سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طهماسب صلح جو:

سینمای "دفاع مقدس" مهمترین ژانر سینمایی ما است

سینمای "دفاع مقدس" بیشتر تبدیل به یک جشنواره موضوعی شده است.

به گزارش خبرنگار سینما باشگاه خبرنگاران؛ طهماسب صلح جو منتقد صاحب نام کشور درآستانه برگزاری سیزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت گفت: جشنواره فیلم مقاومت در دوره هایی به دلایلی برگزار نشده است و به نظر می آید این جشنواره باید بیش از همه به جنبه سینمایی آثاری که  در این زمینه ها ساخته می شد توجه داشته باشد اما امروز بیشتر تبدیل به یک جشنواره موضوعی شده است.
 
وی افزود: جشنواره فیلم مقاومت می تواند در هدف اصلی این ژانر سینمایی را تقویت کند. در گذشته ژانر سینمای جنگ نداشتیم و بعد از واقع شدن جنگ سینمای ما صاحب چنین ژانری شد.

این منتقد سینما خاطرنشان کرد: متاسفانه در طول این سال ها مدیران و مسئولان کمتر به جایگاه این ژانر توجه داشته اند و بیشتر به جنبه شعاری آن نگاه کرده اند و به همین دلیل فیلم های دفاع مقدس و جنگ مظلوم واقع شدند.
 
وی با بیان اینکه معمولا جشنواره های موضوعی کاربردی هستند گفتک: این جشنواره ها اگرچه در کشور ما از اهمیت زیادی برخوردار هستند اما به فراخور شرایط برگزار می شود و گاهی هم که شرایط نباشد برگزار نمی شود درحالیکه جشنواره ای که هدف اصلی خود را تقویت یک جریان سینمایی بداند مجبور نیست تحت تاثیر تب و تاب مسائل سیاسی قرار گیرد.

صلح جو همچنین گفت: اشکال جشنواره های ما این است که به سینما به عنوان یک ابزار نگاه می کنند درحالیکه سینما ابزار نیست و امروز تبدیل به زندگی شده است. زمانیکه می گوییم سینما ابزار است یعنی جایگاه اصلی آنرا نادیده می گیریم و با این نگاه سینما هیچ وقت به جایگاه و ارزش اصلی اش نخواهد رسید.
 
این منتقد سینما با بیان اینکه امروز نمی توان سینما را در حاشیه زندگی قرار داد گفت: در اینصورت نمی توانیم پیام جنگی را که 8 سال طول کشید و بسیاری از جان ها که برای کشور و آرمان های ملی و مذهبی فدا کردند را به درستی انتقال دهیم. اگر سینما این ارزش ها را به نسل های آینده منتقل کند دیگر سینما ابزار نیست حوادث جنگ باید بر روی پرده سینما تبدیل به زندگی شود و با بالندگی آدم ها آمیخته شود تا نسل های آینده آنرا باور کنند .

وی در ادامه افزود: در سینما باید زندگی جاری شود و اگر زندگی نباشد کسی آنرا درک نمی کند و با آن ارتباط برقرار نمی کند ضمن آنکه آنچه بر پرده سینما شکل می گیرد اگر روح و جان نداشته باشد تاثیر نخواهد داشت.

صلح جو یادآور شد: جشنواره فیلم مقاومت باید جوهره داشته باشدتا بتواند در نسل های آینده تاثیرگذار باشد همانطور که شاهد بودید بسیاری از فیلم هایی که در این ژانر ساخته شدند به دلیل اینکه تلقی صحیحی نداشتند تاثیرگذار نبودند.

این منتقد سینما گفت: کسانی‌که آثار مربوط به جنگ و دفاع مقدس  را می سازند باید از ته وجودشان اثرشان را خلق کنند ضمن اینکه در این ژانر سفارشی کار کردن به شدت ضربه می زند. باید توجه داشت اگر هنرمندی اثری را با اندیشه و جان خلق نکند ماندگار نمی شود و این موضوع دریاره فیلم های مربوط به دفاع مقدس بسیار صادق است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: اگر مدیران بودجه ای را برای این نوع فیلم ها درنظر بگیرند اما ساختن آنرا به اهلش نسپارند موفق نخواهند بودزیرا ساخت این نوع فیلم ها را باید به کسانی بداد که جنگ و دفاع مقدس با پوست و خونشان عجین شده باشددر اینصورت می تواند اثرگذار باشد و در دنیا بازتاب جهانی داشته باشد.

صلح جو همچنین یادآور شد: سینمای دفاع مقدس مهمترین ژانر سینمایی ما است که متاسفانه آنرا جدی نمی گیرند زیرا ذات سینما را درک نمی کنند.

انتهای پیام/
برچسب ها: دفاع ، مقدس ، فیلم ، سینما ، ژانر
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.