سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سنندج/

برای داشتن خوابی آرام چه باید کرد؟

یک کارشناس ارشد روانشناسی با اشاره به اینکه رسیدن به آرامش حین خواب می‌تواند به خوابی آرام و خوشایند منجر شود، گفت: داشتن خوابی آرام راهی برای سرحال شدن در طول روز است.

به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران،‌ «ساحره عبدالملکی»، اظهار کرد: تهویه‌ی مناسب محل خواب و وجود جریان هوای تازه هنگام خواب، موجب جذب اکسیژن بیشتر توسط بدن می‌شود و فرد آرامش فیزیکی بیشتری را حس می‌کند.

وی با بیان اینکه مصرف مواد حاوی کلسیم در رژیم غذایی مانند تخم‌مرغ، بادام، برخی ماهی‌ها و برگ سبزیجات یکی از راه‌های غلبه بر بی‌خوابی است، افزود: شیر گرم نیز مانند دارویی طبیعی برای خواب راحت توصیه می‌شود، چون حاوی کلسیم و اسید آمینوتریپتوفان که هر دو به انسان آرامش می‌بخشند، است.

این کارشناس ارشد روانشناسی با بیان اینکه استفاده از روانداز در ایجاد آرامش تأثیر دارد، گفت: استفاده از یک پتوی سبک، تشک سفت و بزرگ، لباس خواب مناسب و ملحفه‌هایی که از الیاف طبیعی تهیه شده‌اند می‌تواند در آرامش خواب تأثیرگذار باشد.

وی با بیان اینکه کافئین پس از مصرف به مدت 14 ساعت در بدن باقی می‌ماند، خاطرنشان کرد: مواد نیکوتین‌دار نیز خاصیتی مشابه دارند، از این‌رو توصیه می‌شود پیش از خواب از مصرف قهوه، نوشابه‌ی گازدار و چای خودداری کرد.

عبدالملکی با اشاره به اینکه حمام با آب گرم پیش از خواب، تنش‌های روزانه‌ی عضلات را برطرف می‌کند، ادامه داد: تنظیم ساعت بیدار شدن از خواب در شبانه‌روز نیز تأثیر زیادی در خواب دارد.

به‌گفته‌ی وی، مطالعه در حال آرامش شبانه، برای خواب راحت کمک‌کننده است و بهتر از کتاب‌های داستانی به جای خواندن روزنامه و مجلات استفاده شود.

وی با بیان اینکه قدم زدن پیش از خواب نیز از دیگر فعالیت‌های کسب آرامش است، گفت: افراد به‌هنگام خواب باید فکر خود را آزاد کرده و بخوابند.

این کارشناس ارشد روانشناسی دعا را نیز از کلیدی‌ترین ابزار کسب آرامش پیش از خواب دانست و تصریح کرد: دعا کردن و احساس معنوی که با دعا به انسان دست می‌دهد فوائد روانی بسیار زیادی دارد و موجب عروج معنوی و آرامش ذهنی می‌شود.

وی استفاده از پرده‌ی مناسب در اتاق خواب، نبود دستگاه‌های تولیدکننده جریانات الکترونیکی در اتاق، ماساژ، عدم دراز کشیدن بر روی شکم، ذکر گفتن، تغذیه‌ی مناسب، تناسب جسمانی، برس کشیدن موها پیش از خواب، مبارزه با حشرات، شستن پاها و هم‌چنین کنترل قند خون و مصرف ویتامین‌های گروه B را از دیگر روش‌های کسب آرامش حین خواب دانست.

عبدالملکی با اشاره به اینکه شارژ عصبی بدن در ساعت‌های اولیه است، خاطرنشان کرد: توصیه به خواب در اوائل شب به معنای زیاد خوابیدن نیست، هر فرد در شبانه‌روز نیازمند حداقل 7- 8 ساعت خواب است.

وی با بیان اینکه رنگ‌ها نیز مانند صداها نه تنها بر احساس، بلکه بر فیزیولوژی بدن نیز اثر می‌گذارد، یادآور شد: طول موج‌های آبی، سبز و صورتی حس آرامش را ایجاد می‌کنند.

انتهای پیام/م

منبع: ایسنا
برچسب ها: خواب ، کلسیم ، سنندج
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.