سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

استمداد تولیدکنندگان داخلی از دولت

کاهش شتابزده تعرفه واردات پروفیل یو پی وی سی را متوقف کنید

نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان پروفیل یو پی وی سی در و پنجره ایران گفت: پس از یک هفته از فروش مواد اولیه پتروشیمی به نرخ ارز آزاد در بورس، تعرفه واردات پروفیل یوپی وی سی نیز به یک دوم کاهش یافت و در فاصله یک هفته شاهد اجرای دو رویه ضد تولید در کشور بوده ایم!

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران ، محمود صداقت با اعلام این خبر افزود: دولت نه تنها در اتخاذ این تصمیم هیچگونه مشورت استعلامی از این تشکل بعمل نیاورده بلکه با کاهش یکباره تعرفه نوعی بلاتکلیفی و سردرگمی را در بین تولیدکنندگان داخلی این محصول به وجود آورده است.

وی با بیان اینکه این تصمیم غیرکارشناسی به نوعی تخلف آشکار دولت از قانون بهبود مستمر محيط كسب و كار نیز محسوب می شود، افزود: دولت مكلف است در مراحل بررسي موضوعات مربوط به محيط كسب و كار براي اصلاح و تدوين مقررات و آيين‌نامه‌ها، نظر كتبي اتاقها و آن دسته از تشكلهاي ذیربطي كه عضو اتاقها نيستند، اعم از كارفرمايي و كارگري را درخواست و بررسي كند و هرگاه لازم ديد آنان را به جلسات تصميم‌گيري دعوت کند.

صداقت با اشاره به اینکه انتظار می رفت دولت قبل از اتخاذ چنین تصمیمی مطالعات کارشناسی دقیق تری انجام دهد، افزود: در ماده سه همین قانون به صراحت تاکید شده است که دستگاههاي اجرائي مكلفند هنگام تدوين يا اصلاح مقررات، بخشنامه‌ها و رويه‌هاي اجرائي، نظر تشكلهاي اقتصادي ذي‌ربط را استعلام كنند و مورد توجه قرار دهند.

مدیرعامل شرکت ویستا بست گفت: این در حالی است که طی 22ماه گذشته فعالان این صنعت در راستای همسویی با سیاست های اقتصادی و جلوگیری از افزایش تورم هیچگونه افزایش قیمتی را در تولیدات خود لحاظ نکرده اند اما در مقابل همواره شاهد افزایش قیمت مواد اولیه و سایر هزینه های تولید بوده اند.

وی با بیان اینکه از حدود یک ماه گذشته ملاک محاسبه مواد پتروشیمی در بورس ارز آزاد است یعنی به نرخ میدان فردوسی و چهار راه استانبول تهران، گفت: آیا این نرخ رسمی است یا غیر رسمی؟ چنانچه رسمی است پس چگونه است که محاسبه سود بازرگانی در گمرکات کشور براساس نرخ ارز مبادله ای صورت می گیرد!

به گفته مدیرعامل ویستابست زمانی که با پافشاری انجمن تولیدکنندگان پروفیل یو پی وی سی تعرفه واردات از 10 به 30 درصد رسید در آن زمان ارز 1200 تومان بود و ارز مرجع و مبادله ای در کار نبود.

وی با اشاره به اینکه از یک سال گذشته ارز مبادله ای برای واردات مطرح شده است، تصریح کرد: از همان زمان باید نرخ محاسبات گمرکات کشور بر مبنای ارز مبادله ای می شد در حالیکه دو ماه است این اتفاق افتاده است و باید بگویم سر تولیدکنندگان پروفیل یو.پی.وی.سی کلاه گشادی رفته است.

صداقت با تاکید بر اینکه وزیر صنعت، معدن و تجارت سیاست یک بام و دو هوا را در برخورد با تولیدکنندگان پروفیل یو.پی.وی.سی در پیش گرفته است، افزود: در جدول تعرفه های واردات علت کاهش یا افزایش تعرفه واردات اعلام می شود و جالب است بدانید علت کاهش 15 درصدی تعرفه واردات پروفیل یو.پی.وی.سی «تامین نیاز داخلی» نوشته شده است.

نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان پروفیل یوی پی وی سی در و پنجره نیاز سالانه کشور به این نوع پروفیل را 60 هزار تن اعلام کرد و گفت: صنعت پروفیل یو پی وی سی دارای ظرفیت واقعی تولید سالانه 150 هزار تن محصول است در حالیکه هم اکنون تنها سالانه 40 هزار تن محصول تولید و روانه بازار می کند.

به گفته وی، تولیدکنندگان این صنعت از مهر سال 1391 تاکنون به رغم افزایش 70 درصدی هزینه دستمزد و سایر هزینه ها، هیچ افزایش قیمتی را اعمال نکرده اند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از نظام پولی و بانکی کشور گفت: کسی را می شناسم که بدهی 9 میلیارد تومانی ایشان به سیستم بانکی کشور هم اکنون به 200 میلیارد تومان رسیده است و آیا این افزایش حاصل «نزول مرکب» نیست؟!

وی با طرح این سئوال که آیا «نزول» حرام است یا جایز؟ تاکید کرد: اگر حرام است چرا باید تولیدکنندگان پرداخت کنند و چنانچه نزول جایز است باید اعلام شود چرا که شاید برخی در بازار به نرخ های پایین تر از بانک ها نزول می دهند و ما(تولیدکنندگان) در این شرایط بهتر است از آنها تهیه کنیم!

حذف تدریجی تولیدکنندگان پروفیل یو پی وی سی

در همین حال عضو انجمن تولیدکنندگان پروفیل یو پی وی سی در و پنجره ایران نیز اعلام کرد: سرمایه گذاری 150 میلیون یورویی این صنعت توسط 39 واحد تولیدی تنها با 30درصد ظرفیت فعال است.

محمد جواد اقدامیان با اعلام این خبر افزود: موضوع کاهش تعرفه های واردات این کالا در حالی مطرح شده که در حال حاضر توان توسعه ظرفیت تولید این واحد ها تا دو برابر وجود دارد و ضرورتی برای خروج ارز جهت تامین نیاز داخلی وجود ندارد.

وی با بیان اینکه طی سالهای گذشته به دلیل رکود حاکم بر فضای تولید بسیاری از تولید کنندگان با انباشت بدهی به بانک ها مواجه شده اند، افزود: با این وجود و در حالی که ظرفیت های تولید بیش از دو برابر نیاز داخلی است، اما روند صدور بی رویه مجوزهای تولید پروفیل همچنان مشاهده می شود که در کنار کاهش تعرفه های واردات، خطر بزرگ برای این صنعت به شمار می رود.

وی گفت: از طرفی مواد اولیه این صنعت در بورس کالا با نرخ ارز آزاد و محاسبه تعرفه گمرکی با نرخ ارز مرجع صورت می گیرد و با کاهش یکباره تعرفه ها از 30 به 15 درصد باید شاهد حذف تدریجی تولیدکنندگان داخلی این صنعت باشیم.

اقدامیان افزود: بنابراین پرداخت تسهیلات به واحدهای در حال تاسیس پروفیل یو پی وی سی به معنای شروع معوقات جدید بانکی خواهد بود و این در حالی است که بانک ها می توانند تسهیلات اعطایی جهت ورود ماشین آلات را به سمت تامین نقدینگی و سرمایه در گردش واحدهای موجود هدایت کرده و با فعال سازی ظرفیت ها به روند کاهش معوقات بانکی کمک کنند.

رئیس هیات مدیره شرکت ویستا بست تصریح کرد: تولیدکنندگان پروفیل یو پی وی سی آمادگی دارند تا در راستای تحقق شعار اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی و با بهره گیری از توان داخلی همراه با دولت در راستای خروج از رکود حرکت کنند.

وی با انتقاد از وجود برخی دیدگاههای واردات گرا در کشور گفت: این مجموعه به عنوان بزرگترین تولیدکننده پروفیل کشور طی سالهای اخیر به دلیل بی توجهی برگزارکنندگان نمایشگاه صنعت ساختمان به تولیدکنندگان داخلی و تنها توجه کردن به جنبه های اقتصادی و افزایش هزینه ها، از شرکت در این رویداد را صرف نظر کرده است.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.