به گزارش
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران : زلزله چند روز قبل در مورموری به تاسیسات زیربنایی از جمله آب، برق و جاده های این روستاها خسارات زیادی وارد ساخته و بر اساس گزارش ها و برآوردهای اولیه خانه های روستاییان تا 50 درصد تخریب شده است، اما متاسفانه خدمات رسانی با گذشت سه روز بسیار ضعیف بوده و این مساله وضعیت زلزله زدگان را بدتر کرده است. در همین زمینه با یکی از کارشناسان گفتگویی داشتیم تا ابعاد این مساله آشکار شود.
سهرابی کارشناس مسائل اجتماعی گفت: بعد از گذشت سه روز از این زلزله متاسفانه با سوء مدیریتی که در خدمات رسانی به این روستاها و دهستانهای اطراف مورموری وجود دارد مشکلات همچنان به قوت خود باقی است. به عنوان مثال به برخی خانواده ها ده بطری آب معدنی داده شده است ولی به برخی خانواده ها حتی یک بطری نیز داده نشده است.
وی با اشاره به تمرکز خدمات رسانی روی مورموری به عنوان مرکز زلزله افزود: با آنکه منازل دهستانها اطراف مرکز زلزله از استحکام بسیار کمتری برخوردار است اما متاسفانه خدمت رسانی تنها به مرکز اختصاص یافته و به مناطق اطراف مورموری رسیدگی زیادی نشده است و حتی به برخی از دهستان ها همچون «چم کبود» هیچ خدمتی اراده نشده و مسئولین از این مناطق حتی بازدید هم نکرده اند. این درحالی است که باد شدیدی از طرف دزفول و اندیمشک شروع به وزیدن کرده و این مساله برای اهالی این مناطق مشکلات بیشتری را بوجود آورده است.
وی با بیان تبعیض در خدمات رسانی به زلزله زدگان تصریح کرد: مردم زمانیکه دلیل این مساله را از مسئولین می پرسیدند، مسئولین اینگونه پاسخ دادند که به علت آنکه در زلزله سال 91 به این مناطق وسائلی چون چادر داده شده است اکنون این مناطق نیازی به چادر نداشته و آنها از همان چادرهای قدیمی باید استفاده کنند.
سهرابی با اشاره به وضعیت توزیع نامناسب خدمات در روستای آبدانان اظهار داشت: اکنون بعد از گذشت سه روز هنوز به برخی خانواده ها چادری داده نشده و این مساله در شرایط نامناسب جوی و گرمای شدید هوا در این روزها، وضعیت را برای مردم این مناطق دشوارتر کرده است. این در حالی است که در این مناطق تداوم وزش گرد و غبار کشور عراق به سمت مناطق زلزله زده را شاهدیم.
وی ادامه داد: در سال 91 خدمات رسانی در زمانی نامناسب صورت گرفت و پس از آنکه مردم به خانه های خود رفتند مسئولین خدمت رسانی و دادن چادر به مردم را آغاز کردند. در آن زمان تنها کمکی که توانست مرهمی بر زخمهای مردم این مناطق محروم باشد، مبلغ 500 هزار تا دو میلیون تومانی بود که دولت به عنوان کمک بلاعوض به مردم داد. البته این کمک نیز به همه مردم پرداخت نشد و در آن زمان نیز مسولین در پرداخت کمک تبعیض قائل شدند.مسئولین منطقه به مردم گفته اند که برآورد خصارات به دولت ارائه شده و ما منتظر تصمیم دولت بعد از گذشت سه روز از زلزله هستیم.
وی به وضع بد امنیتی در این مناطق اشاره کرد و افزود، مسئولین به جای آنکه چادر در اختیار مردم آبدانان قرار داده تا در کنار خانه های خود سکونت کنند مردم را به استادیوم آبدانان منتقل کرده و در آن محل چادر در اختیار آنها قرار دادند. این استادیوم نیز از امکانات بهداشتی بسیار بدی برخوردار بوده و همین مساله مشکلات مردم را چند برابر کرده است.
سهرابی با اشاره به کمبود نیروهای انتظامی در مناطق تصریح کرد: متاسفانه این مساله امنیت مالی مردم این منطقه را تحت الشعاع خود قرار داده و مردم این منطقه از این مساله بسیار ناراضی هستند. برخی وسایل مورد نیاز مردم در اختیار مسئولین منطقه قرار گرفته اما پس از گذشت سه روز از این حادثه دستور توزیع آن داده نشده است.
انتهایپیام/
چون هیچ آدم آزاده و دین دار راضی نمی شود اینچنین همنوع خودش در عذاب باشد چه برسد مسوول این کار باشد