سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

به بهانه وضعیت اقتصادی باشگاه‌های اروپا؛

یوفا "fairplay مالی" فوتبال را تشریح کرد

مدتی است که رسانه‌های خبری در اروپا به انتشار اخبار و قوانین مربوط به فیرپلی اقتصادی در فوتبال می‌پردازند که در این رابطه اخبار و تحلیل‌های بسیار زیادی منتشر شده است.

به گزارش خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران، بحث فیرپلی اقتصادی فوتبال اروپا بحثی داغ و پررنگ بوده و با توجه به اخبار بسیار زیاد منتشره، سوالات و شبهات بسیاری هم به دنبال داشته است. در ادامه برجسته‌تر شدن این شبهات، یوفا طی گزارشی به سوالات متداول در این رابطه پاسخ داد تا از هر آنچه که باید هواداران فوتبال در این رابطه بدانند مطلع شده و پاسخ سوالات خود را بخوبی بگیرند.

1- فیرپلی اقتصادی در کوتاهترین جمله چگونه تعریف می‌شود؟

-  فيرپلی اقتصادی بطور کلی ایجاد کردن کلی یک موقعیت مالی بهینه در فوتبال اروپاست.

2- فیرپلی اقتصادی چه زمانی آغاز شد؟

- فیرپلی اقتصادی از سال 2011 میلادی آغاز شد.

از آن زمان تیم‌هایی که جواز حضور در رقابت‌های یوفا را بدست آوردند باید نشان می‌دادند که بدهی‌های برجسته‌ای در قبال باشگاه‌ها دیگر و بازیکنان و مالکان اجتماعی و مالیاتی در تمام طول فصل ندارند. در واقع باید نشان می‌دادند که تمام حساب‌های خود را پرداخت کرده‌اند. از فصل 2014-2013 همچنین باشگاه‌ها نباید بیشتر از آن چیزی که درآمد داشتند، خرج کنند. در ادامه اتحادیه فوتبال اروپا اقدام به تاسیس یک ارگان کنترل مالی باشگاه‌ها که به اختصار (CFCB) گفته می‌شود، کرد.

برای اینکه از این طریق بتواند تغییری در ارقام سالیانه هر باشگاهی در دو سال گذشته فعالیتش ایجاد کند، از فصل 2015-2014 هم ارقام مورد نظر در سه سال آخر مورد بررسی قرار خواهد گرفت. در ادامه هم مطالعه اولین جرائم در نظر گرفته شده برای باشگاه‌هایی که قوانین را رعایت نکرده و بی توجه به بودجه متعادل تعریف شده حرکت می‌کردند، قبل از ماه می 2014 صورت گرفت و اجرای این جرائم به فصل 2014-2015 موکول شد.

3-  آیا باشگاه‌ها با اجرای این قوانین ضرر نمی‌کنند؟

با توجه به این قوانین باشگاه‌ها می‌توانند پنج میلیون یورو بیشتر از آنچه که در موعد مقرر تعریف شده یعنی سه سال گذشته در آمد داشته‌اند پول خرج کنند. هر چند که آن‌ها می‌توانند به اندازه محدودی از این حدود تعریف شده عبور کنند. به شرطی که بدهی باشگاه بطور کامل و مستقیم توسط مالکین و یا توسط حزب مرتبط پرداخت شود.

محدودیت‌های تعریف شده عبارتند از:  
-    45 میلیون یورو برای فصل‌های 2014/2015-2013/2014
-    30میلیون یورو برای فصل‌های 2017/2018-2016/2017-2015/2016
در سال‌های آینده این محدودیت‌ها کاهش خواهند یافت که مقدار دقیق آن هنوز تعیین نشده است.
همچنین به منظور گسترش سرمایه‌گذاری در استادیوم‌ها و زیرساخت‌های تمرینی در بخش جوانان تمامی این هزینه‌ها از محاسبه در صورت حساب مالی حذف خواهند شد.

