سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

صاحب‌نظر فرهنگی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران:

تغییر مسیرها در شیوه‌ ممیزی کتاب واقع بینانه نیستند

"محمد حسنی" گفت: تیم جدید وزارت فرهنگ به بعضی از افراد و جریانهای خاص توجه ویژه‌ای می‌کند تا اعتمادسازی صورت بگیرد اما نباید به کسانی که مقابل اسلام می‌ایستند میدان داد.

"محمد حسنی"، صاحبنظر فرهنگی و مدیر عامل سابق بنیاد ادبیات داستانی در گفتگو با خبرنگار ادبیات باشگاه خبرنگاران با اشاره به دور از واقع بودن تغییر کلی مسیر ممیزی توسط تیم جدید مستقر شده در معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در یک ساله اخیر معاونت فرهنگی وزارت ارشاد اسلامی در حوزه مختلف افت و خیزهایی داشته و در حوزه ممیزی که شاید حساسترین حوزه زیر نظر معاونت فرهنگی بوده از طرف برخی از رسانه‌ها با افت و خیزهای متفاوتی مواجه شده است.

وی گفت: رویکرد اول تیم جدید معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خیلی معطوف به واقعیات نبود و با توجه و عنایت به برخی از امواج رسانه‌ای شکل گرفت.

حسنی ادامه داد: البته به نظر در این یک سال اعضای تیم جدید معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حساسیتهای حوزه ادبیات، جامعه و مراجع بیش از پیش آشنا بوده و به این مسئله واقف شدند که برخی از مباحث انتزاعی برگرفته از اظهار نظر بعضی از رسانه‌های تا اندازه‌ زیادی دور از واقع هستند.

مدیر عامل اسبق بنیاد ادبیات داستانی اظهار داشت: این که کلا بخواهیم مسیر را تغییر بدهیم نشدنی است بنابراین رویکرد اولیه پیش گرفته توسط تیم جدید مستقر در معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کمی تعدیل شده و این افراد کمی واقع گراتر شدند.

حسنی در ادامه در قالب یک سری پیشنهاد سازنده بیان کرد: در حوزه ممیزی به نظر باید شیوه متمرکز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حتی الامکان با رفع نواقص، اجرایی شود زیرا سایر شیوه‌ها یا دارای نواقص بیشماری بوده و یا اینکه به طور کل نشدنی هستند.

وی ادامه داد: اجرای شیوه متمرکز وزارت فرهنگ ارشاد اسلامی در امر ممیزی‌ها از نظر پشتیبانی اداری و مالی هم باید تقویت شود و هارمونی و هماهنگی خاصی نیز در آن شکل گیرد.

مدیر عامل اسبق بنیاد ادبیات داستانی گفت: از موارد دیگر سازنده در امر مییزی‌ها می‌توان به لزوم کاهش افراط و تفریط‌ها و شفاف‌سازی بیش از پیش مراحل ممیزی اشاره کرد.

حسنی افزود: در حوزه‌های دیگر زیرنظر معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم باید دید؛ نمی‌‌گویم در یک سال اخیر نمی‌توان عملکرد معاونت فرهنگی را ارزیابی کرد اما با وجود تداوم حذف و اضافه‌ها در نهادها و موسسات فرهنگی چون خانه کتاب این امر کمی دشوار است.

وی تصریح کرد: در حوزه جوایز من هم قائل به تحول رویکرد موجود در جوایز دولتی بودم تا حتی‌الامکان اعتبار این جوایز در نزد نویسندگان همگرا حفظ شود در این مورد باید زمان بگیرد تا امکان قضاوت داشته باشیم.

این صاحبنظر فرهنگی ادامه داد: به نظر افت و خیزهایی در حوزه فرهنگی داشتیم توجه بیش از حد به برخی و جوامع که در مقابل نظام و اسلام موضوع گرفته‌اند درست نیست.

به گفته حسنی تیم جدید مستقر در معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به برخی از افراد و مجامع توجه بیش از اندازه می‌کنند تا به ظن خود اعتمادسازی صورت بگیرد اما آنها غافل از این هستند که این توجهات بیش از اندازه اعتماد اقشار خاص جامعه نسبت به خود را از دست می‌دهند.

وی تاکید کرد: هر شخصی با هراسی اگر مقابل فرهنگ جامعه نظام و در نهایت اسلام ایستاد نباید به اینگونه تحویل گرفته شود بایستی دولت به تذکر مقام معظم رهبری گوش بدهد.


انتهای پیام/ اس

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.