سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هروی در مخالفت با استیضاح فرجی‌دانا:

ما هم موافق برخورد با بورسیه‌شدگان غیرقانونی هستیم/ نباید با تصمیمات پرهزینه وضعیت علمی را دچار تلاطم کنیم

نماینده مردم قائنات گفت: بنده اعلام می‌کنم نباید تصمیمات پرهزینه بگیریم که کشور و وضعیت علمی ما را دچار تلاطم کند. کشور را به چالش بیخودی وارد نکنیم چرا که بعضی افراطی‌ها از این قضیه بسیار بهره می‌برند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران، جواد هروی نماینده مردم قائنات در مجلس شورای اسلامی که در مخالفت با استیضاح وزیر علوم،‌ تحقیقات و فناوری پشت تریبون مجلس قرار گرفته بود، اظهارداشت: امروز در مظهر شما نمایندگان قصد ارائه گزارشی از وضعیت 9 ماهه اخیر وزارت علوم را دارم. بنده به دلایل مختلف که یافتم در روز رای اعتماد در مخالفت با آقای فرجی‌دانا صحبت کردم.
 
وی ادامه داد: من در آن زمان نگران بودم که حرکت علمی کشور در سایه بدنامی برخی بر زمین ننشیند و 9 ماه پیش از سر درد و نگرانی شما نمایندگان را از رای اعتماد به وزیر برحذر داشتم. اما امروز بدون هیچ تعلق شغلی به دفاع از کارنامه کوتاه وزارت علوم می‌پردازم.
 
هروی با اشاره به سابقه حضور خود در مجلس و درگیر بودن با مباحث آموزش عالی تصریح کرد: من در این مدت از نزدیک با وزیر و معاونان وی جلسه داشتم و برخلاف بسیاری از عزیزان و رسانه‌ها که می‌گویند تعامل ضعیفی میان وزارت علوم و مجلس وجود داشته، باید بگویم که بهترین رفتار و تعامل را شاهد بودیم و ارائه راهکار و نحوه صحیح ارائه اعتبارات آموزشی از شاخصه‌های این وزارتخانه است.
 
نماینده مردم قائنات ادامه داد: جلسات عدیده‌ای پیرامون توزیع اعتبارات دانشگاه‌ها داشتیم که حاکی از عزم وزارت علوم برای ایجاد عدالت آموزشی است و این وزارتخانه در تحقق عدالت آموزشی کارهای خوبی را انجام داده است.
 
هروی تصریح کرد: رشد افسارگسیخته بودجه برخی از دانشگاه‌ها نشان‌دهنده حیف و میل بودجه‌ای در برخی از این دانشگاه‌ها خواهد بود.
 
وی افزود: احتمالا دوستان در کمیسیون تلفیق این لیست را دست بنده دیده‌اند. این لیست حکایت از توزیع ناعادلانه بودجه دانشگاه‌ها در سال‌های گذشته دارد. این بودجه و این توزیع اعتبارات دانشگاهی بر اساس یک رشد مثبت و منفی گاه بیش از 100 درصد است.
 
هروی ادامه داد: برخی از دانشگاه‌های ما متاسفانه سرانه دانشجویی بسیار بالا و بدون شاخصه و ضرایب می‌گیرند. بسیاری از عزیزان در کمیسیون تلفیق آمدند و این موضوع به آنها اعلام شد و این دلایل مستند برای کارشناسان کاملا قابل اعتنا است.
 
 
 
این نماینده مجلس تاکید کرد: یکی از کارهای خوب وزارت علوم در همین مهر‌ماه این بود که با رشد منفی و مثبت افسار‌گسیخته به شکل قانونمند برخورد کرد و لذا برخی از دانشگاه‌ها که با رشد منفی نسبت به دانشگاه‌های هم‌سطح و گاه با دانشجوی کمتر مواجه بود به شکل عادلانه برخورد شد.
 
