به گزارش
خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران، معصومه ابتکار امروز (شنبه یکم شهریور) در هفدهمین مجمع عمومی کنفرانس نمایندگان مجالس کشورهای حوزه آسیا – اقیانوسیه پیرامون محیط زیست و توسعه پایدار، ضمن خیرمقدم به مهمانان و تشکر ویژه از علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی بابت حمایتهای بیدریغ از این اجلاس و همچنین از محمدرضا تابش ریاست فراکسیون محیط زیست مجلس گفت: این اجلاس با شعار مشارکت منطقهای برای پایداری جهانی به میزبانی جمهوری اسلامی ایران در حال برگزاری است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه امنیت و صلح را نمیتوان جدا از مسائل زیست محیطی دید، افزود: اثرگذار بودن اتفاقات منطقه ای بر مسایل زیست محیطی غیرقابل انکار است.
ابتکار با یادآوری وجود اقوام و ملیتهای مختلف در کشورهای آسیایی، تصریح کرد: همین تنوع در کشورهای آسیایی در منابع زیست محیطی آنان نیز دیده می شود که فرصتهای ارزشمند بسیار زیاد برای منطقه و همچنین تهدیدهای بی شماری را نیز ایجاد کرده است.
وی با اشاره به سخنرانیهای ریاست مجلس گفت: آقای لاریجانی به فلسفه محیط زیست به خوبی اشاره کرده و نشان داد که نگرش ما به محیط زیست در کشور چگونه بوده است.
ابتکار با یادآوری معضلات زیست محیطی که هر روزه حیات منابع طبیعی کشورها را تهدید میکند، گفت: عوامل انسانی یکی از مهمترین فاکتورهایی است که به تخریب محیط زیست منجر میشود که از جمله آن میتوان به گرم شدن زمین ، آلودگی هوا و ... اشاره کرد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه چرایی تخریب منابع طبیعی و محیط زیست به یکی از معضلات اصلی بشر پس از امنیت و صلح تبدیل شده است افزود: فکر میکنم چرایی تخریب محیط زیست از جمله سوالات مهمی است که این اجلاس به دنبال پاسخ آن است.
ابتکار با بیان اینکه عامل اصلی جنگ انسان با انسان زیاده خواهی اوست تصریح کرد: جنگ انسان با محیط زیست ناشی از سلطه طلبی انسان بوده که محیط زیست تنها قربانی این موضوع است.
وی ادامه داد: حضور امروز ما در کنار هم به عنوان نمایندگان کشورهای مختلف، پارلمانها و کسانیها که مسئولیت قانونگذاری کشورهای خود را دارند از این حیث با اهمیت است که میتوانیم دستاوردهای این اجلاس را در مناسبتهای منطقه ای پیاده کرده و به شرایط مطلوبی از لحاظ زیست محیطی در منطقه دست پیدا کنیم.
ابتکار تاکید کرد: امید است در این نشست بتوانیم موجبات تحقق جدی در آسیا و اقیانوسیه را از حیث زیست محیطی به وجود بیاوریم چرا که با توجه به پشتوانههای عظیم این نشست بیشک آثار آن در آیندهای نزدیک دیده خواهد شد.
رئیس سازمان محیط زیست گفت: یادآوری معضل مهم منطقه در بحث آب گفت ما در بخشهایی از آسیا شاهد جاری شدن سیل بوده و از طرفی دیگر در سایر نقاط قاره آسیا خشکسالیهای بسیاری را شاهد هستیم که این شرایط ناپایداری است.
وی ادامه داد: در اهداف توسعه پایدار که در حال تصویب نهایی در مجمع عمومی سازمان ملل است ایران پیشنهاد اضافه کردن حضور صلح و امنیت به عنوان یک پیش درآمد اصلی را داده است.
وی همچنین از مذاکره با برخی از مقامات در خصوص رسیدگی به مسئله غزه و فجایای زیست محیطی آن گفت: مسئولان وعده رسیدگی به مسائل زیست محیطی غزه را داده و اکنون منتظر پاسخ دبیرکل سازمان ملل هستیم.
ابتکارهمچنین با یادآوری توجه جدی دولت به مسئله محیط زیست تصریح کرد: محیط زیست و مسائل مرتبط با آن سرلوحه تمامی کارهای دولت یازدهم است که از جمله آنها میتوان به توجه دولت به اقتصاد سبز توسط سازمانها، کاهش آلودگی هوا، توسعه پایدار صنعتی اشاره کرد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در پایان با تاکید بر تعامل دولت و مجلس برای بهبود وضعیت زیست محیطی کشور گفت: امیدوارم نشست امروز پیرامون محیط زیست بتواند به تصمیمات علمی و همچنین ایجاد وفاق و یکپارچگی بین کشورهای آسیایی برای بهبود شرایط محیط زیست کشورها منجر شود.
انتهای پیام/