سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس سازمان مبارزه با مصونیت از مجازات:

اسناد جنایت جنگی صهیونیست‌ها در غزه روی میز دادگاه لاهه/ جرج سوروس حامی مالی سازمان دیده‌بان حقوق بشر

دکتر می صبحی الخنساء حقوقدان و رئیس یک سازمان حقوقی چندملیتی از تدارک خود و همکارانش برای محاکمه مقامات صهیونیست به اتهام ارتکاب جنایت جنگی در لاهه خبر داد.

اشاره: سازمان ائتلاف بین المللی مبارزه با مصونیت از مجازات یک سازمان حقوقی  چند ملیتی است که توسط تعدادی از قضات اروپایی (اسپانیایی ، آلمانی و...)  و عربی تاسیس شده و عضو شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل است. ریاست این سازمان حقوقی برعهده خانم دکتر می صبحی الخنساء حقوقدان ارشد لبنانی و نویسنده چندین کتاب حقوقی ازجمله کتابی درباره حق بازگشت آوارگان فلسطینی به موطن خود است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،در 10 دسامبر 2008 م تعدادی از حقوقدانان و وکلای برجسته از شماری کشور از جمله سه وکیل از اسپانیا، آمریکای شمالی، اروپا، خاورمیانه و آمریکای جنوبی به همراه سازمان ائتلاف بین المللی برای مبارزه با مصونیت از مجازات که عضو شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل نیز محسوب می شد شکایتی را علیه حکومت اسراییل در دادگاه بین المللی جنایی ارائه کرد و این رژیم و شماری از مقامات سیاسی و نظامی آن را متهم به ارتکاب به جنایت جنگی، جنایت برضد بشریت و کشتار گروهی فلسطینیان از طریق محاصره کشنده نوار غزه  نمود. این اولین اقامه دعوا علیه اسراییل در دادگاه بین المللی جنائی محسوب می شد. در آن زمان خانم دکتر می صبحی الخنساء رئیس سازمان ائتلاف بین المللی مبارزه با مصونیت از مجازات گفت که این شکایت به سبب جنایات وحشیانه ای است که صهیونیستها در حق اهالی غزه روا داشته اند. وی تاکید کرد که چاره ای جز پناه بردن به دادگاه دارای صلاحیت برای استیفای حقوق نیست و ما تلاش می کنیم تا به رژیم اشغالگر فشار وارد کنیم تا جهانیان پی ببرند که این رژیم یک رژیم تروریستی است. به دنبال این حرکت حقوقی سازمان ملل وادار به تشکیل کمیته ای حقیقت یاب برای جنگ 22 روزه غزه شد که گزارش این کمیته به ریاست قاضی ریچارد گلدستون منجر به گزارشی شد تحت همین نام موسوم به «گزارش گلدستون» که طی آن به رغم اسناد معتبر اما اسراییل فقط محکوم شد به اینکه از زور در برخورد با فلسطینی ها استفاده کرده است.

با توجه به راه اندازی جنایتی به مراتب فجیع تر از جنگ 22 روزه غزه توسط اسراییل که در حال حاضر در غزه در حال وقوع است و ضرورت پیگیری جدی این جنایت و محاکمه عاملان آن در دادگاههای صالحه خبرگزاری فارس گفت گویی با دکتر «می صبحی الخنساء» رئیس سازمان ائتلاف بین‌المللی مبارزه با مصونیت از مجازات و از حقوقدانان برجسته انجام داده است. دکتر صبحی خنساء نویسنده کتاب «بررسی حق بازگشت فلسطینی‌ها از نظر حقوق بین‌الملل» نیز است و بارها به ایران سفرکرده است.

وی در این گفت وگو از برنامه های جدید سازمان تحت مدیریتش در حوزه حقوقی و جمع آوری اسناد و مدارک در غزه دال بر ارتکاب اسراییل  به جنایت جنگی گفت و اینکه در سطح اروپا برنامه های برای افشای جنایات اسراییل دارد. او همچنین گفت که شکایتی را به دادگاه لاهه تقدیم کرده است و در حال جمع آوری اسناد بیشتری برای اثبات این اتهام در دادگاه بین المللی جنائی است. دکتر خنساء البته گفت که در این راه نیازمند یاری همه رسانه ها است و از دولت هایی که خواستار محاکمه جنایتکاران جنگی اسراییلی هستند نیز خواست همانگونه که دولت های غربی از سازمان های حقوق بشری غربی برای اتهام زنی به کشورهای اسلامی حمایت می کنند از این سازمان بین المللی حمایت کنند تا آنها از راه قانونی اسراییل را محاکمه نمایند.

