به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران قم؛ سیدهاشم عارف با اشاره به راهاندازی کمیته تخصصی توسعه فناوری استان گفت: این کمیته با هدف سیاستگذاری و برنامهریزی امور توسعه فناوری در استان و رسیدگی به مشکلات زیرساختی پارک و مراکز رشد آن با مصوبه کارگروه پژوهش و فناوری قم در آیندهای نزدیک فعالیتش را شروع میکند.
وی ابراز امیدواری کرد؛ هفته آینده نخستین جلسه کمیته تخصصی توسعه فناوری استان با ریاست معاون استاندار قم و دبیری رئیس پارک علم و فناوری قم برگزار شود.
رئیس پارک علم و فناوری استان قم تصریح کرد: با تشکیل این کمیته مباحثی در حوزه توسعه و فناوری در استان به صورت جدی دنبال میشود و با محوریت استانداری و همفکری مجموعه پارک علم و فناوری استان بسیاری از موانع و مشکلات حل میشود.
وی یادآور شد: اکنون آییننامه این کمیته تدوین شده و در نخستین جلسه ثبت میشود.
این مسئول با اشاره به قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان اظهار کرد: کارگروه تأیید صلاحیت شرکتهای دانش بنیان در معاونت علمی تشکیل شده است و شرکتهای دانشبنیان در کشور باید از کارگروه تأیید صلاحیت مجوز شرکتهای دانشبنیان را دریافت کنند.
عارف یادآور شد: در کارگروه تأیید صلاحیت 13 یا 14 کارگزار در کل کشور تعریف شده، به طوری که استانهای قم و مرکزی با یکدیگر دارای یک کارگزار است که در خصوص شرکتهای دانشبنیان مستقر در استانهای قم و اراک این کارگزاران تصمیمگیری میکند.
وی ادامه داد: این کارگروه پس از تأیید صلاحیت شرکت مدارک را به کارگروه اصلی میدهد و کارگروه اصلی انطباق کلی مدارک را انجام میدهد و تأیید نهایی میکند.
رئیس پارک علم و فناوری استان قم خاطرنشان کرد: تاکنون 600 شرکت در کل کشور در کارگروه اصلی تأیید صلاحیت شدند که از این تعداد بیش از 300 شرکت مربوط به استان تهران و اصفهان است، ولی سهم استان قم هنوز کم بوده که در این زمینه باید بحث ثبتنام و توجیه کردن شرکتها بیشتر در نظر گرفته شود.
وی یادآور شد: مجموعه شرکتهای پارک علم و فناوری استان قم با برگزاری کارگاهها و جلسات متعدد توجیه شدند و اکنون در حال طی کردن مراحل ثبتنام هستند.
عارف تصریح کرد: در مجموع 20 شرکت در استان قم در کارگزاری مطرح شدند که از این تعداد برای هفت شرکت تأییدیه صادر شده و باقیمانده در حال ارزیابی هستند.
وی با اشاره به مزایای مجوز این کارگروه گفت: صندوق ملی نوآوری و شکوفایی تنها به شرکتهایی میتواند تسهیلات بدهد که مجوز این کارگروه را دارا هستند.
رئیس پارک علم و فناوری استان قم ادامه داد: این صندوق به شرکتهای تازه تاسیس که پنج سال کمتر از تاسیس آنها میگذرد، تا سقف 300 میلیون تومان تسهیلات قرضالحسنه میدهد.
وی خاطرنشان کرد: شرکتهایی که جنبه تولیدی دارند و پنج سال بیشتر از عمر آنها میگذرد و مجموع مستندات و اعتبار آنها به گونهای است که به عنوان شرکت تولیدی محصولات دانشبنیان مطرح میشوند، تا سقف دو میلیارد تومان تسهیلات میگیرند که در قالبهای مختلف از سود هفت تا 14 درصد است.
عارف با اشاره به نحوه مراجعه تیمهای صاحب ایده به مراکز رشد اضافه کرد: این تیمها در قالب سه تا پنج نفره به مرکز رشد مراجعه میکنند که پس از دریافت تسهیلات و خدمات طی دوره سه ساله به شرکت موفق تبدیل میشوند و در محدوده خارج از پارک میتوانند به فعالیت بپردازند.
وی ادامه داد: این شرکتها در مجموعه پارک به صورت نامحدود مستقر شده و از مجموعه تسهیلات، خدمات و مزایای پارک بهرهمند میشوند.
رئیس پارک علم و فناوری استان قم یادآور شد: شرکتهایی که در بحث تجارت، توسعه بازار و صادرات گامهای بزرگی بردارند، در مجموعه پارک مستقر میشوند و بسته خدماتی و تسهیلاتی به آنها ارائه میشود.