سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس پژوهشکده کشاورزی سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران:

انعقاد قرارداد اجرای دو طرح تحقیقاتی کشاورزی

«بررسی تاثیر خاک ورزی حفاظتی بر خصوصیات سیستم تولید و خاک و بهینه سازی آن متناسب با شرایط بومی» و «بررسی امکان استفاده از سیستم مکش به جای پمپ باد برای جمع آوری شب پره‌ها و تغییرات در روش جمع آوری تخم زنبور و برش زدن کاغذهای حاوی تخم در راستای بهینه سازی انسکتاریوم تولید زنبورهای تریکوگراما و براکون» از عناوین این طرح‌ها می‌باشد.

مجید جوانمرد رئیس پژوهشکده کشاورزی سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران در گفتگو با خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران  گفت: ‌ روش بی‌خاکورزی یکی از روش‌های خاکورزی حفاظتی است که تنها عملیات تخریب خاک، مربوط به کاشت بذر بوده و سطح خاک کاملا پوشیده از بقایای محصول قبل می‌باشد. از فواید این نظام می‌توان به حفظ خاک و آب، صرفه جویی در وقت، انرژی، هزینه و کارگر، کاهش تردد ماشین آلات و مصرف سوخت، افزایش مواد آلی خاک، پایداری بیشتر خاک و افزایش عملکرد اشاره نمود. 

وی با شاره به اینکه این طرح اجرا می‌شود افزود: با توجه به گسترش نظام خاکورزی حفاظتی طی چند سال اخیر در ایران، ‌ مطالعات منطقه‌ای جهت مقایسه با سیستم‌های متداول و تاثیر آن بر خصوصیات خاک، ‌ تولید محصول و هزینه‌های تولید ضروری می‌باشد. با توجه به اجرای خاکورزی حفاظتی در مزارع دشت ناز ساری، ‌ بررسی علمی تاثیرات این سیستم و مقایسه آن با سیستم‌های متداول و ارائه راهکارهای مناسب برای بهبود نظام تولید، ضروری به نظر می‌رسید و این طرح در این راستا اجرا خواهد شد. مدیریت اجرایی این طرح بر عهده آقای دکتر علیمددی، عباس‌زاده و  رستم زا می‌باشد. 

جوانمرد در ارتباط با طرح بهینه سازی انسکتاریوم اظهار داشت: با توجه به ضرورت جایگزینی سموم شیمیایی با روشهای زیست سازگار، در حال حاضر کنترل بیولوژیک آفات اهمیت بسیار زیادی یافته و در حال حاضر جزء اولویت‌های اول سازمان حفظ نباتات کشور و وزارت جهاد کشاورزی می‌باشد. هرچند طی سالهای گذشته پرورش انبوه دشمنان طبیعی و میزبان واسط آن‌ها در کشور انجام گرفته ولی به دلیل مشکلات موجود، این روش‌ها هنوز به طور سنتی انجام پذیرفته که این مساله سبب بروز مشکلات فراوان در افرادی که با پرورش حشرات سر و کار دارند، صرف هزینه و وقت طولانی و به طور کلی دشواری تولید گردیده است. در این طرح هدف اصلی بهینه سازی تولید میزبان واسط دو گونه از مهم‌ترین زنبورهای دشمنان طبیعی می‌باشد به طوریکه در ‌‌نهایت سبب سهولت پرورش، کاهش هزینه‌ها و زمان تولید گردد. اجرای این طرح با مدیریت خانم دکتر عطاپور و آقای دکتر عباس‌زاده صورت خواهد گرفت.



انتهای پیام/
برچسب ها: کشاورزی ، قرارداد ، هزینه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.