به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران :رییس کل بانک مرکزی در همایش تبیین سیاستهای اقتصادی دولت برای خروج از تورم با اشاره به لزوم اختصاص هرچه بیشتر تسهیلات بخشهای تولیدی و حوزههای ضروری دانست و گفت برای اولین در بودجه سال آینده تسهیلات تکلیفی که بخش زیادی از منابع بانکها را به خود اختصاص می داد حذف میشود .
وی تصریح کرد با حذف تسهیلات تکلیفی که بودجه بر عهده بانکها میگذارد این منابع به سمت خصوصی روانه می شود به طوری که مسیر برای افزایش کارایی بخشهای تولیدی و دریافت تسهیلات یافت میشود .
رییس کل بانک مرکزی در خصوص نسبت کفایت سرمایه در بانکهای ایرانی گفت متاسفانه نسبت کفایت سرمایه در بانکهای ایرانی بویژه بانکهای دولتی و تازه خصوصی شده پایین است متوسط نسبت کفایت سرمایه ۴ درصد است در حالی که در بانکهای دنیا به ۸ درصد می رسد.
رییس کل بانک مرکزی با اشاره به هدف گزاری برای ارایه حدود ۲۴۰ هزار میلیارد تومان برای ارایه تسهیلات در سال جاری گفت مهمترین مساله این است که به چه روشی می تواند آنها را ارایه داد تا بالاترین بهره وری به همراه داشته باشد.
وی از مهمترین برنامهها برای جهت گیری به سمت حداکثر سازی کارایی نظام بانکی با ارایه تسهیلات بازگرداندن آنها به شرایط قابل قبول است بر این اساس بانکها باید طبق قوانین و مقررات بانک مرکزی حرکت کنند این در حالی است که اغلب اینگونه بوده و تنها در مواردی آنها از این مورد طفره رفتهاند.
سیف یادآور شد امیدواریم که بتوان در سه سال آینده تمامی بانکها را به سمتی آورد که خود را با قوانین و مقررات بانک مرکزی تطبیق داده و کمترین انحراف را داشته باشند.
وی در ادامه به ارایه تسهیلات پرداختی از سوی نظام بانکی اشاره کرد و گفت از نظر ما اولویت اول به بنگاه های اقتصادی و واحدهای تولیدی است که خود نیز باید دارای ویژگیهایی باشند.
رییس کل بانک مرکزی خاطر نشان کرد: بنگاههای اقتصادی که میخواهند از بانکها تسهیلات دریافت کنند باید از حداقل سرمایه برخوردار بوده و ۲۵ درصد از دارایی های آنها از محل سرمایه تجهیز شود.
رییس کل بانک مرکزی در ادامه سرمایه در گردش بنگاههای تولیدی را نیز مورد توجه قرار داد و گفت در حالی که بنگاههای تولید دچار رکود شده اند که می توان با تنظیم نقدینگی سرمایه در گردش آنها را تقویت کرد.
موضوع دیگر توجه نظام بانکی باید تامین اعتبار برای طرحهایی باشد که می تواند در حداقل زمان به بهره برداری رسیده باشد.
رییس کل بانک مرکزی تصریح کرد به هیچ عنوان پروژه جدیدی در سال ۹۳ برای تخصیص منابع بانکی در اولویت قرار نخواهد داد
سیف در ادامه نسبت به ورود بنگاههای اقتصادی برای تامین سرمایه به بازارهای مالی تاکید کرد و گفت با توجه به محدودیتهایی که درمنابع بانکها وجود دارد بهتر است تامین مالی برای بازار پول و بازار سرمایه تشکیل شود.
بنابراین باید تامین سرمایه بلند مدت به سمت بازار سرمایه سرازیر شود و بانکها تامین مالی های کوتاه مدت را ازجمله برای بنگاههای کوچک را برعهده بگیرند.
وی همچنین به روند بررسی مطالبات غیر جاری در نظام بانکی اشاره کردو گفت: این مطالبات معوقه بانکی را می توان از دو بعد بررسی کرد.
اول اینکه گروهی ممکن است به دلیل فساد ایجاد شده باشند و گروهی دیگر به دلیل اتفاقاتی که در سالهای گذشته در فضای اقتصادی کشور افتاده به وجود آمده است.
وی خاطر نشان کرد بانک مرکزی صاحبان معوقات بانکی که در پرونده آنها سو جریان یا فساد وجود دارد مدارا نخواهد کرد.
انتهای پیام/