مطالعات علمی و بررسیهای میدانی انجام شده در ماه های بعد از این حادثه نشان می دهد نه تنها ادعاهای دولت آمریکا درباره اینکه " مطمئنا نیروهای ارتش سوریه در جنگ با شورشیان و تروریستهای خارجی از سلاح شیمیایی استفاده کرده اند " کاملا بی اساس است بلکه حقیقت کاملا برعکس است یعنی این شورشیان بوده اند که به واسطه کمک های تسلیحاتی غرب و هم پیمانان عرب آن دست به چنین جنایتی زدند .
بعلاوه اینکه در ادامه جنگ در سوریه پس از حمله غوطه ماهیت این جنگ و بخصوص رویکرد غرب در این میدان تغییرات چشمگیری داشته است . شورشیان که اصطلاحا در جنگی منظم با نیروهای سوری بوده اند شکست های شدیدی را متحمل شده و تروریست های داعشی نیز که مورد حمایت غرب بوده اند تبدیل به کابوس و دردسری بزرگ برای دولتها و مردم در کشورهای غربی شده اند .
هنگامی که تروریست های تکفیری بعثی با سرعت زیاد شهروندان سوری را در حلب و سایر شهرهای کوچک این کشور به وحشتناک ترین شکل ممکن سر می بریدند و اعدام می کردند از نگاه واشنگتن و دوستان غربی آن مشکلی وجود نداشت . زمانی که تروریست ها زیارتگاه های شیعیان و مسیحیان را نیز تخریب می کرد و تخم وحشت را در سراسر سوریه منتشر می نمود باز هم تهدید بزرگی از منظر آمریکا وجود نداشت .
اما اکنون که داعش بیش از حد مسلح شده, کنترل بخش هایی را در سوریه و عراق بدست گرفته و در حال گسترش دامنه اقدامات خود بسوی لبنان است , معادله در زمین سوریه دچار تغییراتی شده است .
در غرب و بخصوص ایالات متحده که قویا بدنبال بهانه ای برای برقراری یک دولت سیاسی غالب در سوریه که با غرب همراه بوده و نیز سلب مشروعیت از بشار اسد و دولت می باشند ؛ این بهانه از حمله شیمیایی و استفاده از سلاح ممنوعه به مبارزه ای اجتناب ناپذیر با تروریستهای مسلح داعشی تغییر کرده است .
نویسنده همچنین تصریح کرد : با وجود اینکه شرایط میدانی و معادله روی زمین در سوریه طی 12 ماه گذشته تغییرات زیادی داشته اما سیاست های غرب در سوریه تحول چندانی را ندیده است . "تغییر نظام " همچنان نام اصلی این بازی خطرناک غربی در سوریه است .
در صبح 22 اوت 2013 و تنها چند ساعت پس از وقوع حمله شیمیایی در غوطه رسانه های غربی تلاش خود را برای متهم ساختن بشار اسد به این اقدام جنایت کارانه آغاز کردند . این رسانه ها بلافاصله و بدون ارائه اسناد و دلایل مستند اعلام کردند که اسد موجب قتل و کشتارجمعی 1300 شهروند سوری شده است .
تیتر بسیاری از نشریات و مطبوعات غربی " تاریک ترین روز در سوریه ؟! " بود که در آن به کشتار 1300 شهروند سوری بدست نیروهای اسد اشاره شده بود . این اقدام تصمیم غرب و مداخله نظامی مستقیم وغیرمستقیم غرب در جنگ سوریه را از منظر اخلاقی بخوبی توجیه می نمود .