سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وحشت اسرائیل از ورود به جنگ زیرزمینی/تخصص حزب الله درغافلگیرکردن تل آویو

دغدغه تونلهای حزب الله مسئله ای است که رژیم صهیونیستی به طور همیشگی با آن روبرو است و شهرک نشینان صهیونیست در شمال اراضی اشغالی همواره در نگرانی به سر می برند و این در حالی است که ارتش رژیم صهیونیستی تا کنون تونلهایی را که از مرزهای اراضی اشغالی می گذرد، تکذیب و یا تأیید نکرده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، از آغاز جنگ رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه، و عملیات "صخره سخت"، اسرائیلیها درحال محک زدن امکانات و تواناییهای خود در جنگ احتمالی آتی علیه حزب الله لبنان و مقایسه آن با جنگ پیشین هستند.

 همه چیز از آنجا شروع شد که 3000 شهرک نشین در مناطق شمالی اراضی اشغالی با امضای یک طومار از ارتش رژیم صهیونیستی خواهان مداخله در زمینه گسترش تونلهای حزب الله در مناطق شمالی اراضی اشغالی شدند و بدین ترتیب فشارها بر مقامات رژیم صهیونیستی و نهاد های نظامی این رژیم در این زمینه افزایش یافت.

روزنامه اسرائیلی یدیعوت آحارونوت در این خصوص نوشت که در این طومار که این 3000 صهیونیست، خطاب به مقامات اسرائیلی آن را به امضا رساندند آمده است: هم اکنون زمان آن نیست که سر را همچون کبک به زیر برف برده و از امور غافل باشیم.جان ما و کودکانمان در خطر است، عملیات ارتش اسرائیل در غزه نشان داد که این پدیده (تونلها) تا چه اندازه خطرناک و پیچیده است و ما باید با این امر همچون یک تهدید استراتژیکی برخورد کنیم چرا که غفلت در برابر آن نتایج فاجعه باری را به همراه خواهد داشت.

به دنبال این امر "یائیر گولان" فرمانده منطقه شمالی ارتش اسرائیل با هدف آرام کردن افکار عمومی ساکنان شمال اراضی اشغالی با مسئولان محلی صهیونیست نشستی را برگزار کرد.

 گولان در این نشست اعلام کرد بر اساس تحقیقات اولیه و نتایج به دست آمده از این تحقیقات در جریان عملیات صخره سخت و به واسطه گزارشهایی که در خصوص تونلهای حزب الله در مناطق مرزی در شمال اراضی اشغالی وجود دارد متوجه شدیم که با تهدیدهای امنیتی متعددی در مرزهای شمالی روبرو هستیم

وی همچنین در این نشست به مسئولان محلی اطمینان داد که ارتش رژیم صهیونیستی آماده است که با همه تهدیدها از جمله تهدید تونلهای حزب الله مقابله کند.

گولان در ادامه اذعان کرد که ارتش اسرائیل اطلاعات روشنی از تونلهای هجومی حزب الله در دست ندارد.

وی همچنین تأکید کرده است که این خطر (تونلهای حزب الله) اولین خطری نیست که شمال لبنان را تهدید می کند بلکه این منطقه در معرض حملات موشکی نیز قرار دارد.

رسانه های اسرائیلی در این خصوص اعلام کردند که شهرک نشینان شبها صدای کندن تونل در زیر زمین را می شنوند و از شنیدن این صداها ترس و وحشتی فراگیر بر آنها چیره می شود.

در همین راستا رادیو اسرائیل با انتشار گزارشی مشروح در خصوص دغدغه های اسرائیل در مورد تونلهای حزب الله به این مسئله اشاره کرد که اطلاعات و گزارشهای موجود در خصوص تونلهای حزب الله بیشتر از آن چیزی است که این حزب صراحتا درباره آن صحبت کرده است و تونلهای فراوانی در مناطق شمالی وجود دارد که اگر این تونلها را با تونلهای حماس در غزه مقایسه کنیم می توان گفت تونلهای حماس در مقایسه با تونلهای حزب الله، همچون اسباب بازی کودکان است.

به موجب این گزارش، حزب الله تاکتیک تونلهای جنگی را در منطقه خاورمیانه گسترش داده است، اما حماس تنها بخش اندکی از این تاکتیک را به کار برده است، و این در حالی است که حزب الله از اواسط دهه نود به این امر روی آورد و در زمینه حفر تونلهای جنگی دارای تجربه ای بیست ساله است که این تجربه را به حماس منتقل کرده است.

رادیو اسرائیل در ادامه گزارش خود آورده است، حزب الله امکانات متعددی را برای حفر این تونلها در اختیار دارد اما آنچه که مشخص نیست آن است که آیا این تونلها تنها در مناطق مرزی وجود دارد و یا  از این مناطق نیز عبور کرده است.

به موجب این گزارش تونلهای مقاومت کاربردهای متفاوتی دارد؛ تونلهایی که برای پرتاب موشک به کار گرفته می شود، تونلهایی که مواد و وسایل مورد نیاز برای اقامت رزمندگان در مدت زمان طولانی در داخل آنها تعبیه شده، تونلهایی برای استحکام و تقویت اتاق عملیات و همچنین تونلهایی برای مصارف بهداشتی و درمانی که دارای تهویه و وسایل پیشرفته ارتباطی است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.