سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مشهد/

جلوگیري از اتلاف انرژي و تجدید انرژي یکی از مهم‌ترین شاخص‌هاي معماري پایدار

مدیر کل راه و شهرسازی خراسان رضوی به کارگیری متناسب مصالح بومی و نوین در سازه‌ها را برای بهبود دو منظر بصری و زیست محیطی آنها در راستای ارتقای توسعه زندگی شهری لازم و ضروری دانست.

محمد رضا اخوان عبداللهیان در گفتگو باخبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد، در رابطه با كاربرد فن‌آوري‌هاي نوين در توسعه شهري گفت: نقش استفاده از مصالح در ایجاد معماري پایدار را نمی‌توان نادیده گرفت ، این مصالح هستند که فرم و ساختار درونی و بیرونی یک بنا را تشکیل می‌دهند، بنابراین مصالحی که استفاده می‌شود باید از لحاظ بصري و روانی یعنی رنگ و بافت و نوع در افراد تاثیر گذار باشند.

وی افزود: با توجه به رشد تکنولوژي و شهر نشینی نمی توانیم مانند گذشته و به روش‌هاي سنتی ساختمان سازی کنیم، این روش ها پاسخگوی نیازهای ما به ایجاد فضاهای خاص و امروزین در بناها نیستند اما می‌توان با توجه به فناوری هاي نوین، معماري بومی را به زبان امروزي ترجمه کرد و از آن در ساخت بناهای جدید بهره برد.

مدیرکل راه وشهرسازی خراسان رضوی افزود: بحران انرژي، آلودگی محیط زیست، پدیده گرم شدن زمین و جزیره گرمایی شهرهاي بزرگ از مسائل قرن حاضر دنیا است که همه اینها موجب صرف انرژی فراوانی برای گرم و سرد کردن فضاهای مختلف در ایام مختلف سال می شود، این امر باتوجه به کمبود منابع طبیعی انرژی ساز دنیا باید مدیریت شود تا شاهد کاهش مصرف انرژی باشیم که مدیریت مناسب ساختمان سازي یکی از راه های رسیدن به این هدف است.

وی با بیان اینکه طراحی ساختمان‌هاي پایدار یا سبز از جمله روش‌های امروزین برای رسیدن به هدف ذکر شده است، افزود: در این بناها از اتلاف انرژي جلوگیري شده و با راه حل‌هایی باعث استفاده مجدد از انرژي امکان پذیر می‌شود و در واقع یکی از مهم‌ترین شاخص‌هاي معماري پایدار جلوگیري از اتلاف انرژي و تجدید انرژي و استفاده از فضاي سبز در بناها می‌باشد که استفاده از مصالح و فناوریهاي مناسب با اقلیم نقش مهمی در صرفه‌جویی انرژي دارد.

اخوان عبداللهیان با تاکید براینکه مفهوم پایداري در معماري این نیست که بناهایی تنها با عمر زیاد خلق کنیم، ادامه داد: معماري‌هایی را می‌توان پایدار نامید که به نیازهاي زمان حال خود پاسخگو باشد، با کمی تأمل و مطالعه در بناهاي سنتی در می‌یابیم که در خیلی از این بناها، شرایط فرهنگی، اقلیمی، اصالت و مصالح کاملا رعایت شده اما با نیازهاي معماري این زمان و نوع زندگی شهرنشینی و محدودیت‌هاي موجود هماهنگ نمی‌باشد.

وی افزود: در مباحث نوین معماري پایدار سعی بر آن است تا از اثرات منفی معماري جدید بر محیط زیست کاسته شود و در عوض با بکارگیري مواد و مصالح همگون با محیط وطراحی ویژه اقلیمی در مصرف انرژی صرفه جویی به عمل آید .

وی با اشاره بر لزوم داشتن نگاه منطقه ای در مبحث استفاده از فناوری های نوین ساختمانی گفت: منطقه گرایی رویکردي است که در تعامل و هماهنگی با فرهنگ و بستر فرهنگی قرار داشته و بر لزوم توجه به ویژگی‌هاي فرهنگی، جغرافیایی و اقلیمی یک منطقه خاص تاکید می‌کند بنابراین معماري نباید مانند یک محصول صنعتی به‌صورت سري و انبوه تولید شود بلکه باید شرایط اطراف و محیط و آداب و رسوم و فرهنگ در آن تاثیر داشته باشد.

اخوان عبداللهیان افزود: در خلق یک معماري پایدار باید شرایط اطراف آن در نظر گرفته شود. این تاثیر می‌تواند از لحاظ نوع فرم ، اقلیم و مصالح و ..... باشد. در واقع باید بنایی خلق کنیم که نسبت به اطراف خود غریبه نباشد و طراحان پایدار باید بعد از تطبیق بنا با اقلیم و شرایط اطراف و توجه به بهره‌گیري از انرژي‌هاي محیطی، به فرهنگ و دین و نژاد مردمی که قرار است بنا برای آنها طراحی شود، توجه نمایند.

وی در پایان با اشاره به تحقيقات دانشجويي در حوزه‌هاي مختلف معماری و مديريت پروژه‌هاي شهري،مديريت بحران و زندگي در شهرهای بزرگ بيان داشت: دانشگاهيان به عنوان مغز متفکر و محرک کشور با ارائه برنامه‌هاي خود به دولت و راه وشهرسازی مي‌توانند در حل بسياري از مشکلات کلان امروز کمک کنند.

انتهای پیام/ز

برچسب ها: اتلاف ، انرژی ، تجدید ، شاخص
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۶:۵۶ ۰۵ مهر ۱۳۹۵
خیلی مزخرف