سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

"وندی شرمن" اختلافات اساسی با ایران را درباره ظرفیت غنی‌سازی دانست

معاون وزیر خارجه آمریکا با حضور در کمیته روابط خارجی آمریکا به تشریح دیدگاه‌های دولت این کشور در قبال مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ پرداخت.

به گزارش سرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از آسوشیتدپرس؛ وندی شرمن، معاون وزیر خارجه آمریکا و مذاکره کننده هسته‌ای ارشد این کشور، با حضور در کمیته روابط خارجی سنا به تشریح و تبیین مذاکرات هسته‌ای ایران و شش قدرت جهانی پرداخت.

وی در ابتدا اعلام کرد که با موافقت سناتورهای عضو کمیته روابط خارجی سنا به منظور کمک به پیشرفت مذاکرات هسته‌ای از افشای جزئیات مذاکرات اجتناب خواهد کرد. 

شرمن سه‌شنبه در پاسخ به سوالات اعضای کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا، از مشخص کردن مهلت قطعی برای مذاکرات اتمی با ایران خودداری کرد اما گفت در صورتی که دولت باراک اوباما بخواهد بخش دیگری از تحریم‌های این کشور را تعلیق کند، با کنگره مشورت خواهد کرد.

وی با این ادعا که هدف از دستیابی به راه‌حل نهایی، تضمین عدم دسترسی ایران به بمب هسته‌ای است گفت: "این راه‌حل بنابراین باید شامل محدودیت‌های بسیار  و سخت بر برنامه هسته‌ای ایران، نظارت و شفافیت افزایش یافته برای تضمین این امر است که هر نوع تلاش برای گریز هسته‌ای به سرعت شناسایی خواهد شد."

مذاکره کننده ارشد آمریکا گفت: "ما پیشرفت‌های محسوسی در حوزه‌های کلیدی شامل فردو، اراک و دسترسی آژانس داشتیم. با این حال اختلافات مهمی درباره این موارد و نیز برخی عناصر اساسی دیگر شامل مسأله محوری ظرفیت غنی‌سازی اورانیوم که باید بخشی از یک برنامه جامع باشد، وجود دارد.

وی در ادامه افزود که بر اساس برنامه جامع اقدام برنامه هسته‌ای ایران برای اولین بار در یک دهه گذشته دچار وقفه شده و به جای خطرزایی روزافزون به صورت فزاینده‌ای محدود گشته است.

شرمن درباره تحریم‌های آمریکا گفت: "تسهیل تحریم‌های ایران هدفمند و محدود باقی مانده و تأثیر صفر یا بسیار کمی بر روی اقتصاد عمیقا بیمار ایران خواهد گذاشت. از نقطه‌نظر سرمایه‌گذاران بین‌المللی ایران برای تجارت بسته مانده است. رژیم کلی تحریم‌ها به قوت خود باقی خواهد ماند. ایران هنوز هم از سیستم مالی جهانی قطع خواهد ماند. تأثیرگذاری منفی بر صنعت نفت و ارز رایج ایران ادامه خواهد داشت."

مذاکره کننده  ارشد آمریکایی تعداد مقامات و نهادهای ایرانی را که بر اساس قوانین آمریکا تحت تحریم‌ قرار گرفته‌‌اند بیش از 680 نفر اعلام کرد.

وی در ادامه افزود که آمریکا به فشار به ایران برای آزادی "شهروندان آمریکایی" محبوس در این کشور ادامه داده و همچنین خواهان آزادی سریع خبرنگار بازداشت شده واشنگتن‌پست و برخی همکاران وی شد.

معاون وزیر خارجه آمریکا با اشاره به اینکه سرنوشت مذاکرات هسته‌ای در چهار ماه آتی مشخص خواهد شد گفت: "نباید فراموش کنیم که یک راه‌حل جامع، اگر بتوایم به آن دست یابیم،‌به نفع همه خواهد بود. این راه‌حل نگرانی‌ها را در خاورمیانه کاسته و امنیت را افزایش خواهد داد."

وی افزود: "[توافق نهایی] در مقایسه با هر گزینه دیگری، راه‌حل جامع‌تر، بلندمدت‌تر، و صلح‌آمیز تری را برای نگرانی‌های ناشی از برنامه هسته‌ای ایران ارائه می‌کند.

وندی شرمن در پاسخ به سؤالات نمایندگان سنا درباره برنامه هسته‌ای ایران گفت: "قصد ما این است که تا 24 نوامبر این فرآینده تمام شود و تکلیف آن مشخص شود. ما به رایزنی‌های محرمانه با کنگره ادامه خواهیم داد و تصمیمی که در پایان 24 نوامبر اتخاذ می‌شود تصمیم مشترک ما با کنگره خواهد بود."

وی همچنین گفت: "ما معتقدیم که دوره زمانی توافق نهایی باید دو رقمی باشدو من عدد مشخصی را الان مطرح نمی‌کنم و تمایل دارم که آن را در جلسه‌ای خصوصی با شما در میان بگذارم. ما معتقدیم که هر گونه لغو عمده تحریم‌ها نیاز به مصوبه قوه مقننه دارد. ما نمی‌توانیم تحریمی را بدون مصوبه کنگره لغو کنیم، ما می توانیم فقط آنها را تعلیق کنیم. من به شما تعهد می‌دهم که شما از تصمیمی که ما خواهیم گرفت و یا شما آن را در مطبوعات خواهید خواند، متعجب نخواهید شد."

"تحریم‌های ما در زمینه تروریسم و حقوق بشر پابرجا بوده و ادامه خواهد داشت. اقدامات ایران در همه زمینه‌هایی که شما ذکر کردید از جمله حقوق بشر و تروریسم هنوز نگران کننده هستند."

مذاکره کننده ارشد آمریکایی گفت: "ادبیاتی که در قطعنامه سازمان ملل آمده این است که ایران غنی سازی خود را تعلیق کند، نه متوقف. ترجیح دولت (آمریکا) این بوده است که ایران غنی‌سازی نداشته باشد، آنها می توانند از بازار آزاد نیازهای خود را تامین کنند. اما در غیر اینصورت، و در پایان توافق جامع فقط می‌شود که برنامه غنی‌سازی محدود برای نیازهای اساسی باشد."

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.