هروی تاکید کرد: آن عدالتی که شما می‌گویید این است اکثر نمایندگان اینجا نمایندگان مناطق محرومند اما آیا آمدند بپرسند که در بحث توزیع عادلانه سرانه دانشجویی و اعتبارات و بودجه‌های وزارت علوم در میان دولت‌ها در سال‌های گذشته آیا به این دقت برخورد شده بود.
 
وی افزود: این دولت در همین زمان کوتاه با این موضوع به دقت عمل کرد بنابراین ما بر اساس وضعیت موجود دانشگاه‌های همطراز در یک منطقه که گاه تعداد دانشجویان هم هم‌اندازه است اما میزان بودجه برخلاف ضرایب و شاخصه‌هایی که در نظر گرفته می‌شود کاملا متفاوت است. بنابراین همه این کار انجام شد.
 
نماینده مجلس گفت: در کمیسیون تلفیق تلاش کردیم برای اولین بار وضعیت اعتبارات دانشگاه‌های کشور را سامان دهیم که این یک حرکت عملی و گام جدی بود که در وزارت علوم انجام گرفت و جلسات عدیده‌ای در وزارت علوم داشتیم تا بتوانیم این کار را عملیاتی کنیم.
 
وی ادامه داد: هرچند در کمیسیون تلفیق تمام تلاش‌ها انجام گرفت اما چون دولت تازه به کار نشسته بود و وزارت علوم کارش را آغاز کرده بود نتوانستیم این وضعیت اعتبارات و سرانه را پیاده کنیم اما در همین چند ماه اول وزارت علوم توانسته است بحث اعتبارات را به صورت جدی پیگیری کند و انشاءالله در بحث کمیسیون تلفیق در سال 94 این قضیه کاملا عملیاتی شود.
 
هروی خاطرنشان کرد: بحث توزیع عادلانه اعتبارات دانشگاه و آموزش عالی در همین 9 ماه گذشته قابل تغییر و ستایش وزیر و معاونینش است. این شعار نیست و دوستانی که می‌گویند شعار داده شده مشاهده کنند که این نمونه عینی کاری است که دارد انجام می‌شود. کاری که در دولت‌های گذشته با اغماض و خلاف مواجه بوده است امروز دارد تصحیح می‌شود و رویه مناسبی به خود می‌گیرد.
 
وی در ادامه سخنانش تصریح کرد: یکی دیگر از کارهایی که این 9 ماه انجام شد تلاش‌های کمیته عالی کمیسیون آموزش برای ساماندهی آموزش عالی بود. می‌دانیم که توسعه کمی آموزش عالی در ایران چه قبل و چه بعد از انقلاب به صورت اصولی انجام نگرفته است لذا دعوت کردیم از وزیر و معاونین وزارت علوم تا جلساتی تحت عنوان و محوریت ساماندهی آموزش عالی کشور داشت باشیم که با استقبال بسیار خوب وزیر و معاونینش مواجه شدیم.
 
هروی تاکید کرد: آنها نیامدند بگویند که این یک موضوع جناحی است و غیره و حال برخی می‌گویند همه کارهای آنها جناحی و سیاسی شده پس این جلسات چیست؟
 
 
 
این نماینده مجلس گفت: جدیت وزارت علوم در تداوم برگزاری این جلسات قابل تغییر است. ما 10 _15 جلسه داشتیم و وزیر و معاونینش حتی یک جلسه هم غیبت نکردند. دقت عزیزان در حضور و پیگیری عدالت آموزش قابل تقدیر است و دستیابی به نکات مثبت این کمیته نشان از برنامه‌ریزی دقیق وزارت علوم در پیگیری برنامه‌هایی است که وزیر در آغاز اعلام کرده بود.
 
هروی گفت: ماموریت آموزش عالی آنگونه که برخی استیضاح‌کنندگان گفته‌اند ممکن است در مقولات مذکور دوستان باشد اما ماموریتی که ما برای وزارتخانه اشاره می‌کنیم توسعه حوزه‌های علمی به جای حوزه‌های نفت است.
 
