سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دلاویز در گفتگو با باشگاه خبرنگاران:

ضربه شرکت‌های متخلف سودجو به صنعت قیر ایران / ضرورت بازنگری در صدور مجوز تولیدکنندگان قیر

مدیر عامل شرکت نفت پاسارگاد با اشاره به تخلف برخی شرکت‌های کوچک تولیدکننده قیر در کشور گفت: این شرکت‌های متخلف نه تنها به منافع ملی ضربه می‌زنند، بلکه حتی منافع بلندمدت خود را نیز به خطر می‌اندازند تا جایی که به اسم شرکت معتبر داخلی به خارج از کشور صادر می‌کنند.

محسن دلاویز، مدیر عامل شرکت نفت پاسارگاد در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران در خصوص وضعیت تولید اظهار داشت: نفت پاسارگاد به عنوان بزرگترین تولیدکننده قیر در خاورمیانه با یک ظرفیت اسمی حدود 3 میلیون تنی است متاسفانه در سال گذشته به رغم تلاش هایی که در پایان سال این شرکت داشته تنها توانسته به 5درصد ظرفیت 2.5 میلیون بشکه تولید برسد.
 
وی تصریح کرد: قیر نفت پاسارگاد جز قیرهای باکیفیت و شاید اگر ادعا نباشد جزء با کیفیت ترین قیر دنیا است. کشور بخاطر مسایلی که در چند سال گذشته مثل مسئله تحریم با آن دست به گریبان بود رهبری منطقه را از دست داد.
 
مدیرعامل بزرگترین تولید کننده قیر خاورمیانه با انتقاد از نبود متولی برای صنعت قیر کشور خاطرنشان کرد: افزايش بي رويه توليدكنندگان كوچک قير در كشور بدون شک وجود يک سازمان مرجع را لازم و ضروري مي نمايد تا علاوه بر ارايه روش‌هاي استاندارد و به روز در زمينه توليد و كنترل كيفيت نسبت به يكسان سازي قيمت‌ها و اثر بخشي بيشتر در تعيين قيمت جهاني قير را به دنبال داشته باشد.
 
دلاویز تاکید کرد: برای رهبری قیر منطقه نیازمند همدلی و هم افزایی بیشتری در این صنعت هستیم. برای این کار باید متولی خاصی در این صنعت باشد در حالی که شاهد واگذاری واحدهای قیرسازی از طرف دولت بودیم اما با مشکلاتی در زمینه دریافت خوراک مواجه هستیم که در همین جا دست یاری به سوی مهندس زنگنه دراز می کنیم و امیدواریم با درایت او و پیشگامی وزارت خانه های ، نفت ، صنعت و معدن و راه و شهرسازی راهبرد مشخصی برای این صنعت تعیین شود. 

* ضربه شرکت های متخلف سودجو به صنعت قیر ایران
 
وی با اشاره به تخلف برخی شرکت های کوچک تولیدکننده قیر در کشور، گفت: این شرکت های متخلف نه تنها به منافع ملی ضربه می زنند، بلکه حتی منافع بلندمدت خود را نیز به خطر می اندازند و از دست می دهند، به طوری که برخی از آنها قیر را با شن و ماسه مخلوط کرده و به اسم شرکت معتبر داخلی به خارج از کشور صادر می کنند.
 
دلاویز خاطرنشان کرد: به دلیل این تخلفات، برخی شرکت های خارجی، دیگر تمایلی به واردات قیر از ایران ندارند.
 
* ضرورت بازنگری در صدور مجوز تولید کنندگان قیر
 
دلاویز با انتقاد از صدور گسترده مجوز شرکت های تولیدکننده قیر، افزود: در هیچ کشوری در دنیا به بیش از 100 شرکت مجوز تولید قیر نمی دهند، در حالی که این اتفاق در ایران رخ داده است.
 
