سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیرکل درمان و حمایت های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد

نظارت سازمان نظام پزشکی در اعطای مجوز کلینیکهای ترک اعتیاد راهگشاست

سیاست کلی ستاد مبارزه با مواد مخدر،حمایت از مراکز درمان اعتیاد و ارتقای خدمات ، بویژه درمانهای غیردارویی عنوان میشود و در این عرصه نظارت سازمان نظام پزشکی در اعطای مجوز کلینیکهای ترک اعتیاد راهگشاست

 به گزارش گروه علمي،‌ پزشكي باشگاه خبرنگاران،  " فرید براتی سده " مدیرکل درمان و حمایت های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدربا اشاره به اظهارنظرهایی  در وزارت بهداشت براساس تحقیقات ناقص برخی افراد ، اظهارنظرهایی  در ستاد مبارزه با مواد مخدر و حتی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی ، مبنی بر بی فایده بودن درمان با متادون ، تاکید بر مشکلات متادون و عملکرد مراکز درمانی و مراکز MMT  ، افزود: این نشان می دهد که باید اطلاعات بیشتری در مورد اثربخشی متادون ، منتقل شود و نقش رسانه ها می تواند در این مهم بسیار تاثیرگذار باشد.

 وی اظهارداشت : تاکنون مقاومت زیادی در مقابل این تفکرات از خود نشان دادیم و برغم اینکه در خصوص مشکلات مراکز درمانی آگاهی داریم ولی دیدگاه ستاد مبارزه با مواد مخدر ، دیدگاه حمایتی و اصلاح روندهاست ، هم به لحاظ ضابطه مندی ، حمایت و نظارت ، باید روند اصلاحی وجود داشته باشد.
   دکتر براتی ، به تولید متادون توسط شرکت های دارویی اشاره کرد و افزود: هم اکنون حداقل دو برابر متادونی که به دست مراکز درمانی می رسد ، در کشور تولید می شود که متاسفانه به دلیل عدم نظارت مناسب ، بخش زیادی از آن ، سر از بازار آزاد درمی آورد. 

وی تاکید کرد که این رویه ، باید اصلاح شود و اگر لازم باشد ، بودجه ای نیز برای این هدف اختصاص یابد.

مدیرکل درمان و حمایت های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر پیشنهاد کرد: نظارت بر مراکز با نظام پزشکی باشد و این سازمان ، با مراکزی که تخلف می کنند ، برخورد کرده و در صورت تعطیلی ، از طریق شبکه کشوری ، مجوز تاسیس آن مرکز در منطقه دیگری از کشور صادر نشود.

مدیرکل درمان و حمایت های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: که سیاست کلی ستاد ، بر حمایت از مراکز و ارتقای خدمات است و این نیست که با متادون  ، برخورد کنیم . البته  با برخی از عطاری ها برخورد شده است .
   
وی به وجود شش هزار و 300 مرکز درمانی در کل کشور اشاره کرد و افزود: پیشنهاد دیگر من ، تاسیس اتحادیه یا تشکلی برای پشتیبانی از مراکز ، رسیدگی به برخی از امور آنها و حتی شاید صدور مجوز برای آنها باشد .
   
وی ، برخلاف نظر برخی از صاحبنظران حاضر در این سمپوزیوم که تعداد مراکز را زیاد می دانستند ، گفت : این تعداد زیاد نیست بلکه در برخی از مناطق مانند تهران ، شاید 1200 مرکز نیاز نباشد و در برخی از مناطق ، نیاز به حتی یک مرکز وجود دارد و بررسی این نیازها می تواند از طریق همان تشکل یا اتحادیه ، در هر استان صورت بگیرد .
   
وی همچنین ابراز تاسف کرد که متاسفانه ارزشیابی و مستنداتی نیز وجود ندارد که نشان از اثربخشی متادون داشته باشد تا بتوان دیدگاه مسئولان را در این خصوص اصلاح کنیم .
   
وی در پایان سخنانش ، از مسئولان وزارت بهداشت به دلیل شجاعت در بازنگری پروتکل MMT و تغییرات آن ، تشکر کرد و افزود: در همه جای دنیا حتی کشورهای پیشرفته ، قوانین و مقررات مربوط به مواد مخدر ، براساس شرایط زمانی ، انعطاف پذیری داشته است  و در پروتکل تغییر یافته توسط وزارت بهداشت کشورمان نیز رگه هایی از این شجاعت دیده می شود.



انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.