متن کامل گفت وگوی فارس در پی می آید:

 

* شما به عنوان رئیس سازمان ائتلاف بین‌المللی مبارزه با مصونیت از مجازات پیش از این علیه جنایات اسرائیل در فلسطین و کشورهای منطقه اقامه دعوا کرده بودید این شکایت شما به کجا رسید؟ آیا برنامه‌ای برای پیگیری و تعقیب قضایی این رژیم در جنایات اخیرش علیه غزه دارید؟

 

ما به عنوان سازمان ائتلاف بین المللی مبارزه با مصونیت از مجازات پیش از این دشمن صهیونیستی را تحت تعقیب قرار دادیم و علاوه براین در خصوص  تجاوز اخیر صهیونیست‌ها به غزه نیز فعالیت هایی انجام داده ایم که به شرح زیر است:

در گام نخست؛ شکایت‌نامه‌ای در 18 جولای 2014 به دادگاه جنایی بین‌المللی در لاهه تقدیم کردیم که به شماره 223/14 ثبت شده است . این اقدام از طریق تعدادی از وکلای عضو سازمان صورت گرفت. این سازمان همچنین به طور روتینی  اسناد و مدارک بیشتری را به لاهه ارسال می کند. علاوه براین ما طی نامه ای به رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین آقای محمود عباس از وی خواستیم که شکایت‌نامه‌ای نیز از سوی این تشکیلات  به لاهه تقدیم گردد که و وزیر دادگستری فلسطین  در 30 / جولای / 2014 بر اساس اسناد و مستندات قانونی شکایتی تنظیم کرد و جهت محاکمه اسرائیل به اتهام ارتکاب به جنایت جنگی در غزه تقدیم دادگاه لاهه کرد.

دومین اقدام ما این بود که در تمام ساعات روز از طریق وسایل ارتباط جمعی (فضای مجازی و رسانه‌ها) جنایت‌های صهیونیست‌ها را محکوم کنیم و گزارش‌هایی از آن‌چه که در غزه اتفاق می‌افتد منتشر نمائیم.

سوم اینکه این سازمان در نظر دارد شنبه آینده ( 9 آگوست 2014) در محکومیت جنایت‌های صورت گرفته از سوی رژیم صهیونیستی در غزه در بارسلونای اسپانیا و در مقابل کنسولگری این رژیم ساعت 12 ظهر به وقت بارسلونا تجمع اعتراضی برپا کند.

چهارم اینکه یکی از روزنامه‌نگاران آلمانی را مامور انجام بررسی‌ها لازم در غزه کرده ایم و وی از طریق خود اسراییل وارد غزه شد چون مانع از ورود وی به غزه از گذرگاه رفح می شدند. او موظف است که اخبار لحظه به لحظه و اسناد موثقی از جنایت‌های صهیونیست‌ها از طریق گفتگو با ساکنان غزه برای ما به دست آورد و ثبت کند. این خبرنگار در شرایطی در غزه مستقر شده است که هر لحظه زندگی وی با خطر مرگ همراه است.

پنجم اینکه این سازمان در حال آماده سازی و تجهیز یک تظاهرات گسترده در مقابل دادگاه بین‌المللی جنایی است که بین روزهای 12 و 15 ماه جاری برگزار می‌شود . علاوه براین وقتی از دفتر دادستانی (مدعی العموم) گرفته ایم تا دادستان کل این دادگاه  گزارش‌های روزنامه نگار اعزامی ما به غزه مارتین لوژن را استماع کند.

نکته ششم اینکه یک کنفرانس بین‌المللی در برلین سازمان‌دهی می‌کنیم که همراه با تظاهرات گسترده فلسطینی‌هایی که از قبل اعلام آمادگی کرده‌اند خواهیم بود این کنفرانس بین روزهای 15 و 17 ماه جاری برگزار می‌شود.

