سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بررسی الترابوک هیبریدی لنوو یوگا ۲ پرو

لپ‌تاپ‌های هیبریدی یوگا قابلیت استفاده در دو کاربرد لپ تاپ و تبلت را دارند و برای نخستین بار در اواخر سال ۲۰۱۲ معرفی شدند.

به گزارش دریچه فناوری اطلاعات؛ در این لپ‌تاپ ها صفحه نمایش با چرخش ۳۶۰ درجه در زیر نمایشگر قرار می‌گیرد و می‌توان از آن به شکل یک تبلت استفاده کرد ضمن اینکه حین این چرخش موقعیت‌های دیگری هم برای استفاده فراهم می‌شود به عنوان مثال حالت رومیزی یا Stand و حالت قاب یا Tent  از دیگر فرم‌های قابل استفاده در این مدل هستند.



معرفی الترابوک یوگا تحول بزرگی در طراحی نسل جدید ابزارهای همراه بود و لنوو پس از نسل نخست این محصولات اکنون مدل‌های جدیدی در دو سایز ۱۱ و ۱۳ اینچ را روانه بازار کرده است که با استفاده از پردازنده‌های نسل چهارم دارای عملکرد بهتر و دوام باتری بیشتری هستند. این مدل‌ها در نمایشگاه CES 2014 موفق به کسب جایزه خلاقیت در طراحی و مهندسی شدند. در نسل دوم که با عنوان Lenovo Yoga 2 Pro  معرفی شده است اصلاحات زیادی انجام گرفته و مشکلات نسل اول در آنها دیده نمی‌شود. به عنوان مثال در مدل‌های اولیه این محصول با چرخش کیبورد به زیر نمایشگر و استفاده در حالت تبلت، کلیدها با دست در تماس بودند که حس خوشایندی ایجاد نمی‌کرد اما در این مدل‌ها زمانی که دستگاه به فرم‌هایی غیر از حالت لپ تاپ منتقل می‌شود کیبوردها بطور خودکار درون بدنه فرو رفته و سطح آنها هموار می‌شود. علاوه بر این Yoga 2 Pro  وزن کمتری نسبت به گذشته دارد و از ویندوز ۸٫۱ استفاده می‌کند.

طراحی باریک و تبدیل شونده

بدنه یوگا ۲ پرو نسبت به نسخه‌های پیشین باریک‌تر شده و اکنون تنها ۱۶ میلی‌متر ضخامت دارد. این الترابوک پیشرفته با وزن کمتر از ۱٫۴ کیلوگرم قدرت حمل بالایی فراهم می‌کند و دارای قابلیت‌‌های متعددی برای کار در شرایط مختلف است. در واقع سایز کوچک‌تر و کاهش ۱۵۰ گرمی وزن تنها تفاوت این سری نیست و اصلاحات متعددی در نحوه قرارگیری کلیدها و فضای میان آنها انجام شده است مانند دکمه پاور که اکنون در سمت راست دستگاه قرار دارد. مشخصات ظاهری این مدل می‌توانند با مک‌بوک‌های سبک وزن ایر مقایسه شوند که تا سال‌ها به عنوان مرجعی برای وزن و ضخامت اندک الترابوک‌ها بودند.

بدنه Yoga 2 Pro  جذاب دستگاه از جنس پلاستیک نرم تولید شده و کاملا متفاوت از تعریف متداولی است که در مورد بدنه‌های پلاستیکی وجود دارد. این بدنه برای یک الترابوک باریک و سبک که جابجایی زیادی در طول روز دارد کاملا راحت است و مانع از لغزش در دست می‌شود. این راحتی استفاده باعث می‌شود علیرغم برتری‌هایی که بدنه‌های آلومینیومی و فیبرکربن دارند بتوان یوگا ۲ پرو را در میان مدل‌های حرفه‌ای از نظر طراحی قرار داد. ضمن اینکه جنس بدنه تاثیر غیرقابل انکاری در قدرت حمل آن دارد و می‌توان روی وزن و حمل دستگاه موثر باشد.

