سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چرا ترکیه سنگ داعش را به سینه می زند؟

ترکیه پس از شکست سیاست‌هایش در سوریه ، مصر و نیز تیره شدن روابط با عربستان چاره‌ای جز فرار رو به جلو و حمایت از گروههای تروریستی ندید تا شاید بدین وسیله بتواند به برخی از اهداف خود در سوریه و عراق دست یابد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،در زمانیکه آمریکا با اقدامات نمادین تلاش می‌کند خود را دشمن داعش در عراق نشان بدهد، اما متحدان دولت آمریکا از جمله ترکیه، ابایی ندارند که حتی در مقابل قطعنامه صوری سازمان ملل علیه داعش نیز مقاومت کنند و حتی به اقدامات نمادین آمریکا علیه داعش در عراق نپیوندند.

روزنامه السفیر در گزارشی در این خصوص نوشت که «این تصادفی نبود که در شب صدور قطعنامه شماره 2170 شورای امنیت علیه داعش و جبهه النصره و مجازات کشورهای حامی آنها، روزنامه "واشنگتن پست" با "ابویوسف" یکی از رهبران داعش در منطقه اسکندرون ترکیه مصاحبه کند».

چرا ترکیه اینقدر بر حمایت از داعش اصرار دارد؟

این رهبر داعش در مصاحبه خود گفت که مجروحان گروهکش در ترکیه خدمات درمانی دریافت کرده‌اند و ترکیه به آنها تسهیلات داده و حتی فرش قرمز برای آنها پهن کرده است.

اظهارات مسئول داعشی تازه نبود و دهها گزارش به ویژه در روزنامه‌های آمریکایی و ترکیه قبلا به حمایت ترکیه از داعش پرداخته بودند و حتی مقامات ترکیه دهها سند در این مورد ارائه داده بودند.

در بحبوحه محکوم کردن‌های بین‌المللی داعش، صدها نفر در نماز عید فطر یکی از مناطق استانبول شعار پیوستن به داعش و بیعت با «ابوبکر بغدادی» رهبر آن را سر دادند و ارائه این رقم که 5000 نفر یا 3 میلیون نفر از عناصر داعش ترک هستند هیچ ترسی به دل مقامات ترکیه نیانداخت.

علیرغم اینکه تجهیز نظامی داعش و النصره در مرزهای اردن صورت می‌گیرد اما این میزان اسلحه بر اساس تحقیقات از ترکیه به دست این دو گروهک می‌رسد.

«محمود تانال» یکی از نمایندگان حزب مردم جمهوری‌خواه برای ارائه گزارش علیه حکومت ترکیه به مجلس درنگ نکرد و خواستار توضیح در مورد مصاحبه واشنگتن پست و سخنان ابویوسف یکی از رهبران داعش در مورد حمایت بی چون و چرای ترکیه از داعش شد.

پس از این حمایت و همپیمانی ترکیه با داعش، مسئولیت حکومت ترکیه در قبال به گروگان گرفتن دو تن از کارمندان کنسولگریش چیست؟ ترکیه روزبه روز حمایت خود از داعش و النصره را بیشتر ثابت کرده است این کشور پس از شکست استراتژیکش در سوریه و مصر و نیز با عربستان سعودی، راه چاره‌ای جز فرار روبه جلو از طریق کمک به گروههای افراطی و بازکردن مرزها برای آنها نیافت تا هم حکومت سوریه و هم حکومت عراق را شکست دهد.

تقسیم عراق و برپایی «دولت داعش» در آن تا زمانیکه هدف تقسیم عراق در راستای منافعش است به ترکیه ضرری نمی‌رساند بغدادی با ترکیه به عنوان تنها گذرگاه خشکی خود روابطش را ادامه خواهد داد و از سویی ترکیه می‌تواند بر داعش نفوذ داشته باشد و از این فرصت در زمینه نفت و مبارزه با عربستان و خلیج (فارس) استفاده کند.

این پیوند ترکیه با داعش به ویژه در مسئله عراق بر اساس آنچه «سامی کوهن» در روزنامه ملیت ترکیه آمده است این کشور را به دردسر خواهد انداخت. کوهن می‌نویسد که هم‌پیمانی جدید بین‌المللی علیه داعش از آمریکا و فرانسه گرفته تا ایران و کردها ، دلالتهای بسیاری دارد و همه باید خطر آن را درک کنند.

اما ترکیه علیرغم خطرناک بودن داعش و به گروگان گرفتن چند از اعضای کنسولگریش توسط این گروهک، از پشتیبانی آن دست برنداشت و به هواپیماهای آمریکایی در خاکش اجازه نداد برای هدف قرار گرفتن داعش در عراق پرواز کنند.

این پیوند ترکیه و داعش که کوهین از آن سخن می‌گوید همان موضوعی است که نشان می‌دهد مسئله گروگانهای ترکیه فقط بهانه‌ای واهی برای عدم مشارکت در حمله به داعش است و «اردوغان» رئیس جمهور این کشور تاکید کرده که در این امر شرکت نخواهد کرد.

چه بسا تغییرات سیاسی داخل آنکارا ، پنجره‌ای جدید به روی تغییرات سیاسی ترکیه بگشاید اما رسیدن اردوغان به ریاست‌جمهوری و برعهده گرفتن ریاست حزب عدالت و توسعه توسط «احمد داوود اوغلو» و احتما زیاد انتخاب «هاکان ویدان» به عنوان رئیس اطلاعات نوید تغییرات جدیدی را نمی‌دهد زیرا دوباره تیمی در راس امور است که سیاست انتحاری و پشتیبانی از تروریسم را دنبال می‌کنند و به این ترتیب ترکیه همچنان به عنوان بخشی از مشکل و نه حلال آن باقی خواهد ماند.
منبع: فارس

برچسب ها: ترکیه ، داعش ، سوریه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.