سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

"جان کربی": دولت عراق متهم است که نيروهای امنيتی خود را به اندازه کافی تامين نکرده است

سخنگوی پنتاگون گفت:دولت عراق در سه سال گذشته اقدام به تامین کافی نیروی انسانی ، منابع ،آموزش و تجهیز نیروهای امنیتی خود نکرد.

به گزارش سرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه ی تلویزیونی سی ان ان؛
جان کربی در گفتگوی زنده با این شبکه ی تلویزیونی درباره ی حملات هوایی ارتش آمریکا به مواضع داعش گفت:به اعتقاد ما حملات هوایی کارآمد بودند. ما همچنین معتقدیم که توزیع مواد غذایی و آب از طریق هوایی کمک کرد تا این افراد(آواره) مواد غذایی کافی در اختیار داشته باشند و بتوانند مسیر سفر را طی کنند. من همچنین می خواهم از پیشمرگه ها تمجید کنم که عملا زمینه ی خروج مردم از کوه را تسهیل کردند. پیشمرگه ها این کار را به طرزی موثر و شجاعانه انجام دادند.

مجری سی ان ان گفت:ما گزارش های ناراحت کننده ای درباره ی پیشروهای داعش در جنوب کرکوک و حتی در یکصد کیلومتری شمال بغداد شنیده ایم. پرسش من این است که چرا اکنون آمریکا مداخله نمی کند و مانع از برخی از این پیشروی ها نمی شود؟

سخنگوی وزارت دفاع آمریکا افزود:ماموریت هایی که به ما محول شده است بسیار هدفمند است.ما مصمم هستیم که دو کار را انجام دهیم اول اینکه می خواهیم از اتباع آمریکایی و پرسنل و تاسیسات این کشور در اطراف اربیل محافظت کنیم. ما چنین تهدیدی را علیه پرسنل و تاسیسات آمریکایی در بغداد و اطراف آن مشاهده نمی کنیم. دومین هدف ما کمک به کاهش بحران انسانی در شمال عراق به خصوص در روی کوه سنجار است. همانطور که گفتم ما کار بسیار خوبی را در زمینه ی کاهش این فشار انجام دادیم و زمینه ی خروج آوارگان از کوه سنجار را فراهم کردیم.

جان کربی گفت:ما به صورت مداوم درحال ارزیابی اوضاع عراق هستیم. من نمی خواهم درباره ی هرگونه عملیات در آینده گمانه زنی کنم. ما همچنان تیم ارزیابی خود را در داخل عراق در اختیار داریم. ما هنوز هم دو مرکز عملیات مشترک در بغداد و در اربیل داریم. ما به صورت مداوم درحال ارزیابی وضعیت میدانی در عراق هستیم.

وی افزود:طیفی از بحث ها در پنتاگون درباره ی گزینه های موجود در جریان است. هرکاری که ما در عراق می کنیم هدف آن محافظت از اتباع آمریکایی و تاسیسات این کشور و نیز تلاش برای کمک به نیروهای امنیتی عراق است تا آنها بتوانند از مردم عراق و کشور خود محافظت کنند. نبرد عراق در نهایت نبردی است که به نیروهای امنیتی عراق تعلق دارد. باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در مصاحبه ی اخیر خود به صراحت گفت که ما تبدیل به نیروی هوایی عراق نخواهیم شد. ما چنین نقشی را نباید ایفا کنیم. ما به دنبال یافتن راههایی برای کمک به نیروهای عراقی هستیم تا این نیروها بتوانند در داخل کشورشان با این تهدید نبرد کنند.

جان کربی ادامه داد:ما درمراکز عملیات مشترک در شهرهای اربیل و بغداد مشاوران نظامی داریم. این مشاوران اطلاعات در اختیار عراقی ها قرار می دهند تا سران عراقی تصمیم درست را اتخاذ کنند اما در نهایت این نبرد متعلق به نیروهای امنیتی عراق است. من همچنین می گویم که در داخل بغداد و اطراف آن ، ما همچنان شاهد هستیم که نیروهای امنیتی عراق ،که در برخی موارد با حضور شبه نظامیان شیعه تقویت شدند، مقاومت خود را شدت بخشیدند. آنها مشغول نبرد هستند. به اعتقاد ما آنچه که در شمال عراق رخ داد یعنی به اصطلاح لشگرهای عراقی در برابر داعش محو شدند، ناشی از این مسئله بود که این نیروها عزم و اراده و فرماندهی نداشتند. چاک هیگل وزیر دفاع آمریکا به صراحت گفت که نوری المالکی نخست وزیر عراق و دولت عراق فرصت فراهم شده برای آن در سال دوهزار و یازده را هدر داد.

در سال دوهزار و یازده وقتی نیروهای نظامی آمریکایی، عراق را ترک کرده بود نیروی امنیتی قابل و توانای عراقی را تحویل داده بودیم. در سه سال گذشته دولت عراق اقدام به تامین کافی نیروی انسانی ، منابع ،آموزش و تجهیز این نیروها نکرد.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.