4-  آیا باشگاه‌های متخلف از قوانین فیرپلی اقتصادی، بطور اتوماتیک از دور رقابت‌ها حذف می‌شوند؟

اگر باشگاه‌ به قوانین تعریف شده در فیرپلی اقتصادی احترام نگذاشته و آن را رعایت نکند،‌ ارگان مربوط به کنترل مالی باشگاه‌ها در این مورد تصمیم‌گیری و مجازات‌هایی قابل اجرا در نظر خواهد گرفت. تعرض از قوانین به معنای حذف شدن خود به خود یک باشگاه نیست و هیچ استثنایی هم وجود ندارد و بسته به عوامل مختلف یک باشگاه متحمل جرایم مختلفی از طرف این ارگان می‌شود که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1- هشدار و تذکر
2- تماس از طرف مسئولان
3- جریمه
4- کسر امتیاز
5-خودداری از کسب درآمد حاصله در رقابت‌های یوفا  
6- ممنوعیت ورود بازیکنان جدید در مسابقات یوفا
7- محدود کردن تعدادی از بازیکنانی که یک باشگاه می‌توانند در رقابت‌های یوفا ثبت نام کنند. همچنین لحاظ کردن محدودیت‌های مالی در هزینه کلی مزایای مربوط به بازیکنانی که در فهرست A باشگاه‌هایی که در رقابت‌های یوفا شرکت می‌کنند.
8-رد صلاحیت باشگاه‌های متخلف برای صعود به مراحل بالایی رقابت‌ها و یا حذف شدن آن‌ها از حضور آینده‌شان در مسابقات
9-لغو مجوز و یا جوایز در نظرگرفته شده، از جمله تصمیم‌گیری‌هایی است که می‌توان در رابطه با باشگاه‌های متخلف لحاظ کرد.

5- آیا صاحبان و مالکان باشگاه‌ها می‌توانند از طریق اسپانسرها تزریق نقدینگی به خزانه باشگاه داشته باشند؟

اگر مالک یک باشگاه به خزانه باشگاهش تزریق نقدینگی داشته باشد که این کار از طریق اسپانسر و یا شرکت حامی انجام بگیرد. نمایندگان مربوط به ارگان‌های مرتبط با یوفا بررسی‌های لازم را انجام داده و در این خصوص تحقیق می‌کنند و نتایج حاصله از این مطالعات را با صورت‌های مالی که توسط اسپانسرها به مجموعه تزریق شده است تطبیق می‌دهند و بسته به قیمت بازار سطحی مناسب را برای این مورد در نظر می‌گیرند.

6- چه کسی به باشگاه‌ها مجوز شرکت در رقابت‌های یوفا را اعطا می‌کند؟

هر باشگاهی که جواز حضور در رقابت‌های یوفا از جمله لیگ قهرمانان اروپا و رقابت‌های لیگ اروپایی را بدست می‌آورد به یک مجوز نیاز دارد که این مجوز توسط فدراسیون‌های مربوطه اعطا می‌شود. این مجوزها براساس قوانین مربوط به مجوزهای باشگاه‌ها در بحث فیرپلی اقتصادی تعریف شده است. بعد از طی این مراحل، یوفا بررسی‌های خود را در رابطه با ارقام مندرج در اسناد باشگاه‌هایی که برای رقابت‌های یوفا ثبت نام کرده‌اند بطور رسمی آغاز می‌کند.

7- برخی از باشگاه‌ها بدهی‌های بسیار زیادی دارند. آیا این باشگاه‌ها با توجه به شرایط تعریف شده باز هم توانایی احترام به قوانین تعریف شده در فیرپلی اقتصادی را دارند؟

باشگاه‌ها موظف به پرداخت بدهی‌های خود در زمان تعیین شده هستند. بنابراین آنها موظف به پرداخت پول به بازیکنان و یا فوتبالیست‌هایی که در نقل و انتقالات حضور داشته‌اند، مطبق با قرارداد قید شده هستند. در غیر اینصورت می‌توانند توسط نمایندگان اتحادیه فوتبال اروپا جریمه شوند.