هروی ادامه داد: مگر قرار نبود که به صدور انقلاب بپردازیم؟ امروز حوزه علمی خط مقدم صدور انقلاب است و یک کار لوکس و تجملی نیست، باید آستین‌ها را در این حوزه بالا بزنیم و وزارت علوم این کار را انجام داد.
 
وی با بیان اینکه یکی از عوامل تسریع روند تولید علم، برنامه‌ریزی است، اظهارداشت: وزارت علوم در راستای کاهش فرار مغزها و افزایش عدالت آموزشی و استاندارد آموزش در محیط دانشگاه برنامه‌ریزی داشته و این مسائل در ماه‌های گذشته در دستور کار وزارت علوم بوده است؛ بنابراین باید انصاف داشته باشیم و بدانیم که این کارها به صورت جد در وزارت علوم پیگیری شده است.
 
هروی افزود: وزارت علوم معرکه پایان‌پذیری مهاجرت نخبگان، عدالت آموزشی در قالب طرح آمایش و یکپارچگی استانداردها را انجام داد و در ماه‌های گذشته به طور شفاف در زمان شعار دادن بسیاری از وزارتخانه‌ها در زمینه اقتصاد مقاومتی وزارت علوم این بحث را عملیاتی کرد.
 
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مسئله ارتباط صنعت و دانشگاه یکی از مهمترین مباحث معطل‌مانده در دانشگاه‌ها بوده است، گفت: برای اولین‌بار شاهد شکل عملی ارتباط صنعت و دانشگاه در 9 ماه گذشته بودیم، تفاهم‌نامه همکاری آموزشی، پژوهشی و فرهنگی میان وزارت علوم با وزارتخانه‌های دفاع، صنعت، بهداشت، نفت، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و پدافند غیرعامل سندهای رسمی است که در تاریخ این کشور می‌ماند و به عنوان مستندات حاکی از حرکت‌های وزارت علوم گام‌های جدی در زمینه ارتباط صنعت و دانشگاه را نشان می‌دهد که این اسناد در نوع خود در شاخصه‌های آموزش بی‌نظیر است.
 
هروی گفت: ارتباط صنعت و دانشگاه که غریبانه همچون کاهگلی بر دیوارهای آموزش عالی مالیده شده بود، در زمان وزارت فرجی‌دانا عملی شد که این مسئله حکایت از تلاش مظلومانه این وزارتخانه دارد، آیا باید وزارت علوم این مسائل را جار می‌زد؟ عده ای با بی‌انصافی می‌گویند که تلاشی نشده است.
 
وی با اشاره به برنامه‌های وزارت علوم در راستای اقتصاد مقاومتی در ماه‌های گذشته گفت: وزارت علوم در چند ماه گذشته آماده تدوین سیاست‌های اقتصاد مقاومتی بوده است و انتشار کتابچه‌ای در این راستا جز به منظور تحقق منویات مقام معظم رهبری و تلاش برای انجام این کار نیست.
 
هروی ادامه داد: چرا استیضاح‌کنندگان اقدامات انجام شده در وزارت علوم را نمی‌بینند. وقتی عیب را می‌گوییم باید هنر را نیز بیان کنیم.
 
وی با اشاره به بحث بورسیه‌های غیرقانونی گفت: در سخن برخی از استیضاح‌کنندگان بحث برخورد با بورسیه‌های غیرقانونی وجود داشت. ما هم موافق برخورد با رانت و کسانی که غیرقانونی بورسیه شدند، هستیم.
 
وی ضمن بیان مطالبی در رابطه با چگونگی روند بورسیه شدن در سال‌های گذشته افزود: امروز یک فیلتر به نام آزمون برای بورس در نظر گرفته شده است. نباید اظهارنظرهایی داشت که باعث اختلاف شود.
 
هروی ادامه داد: در سال‌های گذشته یک نکته به بحث قوانین بورس اضافه شد که کسانی که خدمات فرهنگی دارند می‌توانند از بورس استفاده کنند ولی یک رسانه هم حتی این را پیگیری نکرد که چرا بیشتر کسانی که بورس شده‌اند از یک رشته هستند.
 
