سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شناسایی 12 باند قاچاق اعضا/علت ممنوعیت پیوند اتباع خارجی در ایران

رئیس اداره پیوند و بیماریهای خاص وزارت بهداشت ضمن اعلام شناسایی 12 باند قاچاق اعضا در کشور، علت ممنوع شدن پیوند به اتباع خارجی را تشریح کرد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، دکتر کتایون نجفی زاده در آستانه برگزاری جشن نفس طی نشستی خبری در توضیح مرگ مغزی گفت: مرگ مغزی تخریب سلولهای مغز است. این عارضه می‌تواند به هر دلیلی ایجاد شده و افزایش فشار داخل جمجمه را به دنبال داشته باشد به این ترتیب چهار رگ اصلی مغز بسته و تمام سلولهای مغز تخریب می‌شوند. باید به این ایمان برسیم که مرگ مغزی برگشت ناپذیر بوده و با کما تفاوت دارد.

وی گفت: به دنبال ایجاد مرگ مغزی می‌توان با تنفس مصنوعی به تپش قلب ادامه داد. در این صورت اعضای بیمار مرگ مغزی حداکثر تا 14 روز امکان بهره برداری و پیوند به بیمار نیازمند را خواهند داشت، بنابراین اگر خانواده فرد مبتلا به مرگ مغزی تعلل کنند، اعضای کمتری قابل استفاده خواهد بود.

نجفی زاده ادامه داد: جامعه مدیون خانواده‌هایی است که با اهدای اعضای یکی از بستگانشان موافقت می‌کنند. جهت تقدیر از این خانواده‌ها و همچنین ارتقای فرهنگ اهدای عضو در جامعه مراسم جشن نفس را از 11 سال گذشته در بیمارستان مسیح دانشوری پایه گذاری کردیم و امسال تصمیم بر آن گرفته شد که با کمک وزارت بهداشت این مراسم به صورت کشوری برگزار شود. بر این اساس 13 شهریور ماه این مراسم به صورت کشوری برگزار می‌شود.

هزینه بیمارستان مبدا برای خانواده اهدا کننده عضو رایگان می‌شود

وی همچنین درباره هزینه‌هایی که پیش از این خانواده فرد مبتلا به مرگ مغزی باید در بیمارستان پرداخت می‌کردند، گفت: پیش از این خانواده فرد مبتلا به مرگ مغزی باید هزینه بیمارستان مبدا را پرداخت می‌کردند اما به دنبال دستور وزیر بهداشت که به زودی ابلاغ می‌شود هزینه بیمارستان مبدا برای خانواده اهدا کننده عضو رایگان می‌شود.

نجفی زاده در ادامه درباره رتبه ایران در اهدای عضو گفت: اسپانیا و کرواسی به ترتیب از رتبه اول و دوم برخوردارند و پس از آن دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در رتبه سوم قرار دارد. پروژه‌ای به وزارت بهداشت ارائه شده است تا گروه‌های پراکنده فراهم آوری اعضا و پیوند در ایران به سلسله جبالی تبدیل شوند به این ترتیب مدل ایرانی شبکه فراهم آوری اعضا و پیوند در کشور شکل می‌گیرد. این موضوع نیازمند کمک خیرین است و دولت به تنهایی قادر به انجام آن نیست.

وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره هزینه‌های سنگین داروهای بیماران پس از عمل پیوند گفت: بسیاری از داروهای اصلی پیوند تقریبا به صورت رایگان به بیماران ارائه می‌شود البته مشکلاتی در مورد آنتی بیوتیک‌ها و ضد قارچ‌ها وجود داشت؛ اخیرا این داروها نیز بیمه شده‌اند اما با این وجود فرانشیز پرداختی برای بیماران سنگین است. وزارت بهداشت توجه ویژه‌ای به پیوند دارد و در صورت اجرای طرح حمایت از بیماران صعب العلاج تمام هزینه‌های پیوند رایگان و تعرفه‌ها واقعی خواهد شد.

علت ممنوعیت پیوند اتباع خارجی در ایران

نجفی زاده در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره پیوند به اتباع غیر ایرانی گفت: قانون مربوط به این موضوع در سال 87 در کشور تصویب شده است، بر اساس آن قانون اتباع خارجی می‌توانستند از هم وطن خود عضو دریافت کرده و در ایران پیوند شوند. مشکل آن بود که با تصویب چنین قانونی باندهای قاچاق و غیرقانونی شروع به فعالیت کردند. در حال حاضر حدود 12 باند قاچاق اعضا شناسایی شده است. جهت جلوگیری از به فساد کشیده شدن پیوند عضو در کشور اخیرا شورای عالی پیوند، کارگروهی را تشکیل داد و پس از برگزاری پنج جلسه با اهل فن و بررسی تمام ابعاد، نتیجه بر آن شد که فعلا پیوند اتباع در کشور ممنوع شود تا کنترل صحیحی بر روی این موضوع صورت گیرد.

وی در پایان گفت: البته تیم‌های پیوند ایران آمادگی کامل دارند که در صورت درخواست کشورهای اطراف، جهت اعمال پیوندی و ارائه آموزش‌های لازم با این کشورها تعامل داشته باشند.

25 هزار نفر در لیست انتظار پیوند کشور

به گزارش ایسنا، همچنین دکتر قبادی مدیر اجرایی جشن نفس نیز گفت: اهدای عضو یک چهارپایه است که پایه اصلی آن را خانواده اهدا کننده تشکیل می‌دهند. پزشکان حامیان دولتی و کشوری و رسانه‌ها به عنوان فرهنگساز نیز دیگر پایه‌های این چهارپایه هستند.

به گفته وی در حال حاضر ایران سالانه پنج تا هشت هزار مرگ مغزی دارد که از این میان 2500 تا 4000 نفر قابلیت اهدای عضو دارند، اما در کمال تاسف باید گفت که در سال 92 تنها 665 نفر اهدای عضو کرده‌اند.

وی افزود: ایران با آمار 96.3 درصدی در زمینه رضایت گیری برای اهدای عضو مقام اول جهان را دارد. همچنین در زمینه اهدای عضو از مرگ مغزی، از مقام سوم دنیا برخوردار است.

قبادی درباره لیست انتظار پیوند نیز گفت: در همه جای دنیا منظورر از لیست انتظار پیوند، افرادی هستند که ثبت نام کرده‌اند نه آن دسته که به پیوند نیاز دارند. در حال حاضر حدود 25 هزار نفر در لیست انتظار پیوند کشور قرار دارند که متاسفانه روزانه هفت تا 10 نفر از آنها جان خود را از دست می‌دهند.

منبع: ایسنا
برچسب ها: وبگردی ، پیوند ، ایران ، مرگ ، مغزی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.