سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نجات و رها سازی لاک پشت های دریایی از آب شیرین کن چابهار/ آغاز طرح احیاء و بازسازی زیستگاه تخمگذاری لاک پشت های دریایی

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: طی عملیات غواصی، 5 قطعه لاک پشت دریایی از استخر آب شیرین کن اداره کل بنادر و دریانوردی چابهار نجات یافتند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران  ، پروین فرشچی با بیان این مطلب که  لاک پشت های دریایی در حال حاضر جزء فهرست گونه های حفاظت شده  IUCN  قرار گرفته اند  توسط عواملی همچون ؛ صید و صیادی ،آلودگیهای دریایی ،تخریب زیستگاههای ساحلی و دریایی، برداشت تخمها و برخی عوامل دیگر در معرض تهدید قرار دارند.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست درادامه افزود: در این بین برخی تاسیسات مانند آب شیرین کن های احداث شده در  مناطق ساحلی می تواند تهدیدی برای این موجودات محسوب شود. لاک پشت های دریایی با اسارت در حوضچه برخی از این آب شیرین کن ها و عدم تغذیه مناسب در زمان اسارت ضعیف شده و در صورت عدم نجات به موقع در این آب شیرین کن ها از بین می روند.
فرشچی تصریح کرد:  در سالهای اخیر بدلیل عدم اقدامات مناسب پیشگیرانه توسط متولیان امر این اتفاق به کرات مشاهده شده است و در این خصوص علاوه بر عملیات نجات و رهاسازی،  پیگیری های لازم از سوی سازمان حفاظت محیط زیست صورت گرفته که متاسفانه اقدامات موثری از سوی مسئولین ذیربط بعمل نیامده است.
این مقام مسئول گفت : دراین خصوص کارشناسان سازمان حفاظت محیط زیست در راستای انجام طرح احیا و بازسازی مناطق تخم گذاری لاک پشت های دریایی در چابهار با همکاری اداره محیط زیست چابهار طی عملیات غواصی، 5 قطعه لاک پشت دریایی سبز را در تاریخ 19مرداد از استخر آب شیرین کن اداره کل بنادر و دریانوردی چابهار نجات  داده و پس از انجام اقدامات زیست سنجی و پلاک گذاری، تمامی 5 لاک پشت در منطقه ای امن به دریا رهاسازی نمودند.
 معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد:  جهت جلوگیری از ورود لاک پشت های دریایی و سایر آبزیان به حوضچه های آب شیرین کن و سایر تاسیسات دریایی برخی از اقدامات پیشگیرانه و حفاظتی از جمله ایجاد استخر ترسیب، نصب توری مناسب می تواند از بروز چنین حوادثی جلوگیری نماید.
آغاز طرح "احیاء و بازسازی زیستگاه تخمگذاری لاک پشت های دریایی درسیستان و بلوچستان"
فرشچی از طرح احیاء و بازسازی زیستگاه های تخمگذاری لاک پشت های دریایی (سبز و منقار عقابی) به منظور حفاظت از این گونه در معرض خطر و حمایت شده در سال جاری در سواحل شهرستان چابهار استان سیستان و بلوچستان آغاز گردیده خبر داد و افزود: این طرح در قالب 11 گام بمنظور اقدامات پایشی، حفاظتی و احیاء و بازسازی لاک پشت های دریایی انجام خواهد شد.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست یاد آورشد:  این طرح از تیرماه سال جاری با تاکید بر زیستگاه های تخمگذاری تنگ، لیپار و کچو آغاز شده و بمدت یکسال ادامه خواهد یافت.
فرشچی  از جمله اقدامات مهم این طرح را پایش، بیومتری، تگ زنی،ایجاد هچری سایت، پاکسازی سواحل ، تهیه نقشه زیستگاه های مستعد تخمگذاری لاک پشت های دریایی استان در سامانه GIS بیان نمود وتاکیدکرد : ارتقای آگاهی های زیست محیطی و جلب مشارکت های جوامع محلی در امر احیاء و بازسازی حائز اهمیت می باشد.

انتهای پیام/
برچسب ها: لاک پشت ، چابهار ، رهاسازی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
دانشجویان چابهار
۰۸:۲۳ ۲۲ مرداد ۱۳۹۳
واقعاً برنامه های خوبی در زمینه حفاظت از لاک پشت های دریایی در چابهار انجام می شود کاش برای پایش و حفاظت مرجان ها و سایر زیستگاه های حساس چابهار هم برنامه ریزی خوبی از سوی محیط زیست صورت بگیرد . امیدواریم انجام شود