به گزارش
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، در ایران تاکنون 535 گونه پرنده شناسایی و گزارش شده است که تنوع این گونهها معادل تنوع کل گونههای پرنده موجود در قاره اروپا میباشد.
بیشترین گونهها را پرندگان متکی به تالابها تشکیل میدهد اما تعداد ای پرندهها روز به روز رو به کاهش است.
محمد حشمتی کارشناس محیط زیست در این باره اظهار داشت: آلودگی و تخریب تالابهای ایران در سالهای اخیر عاملی در جهت کاهش تعداد بسیاری از گونههای پرندگان نیز بوده است.
وی در ادامه بیان داشت: یکی از عوامل مؤثر دیگر نیز در این زمینه مهاجر بودن پرندگان است پرندگان میتوانند به راحتی پرواز کرده و مکان زندگی خود را به جایی که برای زندگی آنها شرایط مساعدتری را داشته باشد، تغییر دهند.
این موضوع باعث شده بسیاری از پرندگانی که طی سالهای گذشته در کشور مشاهده میشدند اکنون دیگر به ندرت مشاهده شوند یا به طور کلی دیده شوند.
این کارشناس در ادامه بیان داشت: در حال حاضر جمعیت پرندگان کشور به اندازهای کاهش پیدا کرده است که برای شکار پرندگان محدودیتهایی اعلام شده است اما رعایت نکردن این موضوع توسط شکارچیان و شکار خارج از حد آنها تنوع زیستی و تراکم ای حیوانات را کاهش داده است اما افزایش جریمه برای شکار غیر مجاز شکارچیان میتواند عامل مؤثری برای جلوگیری از این امر باشد.
حشمتی گفت: یکی از دیگر عواملی که باعث کاهش گونههای پرندگان میشود آنفولانزای پرندگان است که طی سالهای اخیر جان تعدادی از پرندگان را نیز گرفته است.
گفتنی است؛ سالیانه سرشماری پرندگان در ماههای دی ماه و بهمن ماه صورت میگیرد و بر اساس گزارشات اعلام شده از سوی سازمان محیط زیست از پرندگان نادر در خطر انقراض میتوان به باکلان، عقاب ماهی خوار، درنای سیبری، هوبر، شاهین، گیلان شاه، سیاه خروس اشاره کرد و خروس کولی، اردک سرسیاه و لک لک هم از پرندگان حمایت شده و غیر قابل شکار محسوب میشوند.
انتهای پیام/