به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران، "سوزان مالونی" کارشناس مسائل ایران و خاورمیانه در موسسه بروکینگز مینویسد، یک سال قبل حسن روحانی به عنوان رئیس جمهور جمهوری اسلامی ایران قسم خورد. او به شکلی دور از انتظار توانست اکثر آراء را در نهمین انتخابات ریاست جمهوری ایران در ژوئن 2013 کسب کند. در حالیکه روحانی نخستین سال ریاست جمهوری خود را پشت سر می گذارد، موسسه بروکینگز در حوزه ایران خود، به مدت یک هفته اقدام به انتشار ارزیابی هایی درباره تاثیر ریاست جمهوری او تا امروز می کند و در این راه مسیر او و سوابق کار او در عرصه سیاست خارجی، سیاست های داخلی، برنامه های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مدد میگیرد.
انتخاب روحانی ناظران در ایران و نقاط دیگر و حتی طبق برخی ارزیابی ها، خود او را متحیر کرد.
مالونی افزود: روحانی در دفاع از اعتبار خود، می تواند با سربلندی اعلام کند دستاوردهای مهم مختلفی داشته است، از جمله مکالمه دوجانبه مستقیم با همتای آمریکایی اش و امضای یک توافق موقت که عزمی تازه به دیپلماسی هسته ای گرفتار شده در بن بستی طولانی، بخشید. او همچنین با سیاست های اقتصادی مسئولانه تر، به پیشرفتی سریع دست یافت و توانست تورم را تعدیل کند.
کارشناس موسسه بروکینگز نوشت در چهار روز آینده موسسه بروکینگز به ابعاد مختلف این دستورکار می پردازد و این بررسی را از سیاست خارجی به عنوان محور اصلی دستورکار روحانی شروع می کند. در این راه پیشرفت های به دست آمده تا امروز و دورنمای پیش رو ارزیابی میشود.
در پایان این گزارش آمده است: موفقیت غافلگیرکننده او در دستیابی به نخستین گام معنادار و ماندگار به سمت پایان دادن به بن بست هسته ای، ثابت کرد که باهوش ترین منتقدان او همگی در اشتباه بودند. در نهایت، ارزیابی ریاست جمهوری روحانی و آینده ایران، بیشتر بر اساس آنچه در سال دوم فعالیت او شکل می گیرد، تعیین خواهد شد.
انتهای پیام/