سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دكتر نامورمطلق خبر داد:

"مبانی ادبیات تطبیقی" در راه است

دكتر بهمن نامورمطلق، با بیان این كه در حوزه مبانی ادبیات تطبیقی كتاب جدی نداریم، از تالیف كتابی در این رابطه تا پایان سال خبر داد.

به گزارش حوزه ادبیات باشگاه خبرنگاران به نقل از دكتر بهمن نامورمطلق، با بیان این كه در حوزه مبانی ادبیات تطبیقی كتاب جدی نداریم، از تالیف كتابی در این رابطه تا پایان سال خبر داد. 

این نویسنده و پژوهشگر با بیان اینكه چندین سال است روی موضوع ادبیات تطبیقی كار می‌كند، به خبرنگار پایگاه خبری حوزه هنری گفت: با توجه به این كه رشته اصلی من ادبیات تطبیقی است حدود ده سال است درباره این موضوع فكر می‌كنم كه یك كتاب تالیفی درباره ادبیات تطبیقی داشته باشیم.  
 
درواقع این كتاب نتیجه تحقیقات و تجربیات من در طی دورانی است كه این موضوع را تدریس كرده‌ام و حاصل تعامل با فضای دانشگاهی در ایران است.
 
وی درباره لزوم تالیف چنین كتابی گفت: كتاب‌هایی كه در زمینه ادبیات تطبیقی وجود دارند یا ترجمه هستند و یا اگر هم عنوان تالیف دارند، كتاب‌هایی هستند كه گردآوری و تدوین مجدد بوده‌اند و مقالات تالیفی در این زمینه كم پیدا می‌كنیم.  
 
این استاد دانشگاه با بیان این كه ادبیات تطبیقی دانش سیالی است كه هنوز جایگاه خودش را در ایران پیدا نكرده است، گفت: بیشتر كسانی كه به این موضوع پرداخته‌اند رشته اصلی شان ادبیات تطبیقی نبوده است و نیاز داشتیم كسی كه در این رشته تحصیل یا تدریس كرده است به این موضوع وارد شود.
 
نامورمطلق با بیان این كه این كتاب شامل چهار فصل است، توضیح داد: بخشی از آن شامل كلیات است مثل تعاریف و جایگاه ادبیات تطبیقی در حوزه دانش و صورت بندی معرفت. بعد از آن به مسائلی مانند مكاتب مختلف این رشته پرداخته می‌شود و به رابطه ادبیات تطبیقی با خود ادبیات، شاخه‌های دیگر ادبیات و... اختصاص دارد. بعد از این‌ها نظریه‌ها و پارادایم‌های موجود در این زمینه مطرح می‌شوند كه چه نظریه‌هایی وجود دارد. فصل آخر هم به رویكردهای مطالعاتی ادبیات تطبیقی می‌پردازد و این كه با چه رویكردهایی قابل مطالعه است.  
 
نامورمطلق درباره زمان انتشار این كتاب هم گفت: چند بار می‌خواستم این كتاب را تالیف كنم و همیشه به دلایلی این كار متوقف می‌شد اما امیدوارم تا پایان سال این كتاب را با نام «مبانی ادبیات تطبیقی» به اتمام رسانده و به ناشر بسپارم.  
 
این زبان‌شناس ضمن اشاره به این كه تاكنون حق مطلب درباره ادبیات تطبیقی در كشورمان ادا نشده است، گفت: چند كتاب كاربردی داریم اما در حوزه مبانی نظری و كلیات متاسفانه تالیف جدی نداریم و امیدوارم این كتاب قدمی باشد برای شكل گیری مراجع نظری این دانش.


انتهای پیام /اس
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.