سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سیدافقهی درگفتگو با باشگاه خبرنگاران مطرح کرد

لبخند مقامات آل‌سعود به سوریه/ ریاض هم صدای زنگ خطر داعش را شنید

یک کارشناس سیاست خارجی با اشاره به تغییر نگرش عربستان سعودی نسبت به نظام سوریه گفت: ریاض و هم‌پیمانانش نسبت به رشد و توسعه داعش احساس خطرکرده‌اند بنابراین بین خطر ماندگاری بشار اسد در راس نظام سوریه و موجودیت گروه تروریستی داعش و مهار گسیختگی آن در سطح منطقه گزینه دوم را به توصیه اربابشان آمریکا انتخاب کرده‌اند.

"سیدهادی سید‌افقهی" در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران با اشاره به تغییر نگرش عربستان سعودی نسبت به عدم پیگیری استراتژری تغییر نظام در سوریه اظهار داشت: علی‌رغم ماجراجویی‌های‌ غرب، آمریکا، رژیم صهیونیستی، ترکیه و مجموعه کشورهای حوزه خلیج فارس به رهبری عربستان سعودی برای سرنگونی حکومت سوریه و شخص بشار اسد، نظام، مردم و ارتش سوریه را از پای درنیامد.
 
این کارشناس سیاست خارجی گفت: دوستان سوریه از جمله حزب‌الله لبنان،‌ مقاومت فلسطین، مجموعه بریکس و در راس همه آنها جمهوری اسلامی ایران دست به دست هم دادند و اجازه ندادند یک تغییر ژئوپولوتیک در سوریه و نهایتا در منطقه صورت بگیرد.
 
وی ادامه داد: این رویکرد همزمان با رشد تدریجی و سرطان‌گونه سازمان‌های تروریستی صورت گرفت.
 
سیدافقهی با ذکر عملکرد گروه‌های تروریستی تصریح کرد: این گروه‌ها با یک ماموریت محدود و تعریف شده فعالیت خود را آغاز می‌کنند، حمایت و مسلح می‌شوند،‌ آموزش می‌بینند و از همه گونه حمایت تبلیغی، روحی، روانی، امنیتی و نظامی برخوردار می‌شوند اما زمانی که رشد می‌کنند و خارج از محدوده تعریف شده قدم می‌گذارند علیه حامیان خود دست به اقدامات تروریستی می‌زنند.
 
وی با اشاره به سابقه سازمان تروریستی‌ القاعده در افغانستان و دیگر گروه‌های تروریستی در سطح منطقه اظهار داشت: حمایت کنندگان گروه تروریستی داعش می‌خواستند به یک ماموریت پیچیده و خطرناک در منطقه دست بزنند ولی مردم هوشیار عراق و در راسشان مرجعیت بزرگوار توطئه داعش را خنثی کرد.
 
سیدافقهی گفت: ریاض و هم‌پیمانانش نسبت به رشد و توسعه داعش احساس خطرکرده‌اند بنابراین بین خطر ماندگاری بشار اسد در راس نظام سوریه و موجودیت گروه تروریستی داعش و مهار گسیختگی آن در سطح منطقه گزینه دوم را به توصیه اربابشان آمریکا انتخاب کرده‌اند.
 
این کارشناس سیاست خارجی ادامه داد: آنها با این انتخاب می‌خواهند داعش را محدود و دولت سوریه را ابقاء کنند تا این گروه تروریستی را از پای در بیاورند.
 
وی افزود: طی قطعنامه 2170 مصوب شد داعش در سوریه و عراق سرکوب شود و این امر بدون مجوز و هماهنگی با سوریه امکان‌پذیر نیست.
 
این کارشناس سیاست خارجی با اشاره به اینکه ریاض همزمان قادر به از بین بردن گروه تروریستی‌ داعش و بشار اسد نیست، اظهار داشت: عربستان سعودی ترجیح می‌دهد اول این گروه تروریستی که زنگ خطر را برای همگان به صدا درآورده نابود کند و بعد حکومت، نظام، ارتش و نیروهای مسلح سوریه را به شکل "رنجور، نه جنگ نه صلح" ابقاء کند.
 
سیدافقهی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا ریاض و کشورهای غربی به دنبال پیاده سازی مدل عراق در سوریه هستند، مطرح کرد: هر طرحی که ارائه می‌شود دارای یک سقف زمانی است و هنگامی که از سقف زمانی‌اش عبور کرد تبدیل به هزینه بالاتر و اهداف ضد  می‌شود.

وی ادامه داد: گروه تروریستی داعش  هرچه بیشتر بماند تثبیت و توسعه پیدا می‌کند در نتیجه رویارویی با آنها مستلزم صرف زمان و هزینه زیادی است، ریاض و همپیمانانش کاملا مطمئن شده‌اند که نمی‌توانند سوریه را سرنگون کنند، بعید می‌دانم آنها به فکر سرنگونی حکومت سوریه باشند.

این کارشناس سیاست خارجی با اشاره به اینکه دولت سوریه از بحران عبور کرده است، تصریح کرد: اگر چه هنوز بخشی از زمین،‌ فرودگاه‌ها و مواضع استراتژیک سوریه در دست داعش است اما ارتش سوریه به تنهایی قادر به دفع آنهاست و بحث سرنگونی حکومت سوریه در حال حاضر و حتی بعد از داعش مطرح نیست.

انتهای پیام/

برچسب ها: عربستان ، سوریه ، داعش
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.