سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تروریست‌ها چگونه مقر "لشکر 17" سوریه را تصرف کردند؟

درگیریهای اخیر هیچ کمکی به تروریست‌های تکفیری حاضر در ملیحه- که تعدادشان حدود 400 نفر است- نخواهد کرد. آنها باید میان مرگ زیر ضربات بمباران (عملیاتهای نیروی زمینی ارتش سوریه) یا تسلیم یکی را انتخاب کنند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،سوریه همچنان در آتش جنگ داخلی تروریستها می سوزد. آخرین تحولات سوریه را که غالبشان مربوط به سه شنبه 14 مرداد است، در قالب گام مثبت ارتش در جبهه شمال «لاذقیه»، تحولات میدانی در جبهه «حلب»، جزییاتی بیشتر از تصرف مقر لشکر 17 ارتش سوریه توسط تروریستهای داعش، تحولات میدانی در «ملیحه» واقع در «غوطه شرقیه» شهر دمشق و هلاکت عضو وزارت امر به معروف و نهی از منکر عربستان سعودی در سوریه تقدیم مخاطبان می شود.

گام مثبت ارتش در جبهه شمال «لاذقیه»

ارتش سوریه عملیات هجومی وسیع و غافلگیرانه ای را در منطقه حاشیه شهر بندری لاذقیه واقع در ساحل مدیترانه، علیه مواضع تروریستهای تکفیری مورد حمایت سازمانهای اطلاعات عربستان و ترکیه (که از چند ماه پیش از داخل خاک ترکیه در پناه پشتیبانی آتش کامل یگان توپخانه ارتش ترکیه وارد این مناطق شده بودند)، شروع کرده است. ارتش از چهار محور به چهار روستایی که در دست تروریستهای تکفیری باقی مانده یورش برده است. محورهای عملیاتی ارتش سوریه در این هجوم بشرح زیر است:

محور «شمالی»، محور کبیر که در کنار تپه دیدبان 45 قرار دارد.

محور «رابیا»، که امروز پر تنش ترین محور درگیری میان ارتش و تروریستها بوده و ارتش بیشترین تمرکز حملات را بر روی این نقطه گذاشته است.

محور «القصب»، که منابع رسانه ای وابسته به ارتش سوریه خبر از پیشروی در قسمت غربی این روستا می دهند.

محور «کفر عجوز»، که هدف گلوله بارانهای مکرر ارتش سوریه قرار گرفته است.

درگیری ها در روستاهای «جبل الكوز»، «خان الجوز»، «القصب»، «ربیعه»، «مارونیات» و «الکوم» متمرکز بود که در آن از عنصر "اطلاعات و شناسایی" دقیق استفاده شد. هدف قرار دادن انبار مهمات و بمبهای دست ساز و یک کارگاه موشک و خمپاره سازی از جمله اهداف مورد حمله بود.

اما علت اصلی حمله ناگهانی و سنگین ارتش به مواضع تکفیریهای مسلح در شمال لاذقیه نیز طبق آنچه که منابع رسانه ای نزدیک به ارتش سوریه اعلام کرده اند، قصد تروریستهای مسلح برای حمله به مناطق پیشتر آزاد شده توسط ارتش و دفاع وطنی سوریه در شمال لاذقیه مانند شهرهای «سمرا»، «کسب» و «تپه های چالما» و ... بوده که با حمله پیش دستانه ارتش سوریه، طرح حمله با شکست قطعی مواجه شده است.

ناظران حمله اخیر ارتش سوریه به این منطقه را بخشی از یک طرح نظامی دقیق و برنامه ریزی شده برای تصفیه حساب با تروریستها و پاکسازی کامل منطقه از حضور این عناصر به صورت کامل و عقب راندنشان تا پشت مرزهای سوریه با ترکیه ارزیابی می کنند.

تحولات میدانی در جبهه «حلب»

ارتش سوریه در جبهه «خان طومان» واقع در حاشیه جنوب غربی شهر حلب موفق به پیشروی های محسوسی شده است. ارتش توانست مقر گردان پدافند هوایی و برخی تپه های بین منطقه «وضیحی و خان طومان» از جمله «تل زید، تل بازو، برج مخابراتی سیریاتل و باغستان های اطراف وضیحی» را به تصرف کامل در بیاورد. هم اکنون درگیری ها در اطراف زاغه مهمات پادگان ارتش در منطقه خان طومان همچنان در جریان است. زاغه مهمات خان طومان در اواسط مارس 2013، به دست مسلحین افتاد و کلیه مهمات و تسلیحات داخلش توسط گروههای تروریستی غارت شده بود.


جزییاتی بیشتر از تصرف مقر لشکر 17 ارتش سوریه توسط تروریستهای داعش

درگیری ها و تهاجم به مقر لشکر 17 ارتش سوریه در شهر «رقه»، با آتش سنگین به وسیله سلاح های سنگین شامل موشکهای گراد، خمپاره و نارنجک انداز شروع شد. تروریستهای داعش ابتدا قصد داشتند که یک حمله انتحاری علیه ورودی های این مقر انجام بدهند و با حفره ای که در دیوار ایجاد می شود، حدود 40 فرد مسلح وارد محیط پادگان شده و درگیری ها را به داخل منتقل کنند.

