سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ابوترابی‌فرد در افتتاحیه دوره "خط امام" در حرم رضوی:

شخصیتی که در دبیرستان شکل می‌گیرد نباید با ورود به دانشگاه سیر منفی پیدا کند

نائب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: شخصیتی که در دبیرستان شکل می‌گیرد نباید با ورود در دانشگاه تغییر کرده و سیر منفی پیش بگیرد. ما تغییر و تحول مثبت را قبول داریم، اما تزلزل و رنگ‌باختگی قابل قبول نیست و بی‌ثباتی از شاخصه‌های انسان طیبه و حیات طیبه نیست.

به گزارش حوزه دانشگاه باشگاه خبرنگاران، حجت‌الاسلام محمدحسن ابوترابی‌فرد شب گذشته در همایش خط امام در حرم مطهر رضوی ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات حاضران و ابراز خوشحالی از حضور در مشهد مقدس و در جمع بسیجیان در جوار بارگاه ملکوتی امام رضا (ع)، اظهار داشت: امیدوارم که این روزها در جوار حرم رضوی بتوانیم به خوبی بهره‌ ببریم.

وی افزود: اگر نگاهی به آیات مبین قرآن کریم داشته باشیم به این مسئله پی‌خواهیم برد که قرآن کریم از نگاهی پدیده‌های عالم را مورد توجه قرار داده و در این بررسی به دو ویژگی اشاره داشته یعنی برخی پدیده‌ها را طیبه و برخی را خبیثه نام گذاشته است.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: خداوند متعال در قرآن کریم شجره طیبه و شجره خبیثه را توصیف نموده و درختی را که خداوند طیبه نام گذاشته شاخصه‌ها و ویژگی‌های آن را در مقایسه با شجره خبیثه توضیح داده است.

ابوترابی‌فرد با بیان اینکه در حقیقت همه پدیده‌هایی که مخلوق خداوند هستند، طیبه است، گفت: از این حیث به برخی پدیده‌ها طیبه گفته می‌شود که در جایگاه برتر و از هستی بالاتر برخوردار هستند و شجره طیبه از نگاه قرآن از هستی ویژه برخودار است.

وی با اشاره به ویژگی‌های شجره طیبه و مخلوقات طیبه از نگاه قرآن گفت: نخستین ویژگی شجره طیبه باثبات بودن ریشه آن و استحکام اصل آن است، مسئله ثبات و استحکام بسیار مهم بوده و در حوزه اخلاق بیشتر رخ می‌نمایاند یعنی زمانی که دچار ثبات و استحکام باشیم حیات ما یک حیات طیبه می‌شود و زمانی که این ثبات را از دست بدهیم بستر آن فراهم می‌شود که پدیده‌های خبیثه شکل گیرد و تمام شئون زندگی انسان و هستی آن را تحت تأثیر قرار دهد پس در نتیجه بهترین معنی برای کلمه طیبه انسان مقاومی است که دارای نسل طیبه بوده و این نقش و جایگاه طیبه زیبنده اراده مستحکم و با ثبات او است.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امام علی (ع) در تمام عمر خود همان امام علی (ع) بوده، تأکید کرد:‌ علت این ثبات تقوا و ایمان بوده و این همان ایمانی تعریف می‌شود که انسان را قوی کرده و ریشه‌ها را محکم و مستحکم می‌کند.

وی با تأکید بر اینکه دانشجویان باید تأکید بر ثبات و استحکام شخصیتی خود داشته باشند، گفت: شخصیتی که در دبیرستان شکل می‌گیرد نباید با ورود در دانشگاه تغییر کرده و سیر منفی پیش بگیرد. ما تغییر و تحول مثبت را قبول داریم، اما تزلزل و رنگ‌باختگی قابل قبول نیست و این بی‌ثباتی از شاخصه‌های انسان طیبه و حیات طیبه برشمرده نمی‌شود.

ابوترابی‌فرد امام راحل را فردی طیبه و دوران زندگی ایشان را حیاتی طیبه دانست و گفت: به این مسئله توجه کنید که امام راحل در تمام ادوار عمرش یک شخصیت دارد، امام در دوران تحصیل، امام در دوران تدریس، امام در دوران مرجعیت، امام در دوران مبارزه و طاغوت، امام در نجف، امام در پاریس، امام در ایران، امام در صلح و امام در جنگ یک شخصیت بوده و همین شخصیت باثبات و مستحکم وی عامل مهم پیروزی انقلاب اسلامی بود.

این مسئول افزود: لازم به ذکر است که مقام معظم رهبری نیز در تمام دوران‌های زندگی خود نیز به عالی‌ترین شکل این ثبات را به منصفه ظهور گذاشته‌اند، مقام معظم رهبری چه در فراز و نشیب‌ها و چه در تنگناهای اقتصادی و سیاسی و در تمام دوران‌ها باثبات بوده که این ریشه در ایمان ایشان دارد.

وی اظهار کرد:‌ رزمندگان دفاع مقدس ما نیز مظهر عقیده و ثبات بودند و وصیت‌نامه‌‌های آنان نشان می‌دهد که چقدر ثابت‌قدم و مستحکم و با عقیده به میدان جنگ رفته‌اند و باید گفت، گفتمان انقلاب اسلامی مبتنی بر عقیده و ایمان است.

وی افزود: باید سلاح دانش و علم را همراه با ترک گناه و معصیت در مسیر توسعه علم و معرفت برای دستیابی به حیات طیبه مورد توجه قرار دهیم.

ابوترابی‌فرد گفت: گفتمان انقلاب اسلامی براساس نفس مطمئنه بوده و امام راحل در وصیت‌نامه خود فرمودند‌ «با دل آرام و قلبی مطمئن و روحی شاد از خدمت برادران و خواهران مرخص می‌شوم» که این نشان می‌دهد که گفتمان انقلاب ما بر مبنای اصل نفس مطمئنه است.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ایمان و عقیده در پرتو دانش و علم با تکیه بر عبودیت اصل مهمی بوده و ویژگی دوم شجره طیبه توجه به فرعیات است.

وی تأکید کرد: در کلمه طیبه اصل عقیده و فرع اخلاق است، اگر ایمان استحکام یافت فضائل اخلاقی نیز تجلی پیدا می‌کند و شجاعت امام راحل و رزمندگان 8 سال دفاع مقدس گویای این اخلاق بوده که ریشه در ایمان آنها داشت.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.