به گزارش باشگاه خبرنگاران کرمانشاه؛حسین سلیمانی مساحت جنگل های زاگرس در استان کرمانشاه را 527 هزار هکتار دانست و گفت: بر اساس تحقیقات و کارهای میدانی که انجام گرفته تاکنون 120 هزار هکتار از جنگل های استان به خشکیدگی دچار شده اند.
وی افزود: میزان خشکیدگی جنگل های زاگرس در این استان از تراکم 20 تا 70 درصد متغیر است.
سلیمانی با بیان اینکه خشکیدگی بیش از یک میلیون و 100 هزار هکتار از مجموع شش میلیون هکتار جنگل های زاگرس را در هشت استان درگیر کرده، گفت: تراکم این درگیری از 25 درصد تا 70 درصد متغیر است.
وی در ادامه از خشکیدگی جنگل های زاگرس به عنوان یکی از مسائل با اهمیت یاد کرد و گفت: خشکیدگی همه جنگل های زاگرس را تهدید می کند و نمی توان گفت که فقط جنگل های بلوط در معرض این مشکل قرار گرفته اند.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه سه عامل را در خشکیدگی جنگل های زاگرس اثر گذار دانست و گفت: آفت لورانتوس، یک نوع بیماری قارچی(قارچ ذغالی بلوط) و آفت سوسک چوبخوار اصلی ترین عواملی هستند که خشکیدگی و زوال جنگل های زاگرس را به دنبال دارند.
وی در ادامه با بیان اینکه تاکنون گروه های مختلف علمی و دانشمندانی از کشور های مختلف جهت بررسی خشکیدگی بلوط از منابع طبیعی استان بازدید کرده اند، گفت: هنوز علت اصلی خشکیدگی جنگل های زاگرس مشخص نشده است .
وی افزود: اغلب کارشناسان جنگل های زاگرس را ضعیف شده می دانند و معتقدند درختان زاگرس ضعیف شده اند و خشکسالی های پی در پی مشکلات تغذیه ای را برای این جنگل ها ایجاد کرده اند./ش/ن