سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یوال اشتاینیتز:

اگر اسرائیل نبود، توافق بد با ایران امضا شده بود/ هر هفته در مورد مذاکرات هسته‌ای رایزنی داریم

وزیر اطلاعات و امور راهبردی(جاسوسی) رژیم‌صهیونیستی در مصاحبه‌ای به نقش تل‌آویو در مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 اشاره کرد.

به گزارش سرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه خبری الگماینر، "یوال اشتاینیتز" وزیر جاسوسی رژیم‌صهیونیستی بر نفوذ تل‌آویو بر کشورهای حاضر در گروه 1+5 تأکید و عنوان کرده است که اسرائیل به طور مداوم در حال رایزنی در مورد برنامه هسته‌ای ایران هستند.
وی در مصاحبه‌ای که در ماه ژوئن صورت گرفته و روز یکشنبه در پایگاه "اسرائیل دیفنس" منتشر شد، در مورد نقش رژیم‌صهیونیستی در مذاکرات، گفته است: ما یک ابرقدرت جهانی نیستیم... ما موفق شدیم که در مذاکرات با ایران، جایگاه اساسی برای خود فراهم کنیم. ما آنجا هستیم و در عین آن حضور نداریم.

وی افزود: این وضعیت حتی پیش از توافق موقت پیش آمد، زمانی که ما در مذاکرات مستقیم با فرانسوی‌ها، موفق شدیم آن‌ها را متقاعد کنیم که پیش‌نویس اولیه را وتو کرده و دو درخواست را در آن بگنجانند؛ یکی توافق ساخت نیروگاه آب سنگین اراک و دیگر بی‌اثر کردن اورانیوم با غنای بیش از 20درصد.

این وزیر رژیم‌صهیونیست گفت روند بی‌اثر کردن ذخایر اورانیوم غنی‌شده تقریبا کامل شده است. در ارتباط با ایران دو موضوع، ما اثری مستقیم بر توافق موقت داشتیم. از آن به بعد، ما درگیر رایزنی بوده‌‌ایم. مسئولیت این کار به من سپرده شده و در این زمینه همراه با همه دیگر نهادهای دخیل در این مسئله، از جمله کمیسیون انرژی اتمی اسرائیل، شورای امنیت ملی و دیگران در سطح وزارتی و پایین‌تر با سرویس‌های اطلاعاتی پنج ابرقدرت، رایزنی می‌کنیم. حتی یک هفته هم بدون برگزاری ملاقات‌ها یا مذاکرات فشرده، سپری نمی‌شود.

وی افزود: اگر اسرائیل نبود، آن‌ها احتمالا تا الان توافقی بد با ایران امضا کرده بودند. دو ماه و نیم پیش من با همکاری نخست‌وزیر توانستیم استدلال جدیدی را وارد مباحث بین‌المللی کنیم، که بر اساس آن، ایران به عنوان یک کشور آستانه هسته‌ای، از لحاظ خطر اشاعه هسته‌ای در خاورمیانه‌، تهدیدی به مراتب بزرگتر را شکل می‌دهد.

اشتاینیتز در ادامه گفت: ایران به عنوان یک کشور آستانه هسته‌ای که از توافق، مشروعیت می‌گیرد، مصر، الجزیره، ترکیه، امارات و عربستان را تشویق می‌کند که خواسته‌ای مشابه، یعنی داشتن سانتریفیوژ تحت نظارت را مطرح کنند. انها می‌گویند اگر می‌توان در کنا ایران هسته‌ای زندگی کرد، پس ما هم می‌توانیم هسته‌ای باشیم.

اشتاینیتز در پایان گفت: ما مقداری نفوذ داریم... اما مطمئن نیستیم که بتوانیم نهایتا به دستاورد مد نظر خود، یعنی ایجاد فاصله چند ساله میان ایران و تسلیحات هسته‌ای، برسیم.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.