اولین خودروی انتحاری قبل از اینکه به دیوار پادگان برسد، توسط مدافعان مقر بوسیله آرپی جی منهدم می شود. در این حال داعش دومین ماشین انتحاری را روانه می کند و با اینکه این ماشین هم به مقصد اصلی نمی رسد ولی نزدیک گردان سیگنال منفجر می شود (مقر این گردان در نقشه زیر مشخص شده است).

حملات زمینی هم از سه محور صورت گرفته است:

اول: از سمت خانه های سازمانی افسران ساکن در مقر.

دوم: از سمت دفتر فرماندهی لشکر 17.

سوم: توسط گردان الاغرار.

لازم به ذکر است که در چند روز اخیر هم ارتش سوریه مقرهای فرماندهی داعش در رقه را بمباران کرد و حتی اسکاد هم شلیک کرد ولی کارساز نبود.

کلید اصلی که باعث پیروزی داعش شد، "کنترلش بر گردان سیگنال و گردان شیمیایی" بود. قبل از آن نیز، تسخیر کارخانه شکر تعادل و بالانس قدرت را به نفع داعش تغییر داد. این منطقه از لحاظ بلندی بر مقر مشرف بود و همین برتری باعث شد تا داعش دید مناسبی نسبت به نیروهای داخل مقر داشته باشد و مقر مد نظرش را زیر آتش سنگین قرار بدهد. از سوی برخی منابع آگاه مطرح شده است که نفرات داعش به 640 نفر می رسیده و مجهز به انواع سلاح های سبک، سنگین و توپ 57 و 120 میلی متری هم بودند.

در مورد عقب نشینی هم باید گفت که نیروهای داخل پادگان که حدودا 300 نفر بودند تا لحظه  آخر مقاومت کردند و زمانی که امکان نگه داشتن مقر از بین رفته بود، عقب نشینی کردند. دستور عقب نشینی هم از مقامات بالای ارتش صادر شد. عقب نشینی به سمت تیپ 93 در «عین عیسی» اعلام شد. هنگام عقب نشینی نیروهای سوری حدود 200 نفر بودند که به صورت زیر عقب نشینی کردند:

گروهی به سمت تیپ 93 عین عیسی، گروهی به سمت روستای الرحیات در شمال رقه و گروه سوم هم به سمت روستای ابوشارب در شمال رقه عقب نشینی کردند. عده کمی هم هنگام عقب نشینی دستگیر شدند. متاسفانه توسط داعش ذبح شدند و سرهایشان را در معابر رقه به نمایش گذاشتند.



با توجه به رویداد اخیر، دو موضوع مهم و قابل توجه در این میان مطرح است:

اول اینکه، آنالیز روش داعش برای حملات به مقرهای ارتش سوریه خصوصا مقر لشگر 17 نشان داده است که یکی از روشهای موفق این گروه برای ورود به پادگانهای ارتش سوریه در هنگام هجوم، استفاده از خودروهای سنگین بمب گذاری شده مانند کامیون یا نفربر بمب گذاری شده است. یک عامل انتحاری این کامیون یا نفربر را هدایت می کند.

دومین عامل قابل توجه در این گونه تهاجمات، شهامت و ایستادگی نیروهای ارتش سوریه در مقابله با تروریستهای مهاجم تا آخرین گلوله و قطره خون است. علی رغم اینکه معمولا این نیروهای مدافع پادگانهای ارتش مدتها با محاصره کامل، کمبود مهمات، مواد غذایی و نیرو مواجه هستند و بعضا امکان پشتیبانی هوایی یا ارسال مواد مورد نیازشان از طریق امداد هوایی نیز وجود نداشته و ندارد اما بشدت مقاومت و پایداری می کنند. این مقاومتها و پایداریها خصوصا در مقر لشکر 17 و بیمارستان کندی در شهر حلب که هرکدام بیش از دوسال در محاصره و معرض تهاجمات مکرر روزانه بودند در تاریخ کشور سوریه تا ابد ثبت خواهد شد.

تحولات میدانی در «ملیحه» واقع در «غوطه شرقیه» شهر دمشق

از ملیحه واقع در غوطه شرقیه شهر دمشق خبر می رسد که پس از گذشت بیش از چهار ماه از شروع عملیات ارتش سوریه و مجاهدین شیعه در این منطقه- که به دلیل اهمیت استراتژیک از آن به "دروازه" غوطه شرقی شهر دمشق یاد می شود- پس از پیشروی های کند نیروهای جبهه خودی و در حالی که نفسهای مسلحین حاضر در این منطقه زیر ضربات متعدد ارتش سوریه عملا به شماره افتاده بود، روز گذشته تروریستهای تکفیری حاضر در این منطقه که از گروه تروریستی "ارتش اسلام" بودند، اقدام به اجرای عملیات انتحاری به وسیله نفربر بمب گذاری شده علیه یکی از مراکز ارتش سوریه نمودند.

