سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یک نماینده مجلس:

خشک شدن آب‌های زیرزمینی زنگ خطری برای کشاورزی

بزرگواری گفت: تغییر روش آبیاری اکنون در برخی استان‌ها به طور آزمایشی انجام شد که این نیازمند توجه همه جانبه مسئولین برای مقابله با بحران آب و توسعه کشاورزی است.

سید علی بزرگواری دبیر اول کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، درباره تغییر وضعیت آبیاری کشور از عزقاوی به آبیاری قطره‌ای گفت: تغییر روند آبیاری بخصوص در بخش کشاورزی یکی از پیشنهادات و راهکارهایی بود که طی دو سال اخیر وزارت جهاد کشاورزی برای استفاده بهینه از آب و مقابله با خشکسالی صورت گرفته است.
 
این نماینده مجلس عنوان کرد: تغییر وضعیت آبیاری را وزارت جهاد در برخی استان‌ها به صورت آزمایشی شروع کرد ولی توجه لازم که باید به برخی از استان‌های خشک می‌شد انجام نگرفت.
در صورتیکه مسئولین باید برای توسعه کشاورزی و هم برای استفاده بهینه از مصرف آب پیش از این‌ها به این موضوع توجه کنند.
 
 
وی در خصوص اعتبارات و برنامه‌های مجلس گفت: تخصیص اعتبارات در سال 93 و 92 در تمام بخش‌ها ضعیف بود و قاعدتاً بخش کشاورزی هم از این قاعده مستثنی نیست.
با نشست‌ها و برنامه‌هایی که مجلس با دولت محترم داشته قرار شد امسال توجه بیشتری به بخش کشاورزی شود. ورود برنامه پنجم مجلس نیز این مسئله را لحاظ کرد و همه دغدغه‌ نمایندگان این است که دولت در برنامه ششم پنج ساله بخش کشاورزی بیشتر مورد توجه قرار دهد.
 
بزرگواری ادامه داد: با توجه به برنامه‌هایی که دولت و مجلس دارند امیدواریم تا در برنامه ششم این امر محقق شود تا گامی در جهت پیشرفت بخش کشاورزی برداریم.
 
وی درباره آب چاه‌های کشاورزی با توجه به بحران آب کشور گفت: الآن به خاطر مشکلی که در زمینه تأمین منابع آبی برای کشور بوجود آمده در برخی استان‌ها برداشتن آب از چاه‌های کشاورزی ممنوع شد چون با اخباری که از برخی استان‌ها می‌رسد و بازدیدهایی که صورت می‌گیرد سفره‌های زیرزمینی آب کاملاً خشک شد که این زنگ خطری برای کشاورزی ما خواهد بود.
 
این نماینده مجلس در پایان اظهار داشت: ممنوعیت استفاده از آب چاه‌ها را مجلس ارائه داده و امیدواریم با همکاری دولت محترم در این راستا از این مسئله جلوگیری شود و بخش کشاورزی بیش از این لطمه نبیند.

انتهای پیام/
برچسب ها: کشاورزی ، توسعه ، رشد
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
سيدمحسن
۰۷:۵۴ ۱۵ مرداد ۱۳۹۳
اگرهمينطورصرفه جويى درمصرف آب نكنيم بايدكشاورزى راتعطيل كنيم ياآب شورراباقويترين وبزرگترين آب شيرين كن هاقابل استفاده براى نوشيدن_پختن غذا_كشاورزى وغيره كنيم كه هزينه بالايى دارد
حسین مرتضایی
۰۷:۰۶ ۱۴ مرداد ۱۳۹۳
با سلام وضعیت امروز ابی کشور توسط این حقیر د رسال 1361رسما طی طرحی به جها وقت خراسان رضوی ارئه گردید که مدارک ان موجود است .اصلاحات در بخش کشاورزی تنها راه گذر این وضعیت است .با اظهار نظرها ی مسولین چنین به نظر می رسد که با کمال تاسف بازهم ادرس غلط دریافت نموده وراه را اشتباه می روند وبه دلیل نهادینه شدن این اشتباهات در این نظر نمی توان به همه ابعاد موضوع پرداخت وان را کالبد شکافی نمود در صورت تمایل گروهی مستند ساز بفرستید تا به صورت میدانی مشکلات و ضعفها را به مسولین تصمیم گیر منتقل نماییم فقط از همین حالا گفته باشم که در این طرح شما تعدادی خانوار محرومتر رااز چرخه کار کشاورزی کنار گذاشته وچند نفر عمده مالک نفع خواهند برد وسرنوشت روستا تاریکتر .مبهم تر از گذشته خواهد گردید.80درصد کشاورزان استانهای حاشیه کویر مالک 24ساعت اب چاه وحدود ده هکتار زمین هستند که این مقدار زمین هم تجمیع نیست .همانگونه که در گذشته کشت محصولاتی را رواج دادید ونهادینه کردید که فقط در تولید انبوه اقتصادی بود وبه این وسیله روستا را با سیاستهای غلط به نابودی کشاند این طرح های ابیاری شما هم در اندازه قد وقواره مالکیت روستایی ما نیست .کشاورز ما نه زمینی دارد که بتوان ازاین تاسیسات دران بهره گرفت ونه کشت وکار او درامدی دارد که با ان به حفاظت ونگهداری این سیستم وتاسیسات بپردازد.در صورتی که با استفاده از این ابزار هم به درامد او اضافه نمی گرددواین طرح برای جلوگیری از خشک شدن کامل سفرها صورت می پذیرد.وقرار نیست که با اب صرفه جویی زمین بیشتری زیر کشت برود واین طرح هم مثل طرح تجمیع محکوم به شکست است .لذا این تغیرات وتحولات با توجه به اشتباهات گذشته نا کام خواهد ماند 20درصد عمده مالک ما به نان ونوایی خواهند رسید ودر بیابان لنگ کفش هم نعمتی است