به گزارش
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران در حال حاضر حدود75میلیون هکتار از آنها صادر کنواسیون رامسر ثبت شده و سهم ایران از این میان حدود 250تالاب با مساحتی حدو5.2 میلیوت هکتار است. التبه از لحاظ مساحت تنها مقدار بسیار کمی از تالابهای جهان چیزی در حدود 3درصد در ایران واقع شده است.ولی به خاطر شرایط خاص اقلیمی و جغرافیایی هر یک از تالابهای ایران دارای ویژگیهای منحصر به فردی هستند.
تالابهای ایران در جنوب غربی آسیا و جنوب نیمکرهی شمالی محیط زیست شامل بیش از 140گونه پرندهی مهاجر و بومی است که 30درصد از پرندگان ایران را تشکیل میدهد.
تالابهای آبی کشور به منزلهی سرمایهی ارزشمندی هستند که در شرایطی که پیش بینی میشود تا تغییرات اقلیمی چه از دید جهانی و چه از دید منطقهای و با وجود خشک سالیهای طولانیو شدید با سیلابهای مهلک مواجه میشوند و به نوعی عامل مهار کننده و تعدیل کنندهی خطرات زیست محیطی به حساب میآیند.
حوزههای آبریز دریاچهی هامون یکی از این تالابها میباشد که از اهمیت ویژهای برخوردار است.
بالغ بر60000هکتار از 808500هکتار تالاب هامون در کنواسیون رامسر ثبت شده است.
تالاب هامون طی سالهای گذشته از بیآبی رنج برده است اما در حال حاضر سیلابهای سال گذشته باعث شده کمی از مشکلات این آبی کاسته شود.
خسرو احمدی مدیر کل محیط زیست استان سیستان و بلوچستان دربارهی شرایط فعلی تالاب هامون اظهار داشت: سال گذشته حدود 3میلیارد متر مکعب آب در پی سیلاب افغانستان به تالاب هامون وارد شده اما متأسفانه در حال حاضر بخش عمدهای از ان به دلیل بادهای 120روزه و تبخیر بالای آب در این استان از دست رفته است.
وی در ادامه از وضعیت فعلی هامون ابراز خرسندی کرد و افزود: مردم سیستان و بلوچستان هزاران سال با خشک سالی و پرآبی تالاب دست و پنجه نرم کردهاند اما سیلاب سال گذشته اگر چه دستاورد چندانی برای احیای تالاب هامون نداشت اما در روحیهی مردم تأثیر به سزایی داشت و موجب شد محیط زیست برای تالاب هامون بودجه و امتیازات و وقت مناسبی در نظر بگیرد.
انتهای پیام/