وی با بیان اینکه در حال حاضر به بیش از 50 شرکت مجوز عرضه قیر در بورس صادر شده، تصریح کرد: باید در صدور مجوز شرکت های فعال در صنعت قیر بازنگری شده و سازوکارهای نظارتی بهتری تعبیه شود.
 
دلاویز ادامه داد: وجود تعداد فراوان شرکت های تولیدکننده قیر باعث شده که نظارت ها در این صنعت کاهش یابد.
 
* بازنگری در استانداردهای قیر
 
مدیرعامل بزرگترین تولیدکننده قیر خاورمیانه با اشاره به افزایش حساسیت ها نسبت به کیفیت قیر در سال های گذشته، گفت: قیر تنها 5 درصد مواد تشکیل دهنده آسفالت را تشکیل می دهد و برای بالا بردن کیفیت قیر باید سایر عوامل دخیل در تولید آسفالت را نیز مورد توجه قرار داد.
 
وی با تاکید بر لزوم بازنگری در استانداردهای تولید قیر، اضافه کرد: پیشنهاد داده ایم در استانداردهای تولید قیر کشور بازنگری شود، به طوری که براساس ویژگی های هر منطقه، قیر جداگانه ای تولید شود.
 
مدیرعامل شرکت نفت پاسارگاد تصریح کرد: کمیته ای برای ارتقای کیفیت قیر تشکیل شده و از وزارت راه و شهرسازی نیز خواسته ایم که بر تمام فرایند تولید قیر نظارت کند.
 
* بازار جهانی 100 میلیون تنی قیر
 
مدیرعامل شرکت نفت پاسارگاد گفت: تقاضای قیر در بازار جهانی 100 میلیون تن است در حالی که در کشور ما 4 تا 5 میلیون تن در سال تولید می شود، بنابراین تقاضای جهانی به حدی است که همه شرکت های داخلی بتوانند اقدام به صادرات قیر کنند، اما به شرطی که کار خود را به درستی انجام دهند.
 
* پایین بودن کیفیت قیر تولیدی
 
مدیرعامل بزرگترین تولیدکننده قیر خاورمیانه با تاکید بر اینکه صنعت قیر باید راهبرد و نقشه راه داشته باشد، گفت: در هیچ جای دنیا، وی بی (جزء اصلی تشکیل دهنده قیر) از پالایشگاه خارج نمی شود، اما در ایران این اتفاق رخ می دهد.
 
مدیرعامل شرکت نفت پاسارگاد با اشاره به نقش خروج وی بی از پالایشگاه در کاهش کیفیت قیر، اظهار داشت: واحدهای قیرسازی باید در کنار پالایشگاه ها ساخته شوند تا وی بی تولیدی پالایشگاه ها را به طور مستقیم دریافت و وارد فرایند قیرسازی کنند، اما در صورت خروج وی بی از پالایشگاه از طریق تانکر، کیفیت آن کاهش می یابد.
 
وی با بیان اینکه خودداری پالایشگاه ها از تامین وی بی مورد نیاز واحدهای بزرگ قیرسازی باعث افزایش قیمت تولید قیر می شوند، اظهار داشت: بارها به شرکت پالایش و پخش مراجعه کرده و درخواست کرده ایم که در کمیته توزیع خوراک دقت بیشتری شود.
 
* افزایش نرخ خوراک، دلیل اصلی افزایش قیمت قیر
 
مدیرعامل بزرگترین تولیدکننده قیر خاورمیانه با تاکید بر اینکه باید در عرضه وی بی در بورس بازنگری شود، گفت: به جای اینکه شرکت بزرگ قیرسازی کشور با پالایشگاه ها برای دریافت وی بی، قرارداد بلندمدت امضا کند ناچار است مانند یک شرکت کوچک و نوپا از طریق بورس، وی بی خریداری کند که با توجه به افزایش قیمت در بورس باعث افزایش 10 درصدی قیمت قیر تولیدی کشور می شود.
 
