به گزارش خبرنگار باشگاه خبر نگاران سنندج،دكتر زهرا عبداللهي گفت: روغن پالم نوعي روغن گياهي است كه مقدار اسيد چرب اشباع آن حداقل 50 درصد است.وي با اشاره به اين كه روغن هاي جامد نباتي يا روغن هايي مثل پالم داراي اسيد چرب اشباع بالا هستند، افزود: چنين روغن هايي مي توانند باعث بالا رفتن چربي خون، افزايش كلسترول بد و در نهايت موجب گرفتگي و انسداد عروق شوند.مدير دفتر بهبود تغذيه جامعه بر استفاده از روغن هايي با كمترين ميزان اسيد چرب اشباع و ترانس تاكيد كرد و گفت: روغن هاي مورد استفاده در سبد غذايي افراد بايد حداقل زير 2 درصد اسيد چرب اشباع و ترانس داشته باشند.وي همچنين در ادامه افزود: در مصرف لبنيات هم بايد از شير با چربي كمتر از 2.5 درصد استفاده شود، و حتي در صورت عدم استفاده از روغن پالم در شير پرچرب، به دليل مضرات چربي هاي حيواني بهتر است كه شير و لبنيات پرچرب از سبد غذايي حذف شود.دكتر عبداللهي همچنين يكي از دلايل استفاده از روغن پالم را ارزان بودن آن نسبت به ساير روغن هاي كنجد، ذرت، سويا و آفتابگردان عنوان كرد و گفت: به دليل بالا رفتن قيمت روغن هاي ديگر نسبت به روغن پالم، سهم واردات اين روغن نسبت به ساير روغن ها نيز در دو سال اخير افزايش يافت.وي در ادامه با اشاره به تشكيل جلسات مشترك دبيرخانه شوراي سياست گذاري سلامت و كارگروه تخصصي تغذيه و امنيت غذايي و ارائه پيشنهادات و مصوباتي به شوراي عالي امنيت غذا، گفت: براساس توصيه وزارت بهداشت، وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف به كاهش 30 درصدي سهم واردات روغن پالم در سال جاري شد كه اميد است در سال آينده اين سهم به ميزان 15 درصد كاهش يابد.مدير دفتر بهبود تغذيه جامعه همچنين يكي از روش هاي كاهش استفاده از روغن هاي با اسيد چرب اشباع بالا و ترانس در سبد غذايي را فرهنگسازي آموزش همگاني دانست.
انتهای پیام/ش/ن