سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس‌ جمهور در دیدار وزیر امور خارجه فنلاند:

خط قرمز ایران مانع تراشی بر سر تحقیقات علمی و هسته‌ای است/ تحریم یک جانبه به ضرر اتحادیه اروپاست

رئیس جمهور خطاب به وزیرخارجه فنلاند گفت: خط قرمز ما ایجاد مانع بر سر تحقیقات و توسعه علمی در زمینه هسته‌ای است و ایران به هیچ وجه در خصوص توان دفاعی‌اش و از جمله موشک‌های دفاعی، مذاکره نخواهد کرد.

به گزارش گروه دولت باشگاه خبرنگاران؛ حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی روز یکشنبه در دیدار وزیر امور خارجه فنلاند با بیان اینکه دولت ایران تلاش کرده تا با کشورهای ۱+۵ مذاکره جدی، عمیق و سازنده ای داشته باشد، گفت: امروز نیز ما آماده هستیم تا مذاکرات را برای دستیابی به توافق نهایی ادامه دهیم و اگر هدف ۱+۵ در مذاکرات فشار بر ایران به منظور جلوگیری از رشد علمی و فناوری نباشد، می‌توان راه را برای توافق باز نگه داشت.

رییس جمهوری تصریح کرد: ایران هیچ‌گونه تبعیضی را بر خلاف مقررات بین‌المللی نخواهد پذیرفت و خواهان برخورداری بی کم و کاست از حقوق خود همانند سایر اعضای آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای است.

رییس شورای عالی امنیت ملی با اشاره به موفقیت‌های به دست آمده در مذاکرات ژنو که یکبار منجر به امضای تفاهم مشترک کوتاه مدت و بار دیگر منجر به تمدید این تفاهم‌نامه شد، گفت: خط قرمز ما ایجاد مانع بر سر تحقیقات و توسعه علمی در زمینه هسته‌ای است و ایران به هیچ وجه در خصوص توان دفاعی‌اش و از جمله موشک‌های دفاعی، مذاکره نخواهد کرد.

روحانی اظهار داشت: باخت – باخت نتیجه تحریم‌ها تا به امروز بوده است و امیدواریم فنلاند به عنوان یکی از اعضای اتحادیه اروپا، فعالیت و تلاش خود را برای پایان این روند و دستیابی به توافق نهایی و عادلانه انجام دهد.

رییس جمهوری با تأکید بر اینکه تحریم‌های یکجانبه خلاف مقررات بین‌المللی و به ضرر اتحادیه اروپا و ایران است، دور زدن تحریم‌های ناعادلانه از سوی کشورها را امری مطلوب توصیف کرد و گفت: ایران هم به طور مرتب تحریم‌ها را دور خواهد زد.

دکتر روحانی با بیان اینکه دوران فشار به کشورها از طریق تحریم گذشته است، ادامه داد: کشور ما از ابتدا آماده مذاکره بود، پای میز مذاکره آمد و به تفاهمات خوبی هم با کشورهای اروپایی دست یافت اما ناگاه مساله تحریم ها دوباره از سوی آمریکا مطرح شد که کار درستی نبود.

رییس جمهوری افزود: ملت‌های منطقه از اتحادیه‌هایی که استقلال خود را حفظ کنند و در برابر فشار قدرت‌های بزرگی مانند آمریکا بایستند، استقبال خواهند کرد.

روحانی در بخش دیگری از این دیدار از بروز ناامنی‌ها به اشکال مختلف در منطقه و اروپا ابراز نگرانی کرد و با تأکید بر اینکه حل و فصل معضلات و اختلافات میان کشورها باید از طریق غیرنظامی حل و فصل شود، گفت: اختلافاتی میان کشورها و گروه‌ها در داخل مرزهای یک کشور بیشترین آسیب را به بی‌گناهان وارد می‌کند به طوری که دنیا شاهد بود که چگونه منازعه ای در اروپا جان ده‌ها انسان بی‌گناه را در پرواز هواپیمای خطوط مالزی گرفت.

رییس شورای عالی امنیت ملی، خشونت و تروریسم را معضل دیگر منطقه و جهان ارزیابی کرد و با انتقاد از سیاست‌های دو گانه برخی کشورهای اروپایی، گفت: هنگامی که گروه‌های تروریستی در سوریه به کشتار مردم می‌پرداختند، مورد حمایت برخی کشورها قرار گرفتند، اما امروز به خاطر منافع خود مواضع متفاوتی می گیرند.

دکتر روحانی تأکید کرد: از نظر جمهوری اسلامی ایران تروریسم در هر منطقه و هر کجا که باشد تروریسم است زیرا از نظر ما جان انسان‌های بی‌گناه اهمیت دارد. به همین دلیل ما آماده همکاری با فنلاند و اتحادیه اروپا در مبارزه با تروریسم و کمک به انسان‌هایی هستیم که در پی جنگ‌های خانمان‌سوز آواره شده‌اند.

رییس جمهوری روابط تهران – هلسینکی را در سال‌های گذشته مثبت ارزیابی کرد و با تأکید بر اینکه دو کشور باید مناسبات خود را در عرصه‌های بین‌المللی و منطقه‌ای و نیز همکاری‌های اقتصادی – علمی – فرهنگی و محیط‌ زیست افزایش دهند، اظهار امیدواری کرد که این سفر فرصتی برای ارتقاء بیش از پیش تعاملات دو جانبه فراهم آورد.

«ارکی تیومیویا » وزیر امور خارجه فنلاند با تأکید بر اینکه در آستانه فصل جدیدی در روابط دو کشور و همکاری‌های اتحادیه اروپا با ایران هستیم، گفت: ما از پیشرفت‌های انجام شده در مذاکرات هسته‌ای با ایران خرسندیم و تمام حمایت خود را از مذاکرات برای دستیابی به توافق نهایی در مدت زمان مقرر شده انجام خواهیم داد.

وی گفت: عادی‌سازی روابط میان اتحادیه اروپا و ایران در مقطع کنونی که دنیا با مسایل جدی و بغرنجی مواجه است، ضروری است. ما کاملاً با شما موافقیم که نتیجه نهایی مذاکرات باید بازی برد – برد برای طرفین باشد.

وزیر امور خارجه فنلاند با اشاره به وجود ۴ نیروگاه هسته‌ای در کشورش و ساخت پنجمین نیروگاه هسته‌ای، گفت: کشوری که خود در حال بهره‌برداری از تأسیسات هسته‌ای است نمی‌تواند مانعی برای استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای توسط کشورهای دیگر ایجاد کند.

ارکی تیومیویا با ابراز نگرانی از گسترش خشونت‌ و کشتار در عراق، فعالیت گروه داعش را تهدیدی برای امنیت و ثبات جهانی توصیف کرد و خواستار تدوین ساز و کاری چند جانبه برای حل این مشکلات شد.

وزیر امور خارجه فنلاند با اشاره به اینکه کشورش از مخالفان ارسال سلاح برای کسانی که در سوریه علیه دولت می‌جنگیدند، بوده است، گفت: در همین حال ما با شرکای اروپایی به این نتیجه رسیده‌ایم که برای مبارزان علیه داعش در عراق تجهیزات و ادوات نظامی ارسال کنیم، زیرا این امر ثبات را در این کشور تقویت می‌کند.

وی با بیان اینکه تجار و شرکت‌های خصوصی فنلاندی در انتظار حل و فصل موانع قانونی تجارت با ایران هستند، گفت: ما علاوه بر تجارت مایلیم همکاری‌های خود را در حوزه فرهنگی و تبادل نهادهای مردم‌ نهاد و نیز محیط زیست افزایش دهیم.
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.