سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یک کارشناس سیاست خارجی بررسی کرد

اما و اگرهای عضویت فلسطین در دادگاه کیفری بین‌المللی/ نقش تشکیلات خودگردان و حماس در تحقق این مهم

یک کارشناس سیاست خارجی گفت: در صورتی که دولت خودگردان فلسطین در سازمان ملل بتواند از ارتقاء موقعیت فلسطین در جهت عضویت دادگاه کیفری بین‌المللی استفاده کند، می‌تواندبه عنوان یک عامل بازدارنده در مسیر اقدامات توسعه‌طلبانه و جنایات رژیم صهیونیستی گام بردارد.

"احمد كاظم‌زاده "در گفتگو با خبرنگار سياست خارجي باشگاه خبرنگاران با اشاره به اين كه جنايات رژیم صهیونیستی در فلسطين و خاورميانه بدون مجازات باقی مانده است‌، اظهار داشت: اين مسئله‌، عامل‌ تشويقی برای ادامه تجاوزات رژيم صهيونيستی و اقدامات توسعه طلبانه در فلسطين است.

این کارشناس سیاست خارجی گفت: دولت خودگردان فلسطین در سازمان ملل می‌تواند از ارتقاء موقعیت فلسطین در جهت عضویت دادگاه کیفری بین‌المللی استفاده کند و مسئله جنایات جنگی رژیم صهیونیستی‌ را در دستور کار خود قرار دهد .
 
وی درادامه افزود: به شرطی‌ این گام‌ها به عنوان یک عامل بازدارنده در مسیر اقدامات توسعه‌طلبانه و جنایات رژیم صهیونیستی‌‌‌ در ایام جنگ موثر واقع می‌شود، که با عمل همراه و بامانع‌تراشی‌های آمریکا و کشورهای غربی مواجه نشود.
 
كاظم‌زاده با اشاره به اينكه كرانه باختری‌ و نوار غزه در حال حاضر به عنوان مناطق اشغالی محسوب می‌شوند، گفت: طبق كنوانسيون‌های بين‌المللی از جمله كنوانسيون‌ چهارم ژنو و اساسنامه ديوان كيفری بين‌المللی هرگونه اقدام ضد انسانی و حقوق بشری اعم از نقض حقوق بشر، نسل كشی و آزار و اذيت ساكنين مناطق اشغالی، جنایت جنگی محسوب مي‌شود، بنابراین جنایات اسرائيل در مراجع بين‌المللی ديوان كيفری قابل پيگرد است.
 
وی در ادامه اظهار داشت: علت اينكه تاكنون هيچ اقدام عملی برای پيگرد قضايی جنايات رژیم صهیونیستی از جمله فلسطينی‌ها انجام نشده، اين است كه هنوز فلسطين به عنوان يك كشور كامل در سازمان ملل شناخته نشده است.   
 
اين كارشناس سياست خارجی با اشاره به ارتقاء موقعيت فلسطين از سال گذشته در سازمان ملل گفت: اين امر اين اختيار را به نمايندگی فلسطين در سازمان ملل می‌دهد كه هم بتوانند به عضويت ديوان كيفری بين‌المللی كه خارج از چارچوب سازمان ملل قرار دارد بپيوندد و نيز به عنوان عضو، درخواست پيگيری قضايی مسئولان رژيم صهيونيستی به دليل ارتكاب جرايم و جنايات جنگی را داشته باشد.   
 
وی تاكيد كرد: در صورتی عضویت در دادگاه کیفری بین‌المللی موثر خواهد بود، كه تشكيلات خودگردان فلسطين اين جرات را داشته باشد كه از اين امكان و فرصت برای فلسطينی‌ها استفاده كند.
 
كاظم‌زاده در پایان با اشاره به اينكه تا پيش از اين، تشكيلات خودگردان فلسطين علت احمال در عضويت دادگاه كيفری بين‌المللی را كسب موافقت همه گروه‌های فلسطينی مطرح كرده بود، خاطر نشان کرد: به تازگي حماس موافقت خود را با اين زمينه اعلام كرده در صورتی كه پيگيری جدی از سوی تشكيلات خودگردان صورت نگيرد مسئوليت اين امر متوجه اين تشكيلات خواهد بود.   

انتهاي پيام/  
 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.