مدیرعامل شرکت نفت پاسارگاد با بیان اینکه قیمت قیر تابعی از قیمت خوراک است، اضافه کرد: اگر وضعیت خوراک قیر ساماندهی شود، بازار قیر از آشفتگی خارج می شود.
 
وی با اشاره به نتایج مثبت دستور وزیر نفت مبنی بر تامین خوراک واحدهای قیرسازی واگذار شده، گفت: واگذاری به معنای واگذاری ساختمان و خطوط لوله نیست و واگذاری ها با تضمین خوراک انجام شده است.
 
مدیرعامل شرکت نفت پاسارگاد با اشاره به اقدامات انجام شده برای افزایش کیفیت قیر، گفت: مذاکراتی را با وزارت راه و شهرسازی و شهرداری ها انجام داده ایم تا قیر مورد نیاز پروژه های عمرانی کشو را به میزان کافی تولید و تحویل دهیم، البته هنوز قرارداد نهایی با وزارت راه نهایی نشده است، اما تلاش می شود تا پایان سال حدود یک میلیون تن قیر به وزارت رفاه تحویل دهیم.
 
مدیرعامل بزرگترین تولیدکننده قیر خاورمیانه با بیان اینکه امسال شاهد نهضت آسفالت سازی در کشور خواهیم بود، گفت: پیشنهاداتی با هدف تامین قیر شهرداری های کوچک کشور که مشکل کمبود بودجه دارند مطرح شده و در راستای کمک به آنها تفاهم نامه ای با سازمان شهرداری های کشور امضا می شود تا قیر با قیمت مناسبی به آنها عرضه شود.
 
وی اظهار داشت: به شهرداری ها و وزارت راه وشهرسازی پیشنهاد داده ایم که بخشی از خرید آنها مربوط به قیرهای با کیفیت تر مانند قیرهای پلیمری و آلاستومری باشد، زیرا این نوع قیرها عمر آسفالت را به 15 سال افزایش می دهند و محیط زیست را نیز آلوده نمی کنند.
 
مدیرعامل شرکت نفت پاسارگاد ادامه داد: تولید قیر در کشور به سوی عرضه قیر ˈپی جیˈ می رود که براساس آن، به تناسب شرایط مختلف جغرافیایی کشور، استاندارد نوع قیر تفاوت می کند.
 
وی خاطرنشان کرد: در نفت پاسارگاد امکان تولید این قیرها وجود دارد و قصد داریم نوع عرضه در بورس را به سوی عرضه قیر پی جی بکشانیم.
 
وی با اشاره به مزیت های همکاری با سایر کشورهای تولیدکننده قیر و ایجاد تشکلی مانند اوپک قیری برای ساماندهی بازار جهانی این محصول، اظهار داشت: پیش از دستیابی به تفاهم در عرصه منطقه، باید بازار داخلی قیر را ساماندهی کنیم.
 
مدیرعامل شرکت نفت پاسارگاد افزود: رقابت های داخلی در بازار قیر، سازنده نبوده است، اما در حال حاضر دو تولیدکننده عمده قیر کشور برای همکاری به تفاهم رسیده اند.
 
*صادرات قیر به 20 کشور دنیا
 
وی در خصوص بازارهای صادراتی ایران در قیر اظهار داشت: بالغ بر 20 کشور صادرکننده داریم از جمله چین ترکیه، افریقا و کشورهای جنوب شرق آسیاست. به دنبال شناسایی بازارهای جدید هستیم بعضا قیر ما به اروپا صادر می شد استاندار قیر تولیدی نفت پاسارگاد بسیار بالاست.    
 
دلاویز یادآور شد: مشکلی که وجود دارد ما زنجیره ارزش را نتوانستیم در چند سال گذشته مدیریت کنیم اگر زنجیره ارزش فعالیت ها را مدیریت کنیم از لحظه ای که خوراک دریافتی تا وقتی که در اختیار مصرف کننده نهایی قرار می گیرد بتوانیم مسایل مختلف را مدیریت کنیم قطعا حاشیه سود بیشتری نصیب کشور خواهد شد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.