نمایشگر QHD+

یکی از نکات جذاب در این مدل قطعا نمایشگر آن است. صفحه نمایش براق یوگا ۲ پرو با سایز ۱۳٫۳ اینچ اکنون از کیفیت تصویر ۱۸۰۰*۳۲۰۰ پشتیبانی می‌کند و مرزهای استاندارد Full HD را پشت سر گذاشته و به QHD+ رسیده است. ضمن اینکه با پشتیبانی از فناوری IPS زاویه دید تصویر تا ۱۷۸ درجه گسترش دارد و هنگام مشاهده تصویر از اطراف، کیفیت آنها حفظ می‌شود از دیگر مزایای این فناوری می‌توان به کیفیت رنگ‌ها اشاره کرد که دارای درخشندگی بیشتر و غلظت بهتری هستند. روی پنل بطور کامل از شیشه ضد خش پوشیده شده و این پوشش از لبه بالایی تصویر تا قسمت انتهایی آن ادامه پیدا می‌کند البته تمام این فضا قابل مشاهده نیست و تصویر اصلی درون یک فریم سیاه رنگ نسبتا ضخیم درون این روکش شیشه‌ای نمایش داده می‌شود.

با این توضیحات می‌توان گفت رقابت با کیفیت تصویر یوگا ۲ پرو برای سایر مدل‌ها کار دشواری است زیرا این مدل در تصویر ۱۳٫۳ اینچی خود توان نمایش ۵٫۷ میلیون پیکسل را دارد و در هر اینچ مربع آن ۲۷۶ پیکسل نمایش داده می‌شود. از سوی دیگر سطح روشنایی تصویر نیز مطلوب است و بطور متوسط به ۳۴۰٫۵ cd/m² می‌رسد.

نمایشگر این مدل از نوع لمسی است و توانایی تشخیص ۱۰ نقطه لمس همزمان را دارد.

امکانات و تشخیص حرکت

نسل جدید یوگا ۲ پرو به سنسورهای حرکتی مجهز شده است و از طریق آنها می‌توان برخی عملکردها را از طریق اشاره در جلو دوربین می‌توان کاربردهایی مثل پیمایش تصویر، بزرگ‌نمایی و موارد دیگر را منتقل کرد. این کاربرد توسط نرم‌افزار Motion Control اجرا می‌شود که بطور پیش‌فرض روی این مدل نصب شده است. دوربین این مدل از نوع وب کم‌های رایج برای گفتگوهای تصویری است. برای پخش صدا در حالت‌های مختلف، لنوو اسپیکرها را در زیر قسمت جلویی دستگاه قرار داده است تا علاوه بر حالت لپ تاپ، کیفیت صدا در سایر موقعیت‌ها نیز حفظ شود.

در نوار باریک جلوی دستگاه هیچ امکاناتی استفاده نشده است اما در حاشیه سمت چپ می‌توانید درگاه زرد رنگ اتصال شارژر در فرم مستطیلی شکل را مشاهده کنید. یک پورت نسل سوم USB نیز در همین قرار گرفته است و در کنار آن درگاه mini HDMI و کارتخوان دیده می‌شود.

در حاشیه سمت راست دستگاه می‌توان کلیدهای کنترل صدا و دکمه پاور را مشاهده کرد که در کنار آن دکمه کوچک OneKey Recovery برای بازیابی اطلاعات قرار گرفته است. یکی دیگر از دکمه‌های عملکردی در این ناحیه برای قفل نمایشگر بکار می‌رود تا با چرخش دستگاه، موقعیت تصویر ثابت بماند. از دیگر امکانات این قسمت نیز می‌توان به یک پورت USB 2‌ و محل ورود جک ۳٫۵ میلی‌متری برای هدفون و میکروفون اشاره کرد. قسمت زیرین پشت دستگاه نیز به شکل مشبک طراحی شده و برای خروج هوای گرم کاربرد دارد. همانطور که مشاهده کردید یوگا ۲ پرو از شبکه کابلی پشتیبانی نمی‌کند و این قابلیت را همانند تبلت‌های دیگر ندارد با این حال می‌توان بطور جداگانه از مبدل‌های USB برای اتصال به شبکه کابلی استفاده کرد. در مقابل شبکه وایرلس این مدل از تراشه اینتل ۷۲۶۰ قدرت می‌گیرد و از استانداردهای ۸۰۲٫۱۱ bgn پشتیبانی می‌کند. این مدل با بلوتوث نسخه ۴٫۰ + HS سازگار است.