8- آیا قبلا اتفاق افتاده است که از حضور یک باشگاه در رقابت‌های یوفا به دلیل قوانین فیرپلی ممانعت به عمل آمده باشد؟

سیستم صدور مجوز برای باشگاه‌های مورد تایید یوفا در فصل 2003-2004 تعریف شد. در آن زمان 44 باشگاه واجد شرایط شناخته شدند تا براساس شایستگی‌های ورزشی در رقابت‌های لیگ قهرمانان اروپا و رقابت‌های لیگ اروپایی شرکت کنند اما این اجازه به آن‌ها داده نشد چون معیارهای مربوط به واگذاری مجوز را رعایت نکرده بودند.

فیرپلی اقتصادی تعریف شده به معیارهای صدور مجوز در سال 2011 میلادی اضافه شد. در آن زمان اجازه ورود برخی باشگاه‌ها به مسابقات یوفا داده نشد برای اینکه آن‌ها حقوق بازیکنان و بدهی‌هایی که به برخی از باشگاه‌ها برای انتقال بازیکنان داشتند را پرداخت نکرده بودند.

9- فیرپلی اقتصادی آیا در راستای قوانین اروپایی است؟

یوفا در تعامل دائمی با کمیسیون اروپا در رابطه با فیرپلی مالی است و همیشه توسط کمیسیون اروپا در این رابطه حمایت می‌شود علاوه بر این یک بیانیه مشترک از ریاست یوفا و رئیس کمیسیون اروپا در امور رقابت وجود دارد که بر سازگاری میان قوانین و اهداف فیرپلی اقتصادی و اهداف سیاسی کمیسیون اروپا در بخش کمک به دولت‌ها تاکید می‌کند.

10- آیا فیرپلی اقتصادی در بحث مالی از غلبه باشگاه‌های کوچکتر بر باشگاه‌های بزرگتر جلوگیری خواهد کرد؟

میان ثروت باشگاه‌های مختلف و کشورها تفاوت‌های تاریخی وجود دارد که فراتر از فیرپلی اقتصادی است و این تفاوت‌های تاریخی جدای از بحث موجود است.

هدف فیرپلی اقتصادی مطابقت دادن تمام باشگاه‌ها با ابعاد پول و ثروت نیست بلکه تشویق باشگاه‌ها برای رسیدن به موفقیت با استفاده از اجرای این قوانین است باشگاه‌های فوتبال به محیط بهتری نیاز دارند. جاییکه سرمایه‌گذاری‌هایشان در آینده برایشان سود‌آوری به همراه داشته باشد و اعتباری بیشتری در درازمدت برایشان ایجاد کند آنها از این طریق به تشویق سرمایه‌گذاری در بخش جوانان و استادیوم‌ها شده و در عین حال شرایط ایجاد كسري قابل قبول در میلیون‌ها یورو را برای خود فراهم می‌کنند و این شرایط فقط در درصد نسبی از سرمایه‌شان ایجاد نمی‌شود.

در ارزیابی صورت‌های مالی، ساختاری تعریف شده است که در رابطه با باشگاه‌های کوچک و متوسط محدودیت کمتری اعمال شود و با گذشت زمان و اجرای قوانین تعریف شده باشگاه‌های کوچک و متوسط توانایی لازم براي رشد پیشرفت را بدست آورند.

