سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

با کاهش پروتئین بدن شما ورم می‌کند

در سندروم نفروتیک (نفروز) دفع پروتئین در ادرار بیش از سه و نیم گرم در ۲۴ ساعت بوده که هر نوع آسیبی به کلیه می‌تواند منجر به دفع پروتئین شود.

عزت الله عبدی نفرولوژیست در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: سندروم نفروتیک مجموعه‌ای از علائم بالینی بوده که منجر به دفع پروتئین توسط کلیه‌ها می‌شود. 

وی ادامه داد: در سندروم نفروتیک (نفروز) دفع پروتئین در ادرار بیش از سه و نیم گرم در ۲۴ ساعت است. هر نوع آسیبی به کلیه می‌تواند دفع پروتئین در پی داشته باشد. سندروم نفروتیک اغلب با علت ناشناخته، ثانویه از جمله دیابت، لوپوس (نوعی بیماری سیستم ایمنی) اختلالات عروقی و مادرزادی که بلافاصله پس از تولد بروز می‌کند، ظاهر می‌شود. 

وی خاطرنشان کرد: اگرچه علت اصلی سندروم نفروتیک نامشخص است، اما به نظر می‌رسد با اختلال در سیستم ایمنی بدن مرتبط است، عود این سندروم ممکن است با بیماری‌های سیستم تنفسی فوقانی همراه باشد، اختلال اصلی در این سندروم، افزایش نفوذپذیری دیواره مویرگ گلومرول‌های کلیه نسب به آلبومین (پروتئین خون) است، به این ترتیب مقدار زیادی از پروتئین مورد لزوم بدن از کلیه‌ها دفع می‌شود. 

عبدی گفت: با کم شدن مقدار پروتئین و رقیق شدن خون، آب و مایعات از جای رقیق‌تر به جای غلیظ‌تر (از رگ به فضای بین بافتی) جریان می‌یابد، بنابراین بدن ورم می‌کند. شایع‌ترین محل‌های ورم، اطراف چشم و قوزک پا است. در موارد ورم شدید، اختلالات تنفسی و اسهال نیز دیده می‌شود. از دیگر علائم سندروم نفروتیک می‌توان به بی‌اشتهایی، خستگی، رنگ پریدگی و بیحالی اشاره کرد. 

وی تصریح کرد: تشخیص سندروم نفروتیک براساس علائم صورت می‌گیرد، اما‌ آزمایشاتی نیز انجام می‌شود. علاوه بر پروتئین، چربی و گلبول قرمز نیز ممکن است در ادرار دیده شود. بررسی فاکتورهای دفاعی بدن و همچنین سونوگرافی و نمونه برداری از کلیه برای تشخیص انواع سندروم نفروتیک بنا به نیاز بیمار و تشخیص پزشک انجام می‌شود. 

وی اذعان داشت: با درمان سندروم نفروتیک، ترشح پروتئین در ادرار کاهش یافته، از عفونت جلوگیری و ورم کاهش می‌یابد. در مرحله اولیه، درمان با کورتون‌ها آغاز می‌شود. اغلب بیماران به این درمان دارویی خیلی خوب پاسخ می‌دهند، اما در صورت عود مجدد سندروم نفروتیک و عدم پاسخ بیمار به کورتون، از داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی استفاده می‌شود. 

انتهای پیام/

برچسب ها: کلیه ، سندروم ، پروتئین
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.