سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عضو هیئت رئیسه مجلس:

بسیج اساتید اندیشه نخبگان متدین را به گوش مسئولان برساند

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: سازمان بسیج اساتید، اندیشه نخبگان متدین و متعهد به نظام را به گوش مسئولان برساند.

به گزارش حوزه دانشگاه باشگاه خبرنگاران،‌ محمد دهقانی‌نقندر در آستانه برگزاری پانزدهمین اجلاس سالانه اساتید بسیجی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی کشور در مشهد اظهار کرد: اصل تشکیل بسیج در دانشگاه‌ها به‌ویژه بسیج اساتید امر مبارکی است که پشتیبانی مقام معظم رهبری و پشتیبانی عقلی را توامان دارا است.

وی افزود: تقویت بسیج، دانشگاه‌های کشور را در جهت جلوگیری از رفتارهای منفعلانه در مقابل غرب و لیبرالیسم و اندیشه های دیگری که دشمنان نظام به دنبال آن هستند، مستحکم‌تر از گذشته خواهد کرد.

نماینده چناران و طرقبه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به کمرنگ بودن نقش اساتید بسیجی در فعالیت‌های مدیریتی کشور، تمرکز اصلی را برای آنان، در بحث فرهنگ‌سازی تشخیص داده و گفت: اصلی‌ترین هدف برای سازمان بسیج اساتید تلاش برای تکثیر چنین اساتیدی در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور است.

به گفته وی، تعداد اساتیدی که تحت تاثیر رفتار و اندیشه‌های امام(ره) و مقام معظم رهبری قرار دارند و منافع نظام اسلامی را سرلوحه کار خود قرار داده‌اند باید بیش از پیش شود تا بتوانند به بالاتر بردن فرهنگ کشور کمک کنند که این خود در گروی بالاتر رفتن اعتماد به نفس دانشگاهیان خواهد بود.

دهقان نقش سازمان بسیج اساتید در تحقق شعار تمدن نوین اسلامی در نسبت فرهنگ و اقتصاد که شعار پانزدهمین دوره اجلاس این سازمان نیز است بیان کرد: نباید فراموش کرد که سرآغاز هر اتفاقی در کشور خواه مثبت و خواه منفی، از دانشگاه است و پیشرفت تمدن اسلامی بدون پیشرفت دانشگاه‌های ما امری محال خواهد بود.

وی با تمجید از بومی نگری و درون‌زا بودن اساتید بسیجی شاغل در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور تصریح کرد: تعداد اساتید بسیجی که دارای تفکرات انقلابی هستند و به پیشرفت و استقلال کشور اهمیت می‌دهند رشد چشمگیری دارد. دهقانی افزود: آن‌ها به‌جای بیشتر نگاه کردن به بیگانگان، به درون کشور و به استعدادهای و توانایی های موجود در آن می‌نگرند و به دنبال بومی سازی علوم مختلف در کشور خودمان هستند.

وی در خصوص وجود گروه‌های مختلف اساتید در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی و نقش سازمان بسیج اساتید در یکدست کردن این گروه‌ها گفت: دسته اول در میان اساتید دانشگاه‌ها، اساتید متدین هستند که مهم‌ترین افراد در این قشر هستند و تمام تلاش خود را برای خدمت به نظام و پیشبرد برنامه‌های آن معطوف کرده‌اند.

دهقان تصریح کرد: دسته دیگر اساتید متدینی هستند که روحیه‌ای درون‌گرا دارند و تمرکز خود را تنها بر روی مباحث علمی گذاشته‌اند و فعالیت‌های خود را معمولا نه به‌صورت گروهی بلکه به‌صورت فردی انجام می‌دهند.

وی افزود: دسته سوم متعلق به اساتیدی که هم تحت تاثیر تفکرات اسلامی هستند و هم تفکرات غربی، آنان از لحاظ علمی موفق هستند اما انگیزه‌ای برای کمک به پیشرفت مباحث دینی و اسلامی نمی‌کنند و البته ضد اسلام نیز رفتار نمی‌کنند و ضرری هم برای آن ندارند.

دهقان تصریح کرد: می‌توان گفت: اما دسته آخر افرادی هستند که نه‌تنها دارای اعتقادات ضعیفی هستند بلکه با ایجاد تشکیلات در خود دانشگاه با دیگر اساتید هم فکر خودشان، به نفع جریان‌های ضد اسلام و انقلاب حرکت می‌کنند و چون کارهای خود را به‌صورت جمعی و متحد انجام می‌دهند این ادعا را مطرح می‌کنند که آن‌ها هستند که جهت فکری و عملی دانشگاهی خاص را تعیین می‌کنند؛ در حالی که در واقعیت اینگونه نیست و آن ها تعداد بسیار کمی هستند که تنها سر و صدای زیادی دارند.

این نماینده مجلس نهم گفت: یکی از وظایف اصلی سازمان بسیج اساتید با برگزاری اجلاس و همایش‌ها است که تحلیل‌ها و اندیشه‌های آن گروه اول یعنی اساتید متدین فعال را در اختیار مسئولان نظام به‌ویژه نمایندگان مجلس قرار دهند تا با استفاده از آن بتوان برای بسیاری از مشکلات راهکارهایی علمی و عملی پیدا کرد.

وی ادامه داد: همچنین دیگر وظیفه سازمان بسیج اساتید، انگیزه دادن به گروه اساتید متدین غیر فعال است به گونه‌ای که بتوان آنها را مانند گروه اول به تکاپو وا داشت و از خدمات آنان به‌خوبی استفاده کرد.

