطی مناسب قرن بیست‌و‌یکم نیستند.


منابع:
http://rt.com/news/184000-berlin-protests-surveillance-government/

http://www.spiegel.de/international/germany/expulsion-of-cia-head-a-sign-of-tougher-german-response-to-spying-a-980912.html

http://www.dw.de/top-us-spy-in-germany-leaves-the-country/a-17792878

http://www.dw.de/germany-asks-top-us-spy-in-berlin-to-leave-country-amid-undercover-agent-investigation/a-17773162


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.