سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مسئول برنامه ریزی سد لار:

احداث تونل آخرین راه حل برای فرار آب/ حداقل میزانی آب ذخیره در "سدلار"، 10 میلیون متر مکعب است

همیشه می گویند آب مایه حیات است، اما مدتی است که حال این مایه حیات تعریفی ندارد و سدها گواه خوبی برای این مطلب هستند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ طی ماه های اخیر وضعیت تهران از نظر منابع آب قرمز اعلام شده که این زنگ خطری جدی برای مردم و مسئولان است. طی ماه های اخیر بود که محمد پرورش مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران علاوه بر هشدار در این خصوص چندین عامل را موجب بحران آب در تهران دانست که موجب جدی تر شدن این بحران است که از آن جمله می توان به دمای بالای هوا در ماه های تیر و مرداد و هم زمانی ماه مبارک رمضان با این فصل اشاره کرد.


 
این در حالی است که وضعیت حجم آب موجود در مخازن سدهاي تامين كننده آب تهران با كاهش 221 ميليون مترمكعبي در مقايسه با زمان مشابه سال گذشته به حدود 540 ميليون مترمكعب رسيده است. حجم آب ورودي به مخزن سدهاي تهران از ابتداي سال آبي جاري (مهرماه 92) تاكنون با 21 درصد كاهش در مقايسه با زمان مشابه سال آبي گذشته، به حدود 610 ميليون مترمكعب رسيده است.
 
گواه این بحران سدهای بزرگ و آمار و ارقام مربوط به آن ها است که  خبر از کاهش میزان بارش ها و در نتیجه کاهش میزان آب ذخیره، موجود در سد ها می دهد . 


 
که یکی از این سدهای اصلی سد لار است که یکی از این سد های مخزنی بزرگ و تأمین‌کننده آب آشامیدنی حوالی تهران و تأمین‌کننده آب مورد نیاز آبیاری‌های کشاورزی منطقه می باشد که اين سد بر روي رودخانه "لار" احداث شده و کارهای تحقیقاتی و اکتشافی آن در سال 1330 شمسی آغاز گردیده و پس از تایید و تصویب فازهای مطالعاتی اجرای سد در سال 1353 آغاز و در سال 1361 به پایان رسیده است.  
 


سد لار
در استان مازندران و در فاصله 75 کیلومتری از تهران و 100 کیلومتری شهر آمل احداث شده است.
   
هدف از احداث این سد تامین آب کشاورزی ، آب شرب و ارسال آب به نیروگاه کلان، جهت تولید برق و کمک به شبکه سراسری است. 

 
این سد از 4 دهنه ورودی که از 40 چشمه لار نشأت میگیرد تشکیل شده، همچنین دارای 3 خروجی می باشد که 2 خروجی به سمت تهران و 1 خروجی به سمت لواسانات و اطراف تهران برای مصارف  کشاورزی هدایت می شود.  
 
اما بر اساس مشاهدات خبرنگار باشگاه خبرنگاران؛ متاسفانه با توجه به مصرف بالا و کمبود بارش، سد از نظر ذخیره آبی در شرایط خوبی به سر نمی برد و با کاهش جدی روبه رو می باشد.  
 


حجم آب کل مخزن سد لار، سال قبل 118.8 میلیون متر مکعب و حجم کل امسال 67.8 میلیون متر مکعب می باشد که حدود 50 میلیون متر مکعب کمتر از سال پیش می باشد .  
 
از طرفی میزان هدر رفت ( فرار آب ) 7 متر کغب بر ثانیه می باشد .  
 
متوسط جریان آب سالیانه 420 میلیون متر مکعب می باشد که حدود 200 میلیون برای مصارف آشامیدنی مورد قرار می گیرد.  
 


همچنین میزان ورودی رودخانه 8 متر مکعب بر ثانیه و خروجی 11 متر مکعب بر ثانیه  می باشد .  
 
در همین خصوص صحبتی مسئول برنامه ریزی سد لار در گفتگو با خبرنگار  باشگاه خبرنگاران گفت: آب سد نسبت به سال گذشته کاهش چشمگیری داشته است و از دلایل اصلی این موضوع افزایش مصرف و کاهش بارش می باشد .  
 
صحبتی در ادامه گفت: آب تولید شده برای تهران مستقیم به تصفیه خانه 4 و 5 تهران و مازاد بر مصرف در سد لتیان ذخیره می شود .  
 


صحبتی با بیان اینکه ما در صدد برنامه ریزی جدی برای جلوگیری از هدر رفت و افزایش ذخایر می باشیم گفت: یکی از برنامه های اخیر ما که در دست بررسی است این است که بتوانیم فرار آب را کنترل و دوباره برای تصفیه خانه تهران هدایت کنیم .  
 
وی در ادامه افزود : از طرفی آخرین راه حل برای فرار آب احداث تونل برای انحراف آب به سمت آب شرب می باشد.

 
 
صحبتی در پایان در خصوص حداقل مقدار ذخیره سد گفت : حداقل میزانی که سد می رسد 10 میلیون متر مکعب است که در حال حاضر 67.8 میلیون متر مکعب است که اگر به این میزان برسد دیگر قابلیت پمپاژ ندارد زیرا از نظر کیفی مناسب آب شرب نمی باشد.

  

با توجه به تمام این توضیحات وکاهش 50 درصدی ذخایر 2 سد شرقی لار و لتیان در تهران ضرورت صرفه جویی 20 درصدی مصرف آب بیش از پیش وجود دارد و با توجه به افزایش دما و افزایش تبخیر آب در تابستان جاری پیش بینی می شود که این روند کاهش ادامه داشته باشد.



انتهای پیام/
برچسب ها: سد ، لار ، کم ابی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۷:۰۳ ۱۰ فروردين ۱۳۹۵
باید کارشناسان خبره خارجه بیارن تا طرح و برنامه درست جهت آب وطبیعت ومحیط زیست منطقه لاریجان وحتی تهران ومازندران داشته واقدام کنند...