کیبورد AccuType  و تاچ پد

در یک اولترابوک باریک و سبک با قابلیت‌های حرفه‌ای معمولا تاکید بیشتری روی امکانات لمسی دستگاه انجام می‌شود با این حال ساختار کیبورد یوگا ۲ پرو همانند نسل قبلی از نوع  AccuType و دارای کاربرد مطلوبی است. کلیدها در این کیبورد دارای نور زمینه و در طرح لبخند هستند به شکلی که ناحیه پایین آنها دارای یک انحنای کوچک به سمت بیرون است و در فرم جزیره‌ای با فاصله ۴میلی‌متر در کنار هم قرار گرفته‌اند. این شیوه طراحی از گذشته یکی از مزایای کیبوردهای لنوو در گروه محصولات حرفه‌ای مانند تینک‌پدها بوده است. این کیبوردها دارای جابجایی عمودی اندکی هستند و حساسیت بالایی نسبت به لمس دارند این موضوع معمولا برای تایپیست‌های حرفه‌ای خوشایند نیست اما کاربران عمومی از آن استقبال می‌کنند.

با حرکت کیبورد به سمت پایین در مقایسه با مدل‌های پیشین، تاچ‌پد دستگاه اندکی کوچک‌تر شده است در این تاچ‌پد دکمه کلیک‌های چپ و راست نیز با سطح مات لمسی ترکیب شده‌اند و فضای بیشتری جهت حرکت انگشتان فراهم می‌آورند ضمن اینکه امکان تشخیص فرمان‌های حرکتی از طریق اشاره دو یا چند انگشت نیز وجود دارد.

مشخصات فنی

یوگا ۲ پرو در چندین سطح مختلف معرفی شده و تنوع پردازشی متنوعی دارد. مدل مورد بررسی مجهز به پردازنده  Core i7 بود که از پردازنده کم مصرف ۴۵۰۰U با دوهسته پردازشی استفاده می‌کند. این پردازنده دارای فرکانس عملیاتی ۱٫۸ گیگاهرتز در حالت پایه است که حین کار بر اساس توان مورد نیاز پردازشی به صورت خودکار اورکلاک شده و افزایش خواهد داشت. درون این پردازنده یک هسته گرافیکی از نوع HD 4400 بکار رفته است که برای بسیاری از نیازهای روزمره کارایی مناسبی داردو بطور کلی ساختار پردازشی یوگا ۲ پرو به عنوان یک تبلت، فراتر از مشخصات رایج در این محصولات است و به عنوان یک اولترابوک با ضخامت ۱۶ میلی‌متر نیز کارایی قابل توجهی دارد. از دیگر ویژگی‌های این مدل می‌توان به ۸ گیگابایت حافظه و ۲۵۶ گیگابایت درایو SSD‌ اشاره کرد.

نتیجه

یوگا ۲ پرو یک الترابوک ۱۳٫۳ اینچی با وزن کمتر از ۱٫۴ کیلوگرم و ضخامت ۱۶ میلی‌متر است. این مدل توانایی تبدیل به چهار فرم قابل استفاده را دارد و در آن از پردازنده‌های نسل چهارم اینتل به همراه درایو SSD ‌استفاده شده است. اگر به دنبال یک دستگاه متفاوت، جذاب و البته گران قیمت هستید یوگا ۲ پرو انتخاب مناسبی است. این مدل را می‌توان به شکل تبلت هم مورد استفاده قرار داد و صفحه نمایش آن با وضوح QHD+‌ یکی از بهترین نمایشگرهای موجود در میان این گروه از محصولات است. یوگا ۲ پرو معمولا مورد توجه کاربران متخصص با مشاغل حرفه‌ای است که علاوه بر نیاز به مشخصات پردازشی مناسب به دنبال یک محصول متفاوت هستند و این مدل با ویژگی‌های منحصر به فرد در طراحی و عملکرد می‌تواند پاسخگوی نیاز این گروه باشد.

گزارش از: حسین عالیان - لپ تاپ مدیا

برچسب ها: دریچه ، یوگا ۲ ، لنوو
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.