11 – برخی بازیکنان در باشگاه‌هایی که در آن جا بازی می‌کند و یا کسانیکه روی آنها سرمایه‌گذاری کرده‌اند تعلق ندارند چنین شرایطی توسط فیرپلی اقتصادی چگونه تعریف می‌شود؟

این شرایط به اصطلاح اموال شخص ثالث نامیده می‌شوند که توسط قوانین فیفا اجازه فعالیت آنها داده شده است اما در فضای مربوط به قوانین فیرپلی، باشگاه‌ها موظف هستند تا اطلاعات مربوط به توافق‌نامه اموال شخص ثالث را فاش کنند.  علاوه بر این تمام درآمدهایی که از این گونه قراردادها به فروش بازیکنان منجر می‌شوند هم باید به یوفا اعلام می‌شود.

بطور کلی اتحادیه فوتبال اروپا از فیفا درخواست کرده است که از عقد اینگونه قراردادها در سراسر جهان جلوگیری به عمل آورد و اگر فیفا در این رابطه راه حل مناسبی اتخاذ کند اتحادیه فوتبال اروپا آماده هست تا قوانین مربوط به اموال شخص ثالث را حداقل در رقابت‌های اروپایی به مرحله اجرا در آورد.

12 – چرا هیچ‌یک از تیم‌های اروپایی از رقابت‌های مربوط به یوفا تا به حال حذف نشده‌اند؟

محروم شدن از یک رقابت‌، جریمه‌ای است که به طور طبیعی در قوانین تعریف شده در نظر گرفته شده است.
با این حال در مطالعاتی که در رابطه با فیرپلی اقتصادی صورت گرفته در تلاش است تا بتواند سیستمی طراحی کند که در آن مدیریت مالي عادلانه و درست قوانین به مرحله اجرا درآید و محرومیت و جرایم هم بر اساس این اصل اعمال خواهند شد بنابراین اتحادیه فوتبال اروپا معتقد است که باید با تحریم‌ها و جرایم مناسب موافقت شود.

13 – چرا ارگان کنترل مالی باشگاه‌ها در یوفا با باشگاه‌های حاضر در اروپا توافق‌نامه‌ حل و فصل به ثبت و امضا رساند؟

اتاق تحقیق و بررسی مربوط به ارگان کنترل مالی باشگاه‌های امکان ارائه توافقنامه‌های حل و فصل را به باشگاه‌های فوتبال دارد این توافق‌نامه یک ابزار معمول برای مقامات مالي محسوب می‌شود که به اجرای قوانین و پیروی از آن کمک می‌کند.

ماده پانزده دادرسی که در ارگان کنترل مالی باشگاه‌ها تعریف شده است تاکید می‌کند بر توافق‌نامه‌های حل و فصل که منجر به ایجاد تعهد از طرف متهم می‌شود که در پی آن متهم موظف به انجام این تعهدات می‌شود در عین حال این توافق‌نامه‌ها امکان استفاده از ابزار انضباطی را در زمان لزوم به طور خاص فراهم می‌کند. رییس اتاق بررسی و تحقیق ارگان کنترل مالی باشگاه‌های نظارت می‌کند بر این توافق‌نامه‌ها که به روشی صحیح و در زمانی مناسب به مرحله اجرا در بیاید؛ اگر متهم نتواند موفق به اجرای شرایط توافق‌نامه حل و فصل شود رییس اتاق تحقیق و بررسی ارگان کنترل مالی باشگاه‌های در رابطه با وی قضاوت کرده و مشکلات بوجود آمده را بررسی خواهد کرد.

14 -تحریم‌های مالی چه چیزی هستند و مقدار آنها چگونه تعیین می‌شود؟

تحریم‌های مالی متناسب با درآمد باشگاه‌های هستند که این درآمدها از حضور در رقابت‌های اروپایی در مدت زمان ارزیابی حاصل شده‌اند.

15 -محدودیت‌های برخی از بازیکنان چه چیزی است و چگونه تعریف می‌شود؟

ارگان کنترل مالی باشگاه‌های محدودیت‌های مناسبی در صورت عدم رعایت قانون بودجه متعادل در نظر گرفته است که علاوه بر جریمه‌های مالی می‌توان به محدودیت‌های ورزشی اشاره کرد.