*شما به عنوان رئیس سازمان ائتلاف بین‌المللی مبارزه با مصونیت از مجازات چه موانعی را در مسیر محاکمه سران سیاسی و نظامی اسراییل به عنوان جنایتکار جنگی در دادگاه لاهه پیش بینی می کنید و چه انتظاری دارید؟

ما به عنوان یک سازمان بطور عام و من به عنوان رئیس این سازمان بطور خاص اعلام می کنم که در این نبرد حقوقی نیاز به حمایت مادی و رسانه‌ای بزرگ از سوی همه کشورها و رسانه های معتقد به محاکمه اسراییل  داریم تا بتوانیم به مسیر خود در تعقیب و پیگرد رژیم صهیونیستی ادامه دهیم. معتقدم آنچه که می تواند اسراییل را نابود کند در شرایط کنونی سلاح نیست بلکه رسانه و تعقیب قضایی و حقوقی است.

*اسرائیل با توجه به حجم جنایات و نقض قوانین بین‌المللی در غزه خود را برای دوره پس از پایان جنگ و نبرد حقوقی آماده می‌کند. خانم دکتر شما به عنوان یک حقوقدان بفرمائید چرا با توجه به شواهد و اسنادی که ثابت می‌کند اسرائیل مرتکب جنایات جنگی شده است، سران این رژیم در دادگاه لاهه محاکمه نمی‌شوند؟

رژیم صهیونیستی نمی‌توانند از مجازات فرار کند و تعداد زیادی دادگاه برای محاکمه آن‌ها وجود دارد که به عنوان مثال می‌توان به دادگاهی در ایالات متحده آمریکا اشاره کرد.

ما تلاش می‌کنیم تا به صورت قانونی این موضوع را پیگیری کنیم و به این راه هم ادامه می دهیم اما محاکمه صهیونیستها محقق نمی‌شود مگر با پشتیبانی و حمایت‌ مستمر از سازمان ائتلاف بین المللی برای مبارزه با مصونیت از مجازات. سازمان های شبیه ما نیاز به حمایت های قوی دارند . میخواهم در این رابطه  مثالی بزنم ، سازمان دیده بان حقوق بشر و یا سازمان گسترش حقوق بشر بازوی اصلی اردوگاه مخالفان توسط یک یهودی به نام روبرت برینشتاین در نیویورک تاسیس شده است. شریک برینشتاین در تاسیس سازمان گسترش حقوق بشر و مدیر اجرایی آن هم یک صهیونیست است به نام دیوید کیز . کار این سازمان نظارت بر وبلاگ نویسان در جهان عرب و اعمال فشار بر حکومت های شرق و غرب برای حمایت از این وبلاگ نویسان است. یکی از مشهور‌ترین سازمان‌های حقوق بشری سازمان دیده بان حقوق بشر است.

دیده بان حقوق بشر در سال 1978 تاسیس شد. این سازمان از ابتدای تاسیسش تا سال 1999 توسط یک رئیس صهیونیستی به نام رابرت برینشتاین ریاست افتخاری می شده است. برینشتاین همان کسی است که سازمان گسترش حقوق بشر Advancing Human Rights را تاسیس کرد و خودش رئیسش شد. دیده بان حقوق بشر از بزرگترین و مشهورترین  سازمان های حقوق بشر در جهان محسوب می‌شود که بودجه آن براساس هدایا و اعانه تامین می شود. بزرگترین کمک کننده مالی به این سازمان حقوق بشری هم کسی نیست جز جرج سوروس صهیونیست. سوروس از مجموع 128 میلیون دلار بودجه این سازمان در سال 2010 م به تنهایی 100 میلیون دلار ان را تامین کرده بود. یهودی ها هیچ گاه دست به چنین حمایت هنگفت مالی از یک سازمان یا موسسه نمی زنند مگر آن‌که به اهمیت آن در سطح بین المللی یقین پیدا کنند.

*راهکارهای شما برای محاکمه سران صهیونیستی به اتهام ارتکاب به جنایت جنگی  در یک دادگاه صالحه چیست؟

همانگونه که قبلا هم عرض کردم روند تعقیب و پیگرد صهیونیست ها کار دشواری نیست لیکن نیازمند پیگیری و ارائه اسناد و گزارش های مستند به محاکم دارای صلاحیت است. نظر به جنایاتی که صهیونیستها مرتکب شده اند تنها یک سوال باقی می ماند و ان اینکه آیا کسانی هستند که به مقاومت حقوقی و قانونی ما ایمان داشته باشند؟ و آیا هستند کسانی که ما را حمایت کنند تا ما در پیگیری مان استمرار داشته و دلگرم باشیم؟
برچسب ها: لاهه ، غزه ، سوروس
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.