پس از آن با حمله سراسری به این مرکز، با باقیمانده نیروهای ارتش سوریه که از انفجار اول جان سالم به در برده بودند به شدت درگیر شدند. آنها موفق شدند حلقه محاصره غوطه شرقیه را برای مدت کوتاهی بشکنند. رصد منابع رسانه ای وابسته به تروریستهای تکفیری گروه ارتش اسلام (به فرماندهی فردی بنام «زهران علوش» که از نزدیکان بندر بن سلطان و سرویس جاسوسی عربستان سعودی) هویت عامل اجرای این عملیات انتحاری را «ابوآلا تونسی» از اتباع کشور تونس اعلام کردند و تصاویری از مراحل مختلف بمبگذاری تا اجرای عملیات انتحاری را در منابع رسانه ای شان منتشر کردند.





در پی این هجوم، ارتش سوریه اقدام به ارسال نیرو و تجهیزات سنگین به منطقه کرد. یگانهای موشکی و توپخانه ای هم به شدت منطقه درگیری را مورد هدف قرار دادند. در این میان نیروی هوایی ارتش سوریه نیز اقدام به بمباران مواضع تروریستهای تکفیری در منطقه اطراف درگیری برای جلوگیری از ارسال تسلیحات و نیروی انسانی تازه نفس برای تروریستهای حاضر در منطقه کرد. آنچه مسلم است این مورد است که درگیریهای امروز هیچ کمکی به مسلحین تکفیری حاضر در ملیحه- که تعدادشان حدود 400 نفر است- نخواهد کرد. آنها باید میان مرگ زیر ضربات بمباران (عملیاتهای نیروی زمینی ارتش سوریه) یا تسلیم یکی را انتخاب کنند.

به گفته کارشناسان نظامی، شهر ملیحه علی رغم تمامی تمهیدات گروههای مسلح حاضر در آن، شامل کندن تونل های عمیق و طویل برای استراحت، تردد، ذخیره سلاح، مهمات بود، با مقاومت شدید نظامی، تعبیه تله های انفجاری، مین گذاریها، کمینهای متعدد و خصوصا پس از محاصره کامل توسط ارتش سوریه تبدیل به "کیسه دربسته ای" شده که هیچ راه خروجی از آن نیست. دیر یا زود این منطقه به تصرف ارتش سوریه در خواهد آمد. بعد از این موفقیت، طبق طرح عملیاتی مدون تهیه شده پیکان تهاجمات به سمت شهرهای «زبدین»، «دیر العصافیر»، «کفربطنا» و پس از آنها به سمت شهرهای تروریست پرور «دوما» و «حرستا» (محل خروج سفیانی در آخر الزمان بنابر روایات) نشانه گیری خواهد شد.


 

هلاکت عضو وزارت امر به معروف و نهی از منکر عربستان سعودی در سوریه!

روز گذشته منابع رسانه ای وابسته به گروه تروریستی دولت اسلامی عراق و شام موسوم به داعش از هلاکت «فیصل رویلی» 25 ساله، عضو وزارت امر به معروف و نهی از منکر عربستان سعودی، در سوریه خبر دادند.

به نقل از روزنامه فرامنطقه ای «الحیات» ارگان رسانه ای دربار پادشاهی سعودی فیصل، رویل عضو سابق هیئت های امر به معروف در شهر «جوف» در نزدیکی مرز با اردن، روز یکشنبه گذشته در منطقه غوطه شرقیه شهر دمشق در اثر درگیریهای شدید بین تروریستهای داعش با گروه تروریستی ارتش اسلام (الجیش الاسلام) به فرماندهی فردی بنام زهران علوش که از وابستگان نزدیک بندر بن سلطان رییس سابق سرویس اطلاعاتی سعودی است، به هلاکت رسید.

بنابر ادعای «علی رویلی» پدر نامبرده، فرزندش همواره علائم تندروی های عقیدتی و فکری ناشی از تاثیرات تفکرات وهابیت را در رفتار و عقائدش در برخورد با اطرافیانش نشان می داد ولی هیچگاه حرفی از رفتن به سوریه و پیوستن به گروههای تروریستی بین المللی فعال در سوریه نزده بود.


الحیات در ادامه گزارش داده است که در طی تحقیقات پیرامون فیصل رویلی به نتایج جالبی رسیده است. در یک مورد ویدیویی از نامبرده در یوتیوب بدست آمده که نامبرده را در حال خواندن اشعار در مدح و ثنای «ابومصعب الزرقاوی» (تروریست تکفیری معروف و فرمانده هلاک شده گروه دولت اسلامی عراق که در سال 2006 در حمله هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی عراق به هلاکت رسید) و همچنین اعلام بیعت با «ابوبکر البغدادی» رییس گروه تروریستی تکفیری داعش نشان می دهد.

از ابتدای بحران در سوریه کارشناسان سیاسی ، نظامی ، اطلاعاتی ورسانه ای بر نقش فعال و مخرب دولت عربستان سعودی در صدور تروریسم تکفیری به کشورهای اسلامی منطقه خصوصا سوریه و عراق تاکید کرده اند.
برچسب ها: تروریست ، مقر ، سوریه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.