به گفته دهقان، همچنین تحت تاثیر قرار دادن اساتید بی‌تفاوت و بی‌ثمر و کم‌ثمر کردن فعالیت‌های تخریبی گروه فریب خورده اساتید نیز از وظایف مهم سازمان بسیج اساتید می‌باشد.
پانزدهمین اجلاس سالانه اساتید بسیجی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی کشور، باشعار: «نسبت فرهنگ و اقتصاد در تمدن نوین اسلامی»، روزهای سوم تا پنجم شهریور ماه در مشهد مقدس برگزار می‌شود.

نباید اجازه دهیم دانشگاه‌ها تبدیل به باشگاه سیاسی شوند

جانشین بسیج اساتید تهران بزرگ گفت: همانگونه که مقام معظم رهبری بیان فرمودند نباید اجازه داد که دانشگاه به باشگاهی سیاسی بدل شود.

 علی عظیمی اظهار کرد: البته عدم وابستگی، با ایزوله‌سازی خودمان تفاوت دارد، همانگونه که اخیرا از رهبر معظم انقلاب پرسیده شد که آیا ما در شرایط شعب ابیطالب قرار داریم و ایشان پاسخ دادند خیر؛ ما در شرایط بدر و اُحد هستیم.

وی افزود: گام‌های بسیار خوبی برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی، تمدنی که می‌تواند پاسخگوی نیاز امروز بشر باشد، تاکنون برداشته شده است که تمامی آنها بر دو پایه استوار است: اولی همان اقتصاد اسلامی یا اقتصاد مقاومتی است که شرط اصلی آن درون‌گرا بودن است.

عظیمی افزود: بنای اقتصادی ما باید بر مبنای فرهنگی باشد و فرهنگ اسلامی نیز بهترین الگو برای بناسازی اقتصاد ما خواهد بود.

وی گفت: اساتید ما با تشکیل کارگروه‌های مختلف چه در قبل از آغاز اجلاس مشهد و چه در خلال آن برای تحقق چنین هدفی تلاش کرده و می‌کنند.

وی درباره شرایط کنونی جهان اسلام به ویژه بحران غزه گفت: کشور ما در چندین حوزه توانایی یاری رساندن مقاومت فلسطین را دارا می‌باشد و در طول این جنگ اخیر نیز بارها توانایی را اثبات کردیم اما کشور ما بارها ثابت کرده است که توانایی شرکت در جنگ های نرم و سخت را با هر وسعتی دارا است.

معاون بسیج اساتید تهران بزرگ در مورد فعالیت‌های اساتید بسیجی و نقش آنها در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی گفت: همانگونه که رهبری بیان فرمودند نباید اجازه داد که دانشگاه به باشگاهی سیاسی بدل شود.

وی ادامه داد: برای رسیدن به چنین هدفی برای آرام نگه داشتن محیط علمی دانشگاه باید سطح بصیرت اساتید این مراکز را افزایش داد. تشکیل حلقه‌های استاد-دانشجویی و انجمن‌های علمی و اعتقادی می‌تواند شرایط رسیدن به چنین دستاوردی را تسهیل نماید.

عظیمی گفت: سازمان بسیج اساتید با تشکیل حلقه‌های صالحین، حلقه‌های علمی و کارگاه‌های مختلف مقابله در مقابل جنگ نرم می‌تواند ثمره پربار خود را در ارتقای سطح علمی مراکز آموزشی کشور در محیطی آرام مشاهده کند.

به گفته وی، بسیج و بسیجی همواره تمام تلاش خود را برای تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری به کار بسته است، امسال نیز با توجه به تاکید رهبری در مسئله اقتصاد مقاومتی و حوزه‌های مختلف فرهنگ، مباحثی که در اجلاس مشهد به آن پرداخته خواهد شد حول پیوست‌نگاری این اهداف قرار خواهد داشت.

عظیمی در مورد تعریف پیوست‌نگاری و نقش پُررنگ آن در اجلاس پیش رو تصریح کرد: چیزی که در مورد مسائل مختلف مربوط به جامعه ما احساس می‌شود، این است که در تمامی آنها باید بحثی فرهنگی در خور جامعه اسلامی ما نیز در کنار آن قرار داشته باشد.

وی گفت: ما باید در تمامی فعالیت‌های خود چه در بحث علمی و چه در بحث فنی، همیشه نشانی از فرهنگ اسلامی را دنبال کرده و آن را مبنای کاری خود قرار دهیم.

به گفته عظیمی، پیوست‌نگاری تلاشی برای روشنگری و تفهیم موضوعات مختلف جامعه نیز می‌باشد؛ به‌عنوان مثال وقتی صحبت از اقتصاد مقاومتی می‌شود باید مشخص شود که منظور ریاضت اقتصادی است یا قطع دستان بیگانه و حفظ استقلال و عدم وابستگی کشور.

وی عنوان کرد: در مورد اعتلای فرهنگ نیز باید تفاوت وارد کردن آموزه‌های دینی و اسلامی با شکل دیگری که شاید در نظر بعضی جنبه منفی داشته باشد برای همگان واضح و مبرهن شود.

جانشین بسیج اساتید تهران بزرگ گفت: ما در اجلاس بسیج اساتید با پیوست نگاری‌های خود در تلاش برای رسیدن به این هدف بسیار مهم یعنی روشنگری و تفهیم مسائل اساسی پیش روی کشورمان خواهیم بود.

پانزدهمین اجلاس سالانه اساتید بسیجی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی کشور، باشعار: «نسبت فرهنگ و اقتصاد در تمدن نوین اسلامی»، روزهای سوم تا پنجم شهریورماه در مشهد مقدس برگزار می‌شود.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.