وی تصریح کرد: مشکل اساسی این است که اساساً ما در کنار بحث آزمون و سنجش رسمی کشور برای بورس با یک رانت غیرقانونی مواجه هستیم که براساس آن دانشجو بدون داشتن سطح علمی بالا بورس می‌شود.
 
این نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان خود اظهار داشت:‌چگونه 3 هزار نفر بدون آزمون سر کلاس دکترا نشسته‌‌اند؟ چگونه بعضی‌ها این قضیه را توجیه می‌کنند؟
 
وی ادامه داد:‌اگر تا این زمان فقط نخبگان از بورس استفاده می‌کردند بعد از این قضیه بورسیه موجب شد هر کس که نور چشمی بوده وارد دوره دکترا شود. جالب آن است کسانی که با این وضعیت دکترا می‌گرفتند بعد از آن خلاف قانون استخدام نیز می‌شدند.
 
عضو کمیسیون آموزش تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بورسیه‌های غیرقانونی یک رانت ناعادلانه بوده است، گفت: این رانت بدین صورت بوده که برای ورود به دوره دکترا دیگر نیازی به آزمون و مصاحبه نیست و افراد بر اساس نامه‌‌های این مسئول و آن مسئول بدون اطلاع وزیر دوره دکترا را می‌گذراندند.
 
هروی در ادامه خاطرنشان کرد: افرادی وجود دارند که معدل مدرک کارشناسی آنان زیر 12 است کسانی نیز با معدل زیر 14 کارشناسی ارشد گرفته‌اند حال با این وضعیت وارد دوره دکترا شده‌اند این اقدام پا روی قانون گذاشتن است.
 
این نماینده مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در بحث بورسیه‌ها بی‌قانونی که صورت گرفته این بوده است که ورود به دوره دکترا بدون آزمون صورت گرفته و استخدام بعد از آن نیز بدون ضابطه بوده است حال اگر وزارت علوم مسئله بورسیه‌های غیرقانونی را مطرح کرده باید قدردان آن باشیم.
 
وی با اشاره به آمارهای وزارت علوم در حوزه پژوهشی گفت:‌ ما در مراجعه به آمارها به پایگاه‌هایی استناد می‌کنیم که از رتبه‌های علمی برخوردار باشند که یکی از آنها پایگاه استنادی جهان اسلام ISC است.
 
هروی با اشاره به آمار این پایگاه استنادی پیرامون وضعیت علمی کشور، گفت: با توجه به آماری که ISC عنوان کرده توسعه علمی کشور از روند معقولی برخوردار بوده چرا کسانی که در این حوزه اطلاع اندکی دارند،‌اظهارات ناصواب می‌کنند؟
 
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تصویب کرد: پایگاه استنادی جهان اسلام عنوان می‌کند که سخن از تنزل تولید علم جایز نیست. بر خلاف گفته بسیاری از رسانه‌‌ها که عنوان می‌کنند در این 9 ماه حرکت علمی صورت نگرفته و اقدامات جناحی بوده، اینطور نیست.
 
وی تصریح کرد: در خصوص حمایت از پارک‌های علم و فناوری بودجه تخصیص داده شده از 3.5 میلیارد به 17 میلیارد افزایش پیدا کرده است همچنین پیرامون مرکز تحقیقاتی نیز از 2.5 میلیارد به 11 میلیارد ارتقا یافته است.
 
جواد هروی در پایان سخنان خود خطاب به مردم و دانشگاهیان گفت: بنده اعلام می‌کنم نباید تصمیمات پرهزینه بگیریم که کشور و وضعیت علمی ما را دچار تلاطم کند. کشور را به چالش بیخودی وارد نکنیم چرا که بعضی افراطی‌ها از این قضیه بسیار بهره می‌برند.

انتهای پیام/

برچسب ها: نماینده ، قائنات ، کرات
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.