محدودیت‌های برخی از بازیکنان در لیست a یک هدف دو منظوره است محدود کردن مزایا در زمین به دلیل عدم رعایت قوانین ابزاری آسان برای رسیدن به اهداف کلی تحمیل شده در رابطه با قانون مربوط به بودجه متعادل.

از طرف دیگر محدودیت برخی از بازیکنان حاضر در لیست a و همچنین محدودیت در ثبت نام بازیکنان جدید در این لیست و هزینه‌ مربوط به نقل و انتقالات این بازیکنان از جمله مواردی است که از قبل  پیش‌بینی شده است.

16 - اگر باشگاه‌ها از قوانین مربوط به بازی جوانمردانه را پیروی نکردند چگونه می‌توان آنها را تشویق به اجرای قانون کرده و این مشکلات را حل کرد؟

تشویق‌هایي در نظر گرفته شده برای باشگاه‌هایی که در مدت زمان کوتاه با قوانین مربوط به فیرپلی اقتصادی سازگار شوند در این میان اگر شرایط تعریف شده در این رابطه از طرف یوفا برآورده نشود بطور اتوماتیک به باشگاه‌های مذکور جایزه داده خواهد شد. بالعکس اگر باشگاه‌ها از این شرایط تعریف شده رضایتمند باشند و بخوبی آنها را اجرا کنند برخی از محدودیت‌ها بر روی بازیکنانی که می‌توانند در رقابت‌های یوفا برای فصل بعدی ثبت نام کنند برداشته می‌شود. در عین حال هم اگر یک باشگاه از قانون مربوط به بودجه متعادل در حین زمانی که تشویق اعمال می‌شود پیروی کند تمام تحریم‌ها بجز مجازات‌های مالی بدون قید و شرط که برای فصل بعدی در نظر گرفته شده است همگی برداشته خواهند شد.

17– درآمد حاصل از تحریم‌های مالی کجا خرج می‌شوند؟

این پول‌ها را یوفا برای خود خرج نمی‌کند. بطور کلی این پول به شیوه منسجم با فرمولی توافقی میان باشگاه‌های توزیع می‌شود جزئیات دقیق در رابطه با توزیع مجدد این پول بدست آمده توسط یوفا و کمیته اجرایی در زمان مقتضی انجام می‌گیرد.

18– چه رابطه‌ای میان فیرپلی اقتصادی و بدهی‌های باشگاه‌ها وجود دارد؟

بطور کلی بدهی‌های قابل مدیريت که مربوط به رشد و پیشرفت باشگاه‌ها در طولانی مدت هستند و شامل ساخت استادیوم‌ها و مهدکودک‌ها و زیرساخت‌های موجود و دیگر موارد مطرح شده می‌شوند وارد برنامه‌ریزی مالی می‌شوند و در بسیاری از بخش‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. بقیه بدهی‌ها که از جمله آنها می‌توان به کسب درآمد از درآمدهای مالی آینده مربوط می‌شود و آنها در بخش مربوط به فعالیت‌های روزانه مثل و دستمزدها و خریدها سرمایه‌گذاری شده و همچنین استفاده از این سرمایه‌گذاری‌ها برای تامین مالی کسری نقدینگی می‌توانند مشکلاتی ایجاد کنند و باید به روشی کاملا صحیح و موثر مدیریت شوند فیرپلی مالی برای این موارد تمهیداتی در نظر گرفته است که طی آن باشگاه‌ها راضی می‌شوند تا با توجه به محدودیت‌های مالی‌شان بودجه خود را حداقل نزدیک به بودجه متعادل و تعریف شده یوفا ببندند تا از اين طریق مانع تجمع بدهی‌ها شده و اجاز ایجاد بدهی‌هایی که نتوان آن را مدیریت کرد، شد.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.