سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چرا امریکا به عراق نیروی زمینی نمی‌فرستد؟

فرماندهان پنتاگون کاملا درک می‌کنند که درگیر شدن زمینی نیروهای امریکایی در عراق باعث پیچیده‌تر شدن مسائل سیاسی در این کشور می‌شود و باعث می‌شود تا نتایج کاملا عکسی به دنبال داشته باشد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،خودداری ایالات متحده امریکا از اعزام نیروی نظامی زمینی به عراق اگر چه دلایل تاریخی دارد و به زمان حضور ناموفق و خونین امریکا در عراق باز می گردد اما به گفته برخی منابع آگاه این تنها دلیل خودداری امریکا از ورود نظامی زمینی به عراق نیست و مسائل دیگر نیز در خودداری امریکا از انجام این کار دخالت دارد. به ویژه که افکار عمومی و مردم امریکا و دیگر کشورهای غربی فکر بازگشت جنازه های سربازان کشورشان را به مثابه کابوسی غیر قابل تصور می بینند در عین حالی که باعث می شود امریکا در عراق بیش از پیش به برخی مسائل امنیتی پایبند شود.

یک دیپلمات بلندپایه عراقی که به دلیل حساسیت موضوع نخواست فاش شود در گفت وگو با پایگاه خبری عراقی المسله گفت: «فرماندهان پنتاگون کاملا درک می کنند که درگیر شدن زمینی نیروهای امریکایی در عراق باعث پیچیده تر شدن مسائل سیاسی در این کشور می شود و باعث می شود تا نتایج کاملا عکسی به دنبال داشته باشد. در حالی که به نظر می رسد حملات هوایی علیه شبکه داعش به تنهایی می تواند برخی اهدافی تاکتیکی را محقق سازد، فرماندهان امریکایی می گویند که فعلا لزومی نمی بینند که به طور زمینی در عراق دخالت کنند. اگر چه این مساله را نیز خوب می دانند که انجام حملات صرفا هوایی نیز ممکن است روند درگیری ها را تغییر ندهد و داعش مجبور نشود از برخی پیش روی های خود دست بکشد. برای همین امریکایی ها ترجیح می دهند که حملات هوایی خود را با نیروهای هم پیمانشان در منطقه به روی زمین هماهنگ کنند تا بتوانند به دستاوردهای مطلوبشان برسند.»

وی در ادامه می افزاید: «بر اساس همین استراتژی تا کنون نیروهای کرد پیشمرگ توانسته اند با کمک حملات هوایی امریکایی ها از پیشرفت نیروهای داعش جلوگیری کنند. پیشروی هایی که نزدیک به دو هفته است که سرعت گرفته و می رود تا اقلیم کردستان را نیز خیلی ساده به سرنوشت دیگر مناطق مشابه در عراق تبدیل کند.»

این دیپلمات بلندپایه عراقی همچنین می گوید: «فرماندهان پنتاگون همچنین به این باور رسیده اند که حملات هوایی آنها باید شامل دیگر مناطق عراق که حضور دولت اسلامی در آن مناطق بسیار گسترده تر است نیز بشود اگر چه خوب می دانند که ورود به جنگ با داعش در آن مناطق زمان بیشتری خواهد برد و سبب خواهد شد تا دخالت امریکا در عراق و حتی در سوریه نیز ادامه یابد. دخالتی که می تواند شبکه دولت اسلامی را در هر دو کشور به مبارزه بطلبد.»

در همین رابطه امیر الکواز، تحلیلگر مسائل سیاسی می گوید: «فرماندهان پنتاگون در مبارزه با داعش بسیار دست به عصا حرکت می کنند. به ویژه که خوب می دانند شرایط این جنگ به گونه ای است که می تواند مشکلات بسیار پیچیده دیگری به وجود بیاورد که در حقیقت مشکلاتی هستند که دامنگیر خود عراق و سوریه است و می تواند دامن آنها را بگیرد. برای همین ضرورت دارد تا بسیاری از چارچوب ها و مراودات و هم پیمانی های سیاسی در منطقه تغییر کند.»

الکواز تاکید می کند، این مساله بسیار زمان خواهد برد، و شاید خیلی طول بکشد، مشکلات روز به روز پیچیده تر می شوند و عناصر شبکه داعش بیش از پیش در مناطق دیگر عراق پیشروی می کنند.

شبکه داعش در حال حاضر بر مناطق گسترده سرزمین عراق و سوریه تسلط دارد و با در اختیار داشتن میلیون ها دلار و تسلیحات سنگین پیشرفته و همچنین نیروهایی که دائما روز به روز بر تعدادشان افزوده می شود، روز به روز به پیشروی های خود در سراسر عراق ادامه می دهد که این مساله می تواند با توجه به شمار افراد بیکار و فقیر در این دو کشور مناطق بیشتری به تصرف آنها در آورد.

این در حالی است که کش مکش های سیاسی در عراق بر سر تشکیل حکومت جدید این کشور همچنان ادامه دارد و گروه های سیاسی با سهم خواهی ها و افزایش سقف مطالبات خود چالش های سیاسی متعددی را به وجود آورده اند. مساله ای که سبب شده است تا امریکایی ها نیز بیش از پیش در ورود به پرونده عراق جانب احتیاط را بگیرند.

برچسب ها: امریکا ، عراق ، نیرو
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.